YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Marko Paşa komisyonu

Cumhurbaşkanı Sezer'in KHK'yı iki kez geri çevirmesinden sonra ombudsmanı ortaya atan Başbakan Ecevit, dün bunun için Bakanlar Kurulu'nda 5 bakandan oluşan bir komisyon kurdu

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kanun hükmündeki kararnameyi hükümete iki kez iade etmesinden sonra ombusmanı gündeme getiren Başbakan Bülent Ecevit, bunun için kolları sıvadı. Başbakan Ecevit başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda, ombudsmanlık kurumunun çalışmalarını sürdürmek üzere, bakanlardan oluşan 5 kişilikbir komisyon kuruldu. Altı bakanın katılmadığı Bakanlar Kurulu'nun sonunda bir açıklama yapan Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, kurulda öncelikli olarak Ombudsman konusunun gündeme geldiğini ancak, herhangi bir ismin gündeme getirilmediğini ifade etti.

5 bakandan oluştu

Bakan Gürel, kamu denetçiliği kurumunun ayrıca kurulabilmesi için hem Anayasa'da bir değişiklik yapılması hem de bu kurumun işlerliğini sağlayacak kuralların ve personelin belirlenmesi için bir yasanın Meclis'ten geçirilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda, Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmaları Bakanlar Kurulu'na sunduğunu bildirdi. Gürel, şöyle devam etti:

"Bu konuda hazırlanmış olan yasa ve anayasa değişikliği hazırlıklarının son bir kez gözden geçirilmesi için Bakanlar Kurulu'ndaki üyelerden oluşan 5 kişilik bir komisyon oluşturulmuştur. Bu çalışmanın sonunda tasarıya son biçimi verilecek ve Meclise sunulacaktır" dedi. Edinilen bilgiye göre, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün başkanlığını yapacağı komisyonun diğer üyeleri ise Rüştü Kazım Yücelen, Faruk Bal, Metin Bostancıoğlu ve Sümer Oral olacak.

Anlaşmazlık mı var?

Gürel, "Anayasa değişikliği hangi maddelerde yapılacak, yoksa ek madde mi gelecek?" sorusuna, "Bu kurumun Anayasa'da yer almasının bu kuruma daha çok ağırlık ve önem kazandıracağı konusunda Adalet Bakanlığı'nın görüşü vardır" cevabını verdi. Gürel, "Komisyon anlaşmazlıktan dolayı mı kuruldu" sorusu üzerine, "Bu işin hem mali ve hukuki yönü var. Dolayısıyla hem maliye bakanının bu gözlükle ve kendi bakanlığının da görüşlerini oluşturarak bu tasarıya bakması gerekiyor hem de çeşitli açılardan hukukçu olan ya da bu konularla önceden ilgilenmiş olan bakanların ortak çalışma yapmaları uygun görüldü" cevabını verdi.

Bakanlar Kurulu'nda ayrıca, Tekel'in yeniden yapılandırılması, Nevşehir'deki Tuzköy ve Karain'deki kanser olaylarının çevresel etkilerinin ve İş Güvencesi Yasa Tasarısı'nı ele ele alındığını bildirdi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...