YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Yazarlar

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Bilişim'den

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Enteresan bilgiler

Bir kırkayağın bilinenin aksine tam 52 tane ayağı vardır. 52 ayakları olmasına rağmen onlara kırkayak dememizin nedeni ise, kırkayağa ismini veren zâtın matematiğinin biraz zayıf olmasıdır.

İstatistikler, başladığı halde hukuk fakültesini bitiremeyen öğrencilerin sonraki hayatlarında suç işlemekten kesinlikle uzak durduklarını göstermektedir. Yapılan bir araştırma, bu insanların, hakim, savcı ve avukat olan eski sınıf arkadaşlarına rezil olma korkusuyla uslu durduklarını ortaya çıkartmıştır.

Yalnız yaşayan ördekler, perdeli ayaklarının bir kusur olduğunu zannederek kısa zamanda bunalıma girerler. Ördek psikolojisi uzmanları, bunalıma giren bu tip ördeklerin derhal ördek içine çıkarılmalarını önermektedir.

İspanya'da görev yapan itfaiyeciler, arenada çıkan bir yangını söndürmeye gittiklerinde ek tazminata hak kazanırlar. Çünkü yangın sırasında boğalar serbest kalabilirler ve itfaiyeciler de oldukça kırmızıdırlar.

Beyaz tişörtünüzde kocaman bir vişne lekesi olsun istemiyorsanız vişne yerken kırmızı tişörtünüzü giymelisiniz. Süt içerken beyaz töşürtünüzü giymenisin ise herhangi bir sakıncası yoktur. Çünkü süt, vişne lekesi bırakmaz!

Yaşadığınız şehre çok yağmur yağıyorsa yapacağınız ilk şey, meydan saatinin camını sugeçirmez bir camla değiştirmek olmalıdır.

Kuruyemiş yemenin yasak olduğu yerlerde ille de kuruyemiş yemek isterseniz onları ıslatmalısınız. Buna karşılık yaşpasta yemenin yasak olduğu herhangi bir yer olmadığından, pastalarınızı kurutmanız gerekmez.

Evinizin duvarına "Tahtakuruları giremez!" yazılı bir tabela asarsanız, herhangi bir tahtakurusu problemi yaşamazsınız. Çünkü tahtakuruları kültürlü haşerelerdir. Pireler içinse aynı şeyi söylemek pek mümkün değildir. Onların okuma yazmaları yoktur. Bu yüzden de tabelalara pek aldırmazlar.

Kapınızı çalan bir pazarlamacıdan kurtulmanın en kolay yolu, size söylediği herşeyi papağan gibi tekrar etmenizdir. Bu kadar yalana bir pazarlamacı bile dayanamaz!

Yolda kullanılmamış bir uçak bileti bulursanız hemen kullanın. Mesela uçak Singapur'a gidiyorsa hemen Singapur'a gidin. İyice gezin. Gezmekten sıkıldığınızda Singapur sokaklarında kullanılmamış bir dönüş bileti aramaya başlayın. Bulursanız hemen memleketinize dönün. Bulamazsanız Singapur'a iltica edin.

Birgün dükkanınıza James Bond isminde bir adam gelir ve cebinden kalemini çıkartmaya teşebbüs ederse, anında yere yatmak menfaatinize olabilir.

Bilgisayarını yenilemek üzere satıcılara başvuran kişilerin yüzde onunun, yeni bir bilgisayarı eskisinin giriş şifresini unuttukları için istedikleri gözlenmiştir.

Yeni aldığınız ayakkabınız ayağınıza vuruyorsa, en iyisi sizin de ayakkabınıza vurmanızdır. Bir başka deyişle kısasa kısas!..

Hormonlu bir domatesi hormonsuz domatesten ayırdedebilmek için yapabileceğiniz tek bir şey vardır; gidip satıcısına sormak... Ama siz kendilerine sormak konusunda ısrarcıysanız kendiniz bilirsiniz!..


8 EYLÜL 2000


Kağıda basmak için tıklayın.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...