KALİTELİ ÜRÜN ÜRETMEK İÇİN PROJE YÜRÜTÜLÜYOR
Kaliteli ürün yetiştirilmesi için çaba gösterdiklerini dile getiren Sarıkaya, vatandaşlara daha kaliteli ve sağlıklı ürün sunmak için "Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi"ni uyguladıklarını belirtti. Proje kapsamında belirledikleri seraları yıl boyunca takip ettiklerini anlatan Sarıkaya, şöyle konuştu: "Fethiye ve Seydikemer'deki 300 dekarlık sera alanında hasat başlangıcında ve sonunda kalıntı analizi yapıyoruz. Böylece daha kaliteli ve kalıntısız ürün yetiştirmeye çalışıyoruz. Uygulama sayesinde hem halkımızı hem de çiftçimizi eğitiyoruz. Kalıntı bulduğumuz sera sahiplerine cezai işlem uyguluyoruz. Ürünlerini de imha ediyoruz. Gerekirse sera tamamen bozuluyor. Bu yıl böyle bir durumla karşılaşmadık, inşallah hiç karşılaşmayız." Sarıkaya, bölgede üretilen ürünlerin önceki yıllara göre daha kaliteli hale geldiğini, üründeki kalıntının minimum düzeye çekildiğine dikkati çekti.
FİYAT GEÇEN YILA GÖRE DÜŞTÜ
Hal komisyoncusu Mehmet Bozkurt ise ihracatta geçen yıla oranla artış olduğunu ancak ürün kalitesi bakımından sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını belirtti. Geçen yılki kaliteli ürünü bu yıl bulamadıklarına işaret eden Bozkurt, ürünün daha kaliteli olması halinde ihracatta daha fazla artış sağlanabileceğini söyledi. Bu yıl ihracata giden domatesin kilogramının 1,70 ile 2 lira arasında değer bulduğuna işaret eden Bozkurt, kalite düşüklüğü nedeniyle fiyatların geçen yıla göre düştüğünü bildirdi. Bozkurt, halden Fethiye bölgesinde günde yaklaşık 40 tırın ihracat için çıktığını sözlerine ekledi.