YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama

 


Sır 2'nci kasette

Şevket Demirel Egebank'tan çuvallarla para ve evrak kaçırıldığını gözler önüne seren kasetin yanısıra Demirel Holding'e bağlı Orma şirketinden de belge çıkarıldığını tespit eden görüntüler bulundu.

Egebank soygununu gözler önüne seren kasetten sonra Demirel'lerin bir şirketi olan Orma'da Murat Demirel'in gözaltına alındığı gün yaşanan ilginç gelişmeleri içeren bir kaset daha olduğu belirtildi.

Murat Demirel'in ablası Nihan Atasagun'un genel müdürü olduğu Orma şirketinin Fulya'daki merkezinden çuvallarla evrak çıkarıldığı ve bu işlemi tıpkı Egebank'ta olduğu gibi şirketin güvenlik kameralarının tespit ettiği öğrenildi. Bu görüntüleri içeren kasetin şirketin güvenlik müdürünün kasasında olduğu kaydediliyor.

Henüz Maliye, DGM ya da polis soruşturmasına konu olmayan şirketten Murat Demirel'in gözaltına alındığı gün neden belge kaçırıldığı bilinmiyor. Yetkililer, şirketin Egebank'la usulsüz bir kredi alışverişi bulunduğu için bu işlemin yapılmış olabileceğine ve böylelikle kredi ilişkilerini gözler önüne seren evrakların ortadan kaldırılmış olacağına işaret ettiler.

Egebank'a Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca el konulduğu gece, 21 Aralık 1999'da bankanın genel merkezinden para ve belge kaçırılmış, aralarında Egebank'ın sahibi Murat Demirel, Cena- jans'ın sahibi Nail Keçili ve Egebank yöneticileri Metin Öndeş ile Sevtap Arslan'ın da bulunduğu kişilerin görüntüleri ekranlara yansımıştı. Böylece Demirel'in '21 Aralık'ta Avusturya'ya gittim ve bankaya el konulduğunu o gece öğrendim' şeklindeki açıklaması da geçerliliğini yitirmişti. Egebank yöneticileri bu kaseti imha etmek yerine saklamışlar ve daha sonra polisin eline geçmesine olanak sağlamışlardı.

Demirel Holding'e bağlı

Şevket Demirel'in kızı olan ve işadamı Hakkı Atasagun'la evlendikten sonra Atasagun soyadını alan Nihan Atasagun'un genel müdürlüğünü yaptığı Orma şirketi Şevket Demirel Holding'in bir iştiraki. Yine Şevket Demirel Holding'e bağlı Orsa şirketinin Egebank'tan kredi aldığı daha önce ortaya çıkmıştı. Orma şirketinin de tıpkı Orsa gibi batan Egebank'la kredi alışverişine girmiş olabileceği belirtiliyor.

Henüz Maliye'nin ve Mali Şube ekiplerinin denetimine konu olmayan Orma şirketinin Egebank'la olağandışı bir ilişkiye girip girmediği soruşturma sonucunda ortaya çıkacak.

'Kaynana'dan sonra abla

Murat Demirel'in ablası Nihan Atasagun'un genel müdürü olduğu Orma şirketinin Fulya'daki merkezinden çuvallarla evrak çıkarıldığını gösteren kasetin şirketin güvenlik müdürünün kasasında olduğu kaydediliyor. Henüz Maliye'nin ve Mali Şube ekiplerinin denetimine konu olmayan Orma şirketinin Egebank'la olağandışı bir ilişkiye girip girmediği soruşturma sonucunda ortaya çıkacak.

Ferhat ÜNLÜ


Kağıda basmak için tıklayın.

Rüştü'nü ispatlayamadı
Egebank'la karmaşık ilişkileri nedeniyle DGM'ce sorgulanan Rüştü Saraçoğlu'nun bankaya resmen danışmanlık yapmadığı belirlendi.
Pekşen, Dündar'a sığındı
Basındaki rüşvet tartışmalarına her geçen bir yenisi ekleniyor. Uğur Dündar'ın açıklamalarına sığınan Yalçın Pekşen, kendisinin dile getirdiği iddiayı unutturmak için Taha Kıvanç'a saldırdı.
Gök'ün maaşı hacizli Rüşvet skandalına adı karışan DSP Milletvekili Bülent Ersin Gök'ün maaşının 22 milyarlık borcu nedeniyle hacizli olduğu belirlendi.
Nüfus mağduru olduk
Alternatif eğitim duvarları yıkıyor
Resmi eğitimdeki yasakçı hava alternatif üniversite girişimlerini artırıyor. Parasız, eşit ve önşartsız eğitim programları uygulayan alternatif üniversitelere ilgi her geçen gün çoğalıyor.
Kasırga'da iki tutuklama talebi
Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, "Kasırga Operasyonu" kapsamında gözaltına alındıktan sonra sevkettiği yedek hakimlikçe serbest bırakılan Egebank`ın Yönetim Kurulu üyesi Pembe Jale Oktay ve Yahya Murat Demirel`in şoförü Bekir Özer`in gıyaben tutuklanmalarını istedi. Nuh Mete Yüksel, Oktay ve Özer`in "gıyaben tutuklanmaları" talebiyle dün Ankara 2 No`lu DGM`ye başvuruda bulundu.
Savcı Yüksel, Pembe Jale Oktay ve Bekir Özer`i ifadelerini aldıktan sonra tutuklanmaları talebiyle Ankara 2 No.`lu yedek hakimliğine sevketmişti. Yedek hakimlik de Oktay ve Özer`i serbest bırakmıştı. "Kasırga Operasyonu" soruşturmasında bugüne kadar Ankara`da 11, İstanbul`da ise 1 kişi tutuklandı.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...