YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 


Akif'e dil uzatanları BELLEYECEĞİZ

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümünde tüm partiler Ersoy'a sahip çıktı. FP lideri Kutan, Akif'e dil uzatanlar olduğunu hatırlatarak, "Milletimiz bu gerçek mürtecileri belleyecektir" dedi

ANKARA- FP Genel Başkanı Recai Kutan, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'a "dil uzatanlar bulunduğunu" ifade ederek, "Mürteci ve Arap milliyetçisi diyenler oldu. Milletimiz, işte bu gerçek mürtecileri belleyecekler" dedi. Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 63. yıldönümünde, son günlerini geçirdiği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Yerleşkesi içinde bulunan evi "Tacettin Dergâhı"nda düzenlenen törenle anıldı. Törene, FP Genel Başkanı Recai Kutan, Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Nazif Okumuş ve bazı milletvekilleri katıldılar.

Akif'e dil uzatanları belleyeceğiz

Kutan, törende yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın her gün gurur ve heyecanla okunduğunu belirterek, Ersoy'u "eylem" ve "aksiyon" adamı diye nitelendirdi. Mehmet Akif Ersoy için herkesin farklı nitelemelerde bulunduğunu anlatan Kutan, şöyle konuştu: "Akif'e "İstiklal ve Kur'an şairi" diyenler var, "İstiklal Savaşı'nın önder ismi" diyenler var. "Mehmet Akif'in hayatı, şiirleri kadar muhteşemdir" diyenler var. Akif, sıkıntılı bir dönemde halkın dertlerini mısralara dökmüştür. O dönemde köy köy, cami cami dolaşmış, milletimize mücadele azmini aşılamıştır. Fakat daha sonra gün gelmiş, böyle müstesna bir insana rejim aleyhtarı, mürteci yakıştırmasıyla isnatlarda bulunmuşlar. Ancak, Mehmet Akif'e dil uzatanlar, ona mürteci ve Arap milliyetçisi diyenler oldu. Bundan önce konuşanlar nasıl unutulduysa bunlar da unutulacaktır. Milletimiz, işte bu gerçek mürtecileri belleyecekler."

İnadına İstiklal Marşı

Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu da Tacettin Dergâhı'nın restorasyon edilmesinde katkısı olanları kutladı. Ersoy'un, Türk tarihinde önemli bir yerinin bulunduğunu anlatan Bakan Mirzaoğlu, "Akif, kurtuluş için mücadele vermiş, fikir çilesi çekmiş bir şairdir" dedi. Araştırmacı-Yazar Murat Bahadır Akkoyunlu da, İstiklal Marşı'nın yerine başka marşların ikame edilmek istendiğini öne sürerek, konuklara hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nın tamamını okuttu. İstiklal Marşı'nı okunmasının ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı, Ersoy'un "Ordunun Duası" adlı şiirini seslendirdi.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...