YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Yalnız Değilsiniz'in Serpil'i unutulmaktan şikayetçi

RAĞBET
çıplak mankenlere

10 yıl önce Beyaz Sinema'nın öncü filmlerinden gişe rekoru kıran Yalnız Değilsiniz'in başrolünü oynayan Gamze Tunar, bir zamanlar 'hit'i olduğu çevrelere kırgın. Tunar, tesettür firmaları için de "Onlar için varsa yoksa çıplak mankenler var" dedi.


İSTANBUL- Sinemaya gitmeyen geniş toplum kesimlerinin salonları doldurmasına neden olan Yalnız Değilsiniz filmindeki Serpil rolüyle büyük bir çıkış yapan Gamze Tunar, yalnız bırakıldığını söyledi. 17 yaşındayken rol aldığı Yalnız Değilsiniz filminde başörtülü bir kızı canlandırmaktan dolayı pişman olmadığını ve insanların kendisine hâlâ sevgi gösterdiğini söyleyen Tunar, dini duyarlılığı olan sinema çevreleri ve televizyon yöneticilerini kastederek, "Bu çevreye gösterdiğim saygı ve sevgiye rağmen umduğumu bulamadım" dedi.

Aradan geçen on yıl zarfında, ulaştığı çevreyi rahatsız etmemek için özel hayatına azami dikkat gösterdiğini söyleyen Gamze Tunar, dini duyarlılığı olan televizyon kanallarının da artık bunlara dikkat etmediğini belirtti. "Diğer televizyon kanallarının yönetimi bana uymuyor. Oralarda herşeyin bir karşılığı var. Böyle bir ortamda ben ne yapabilirim ki? Ortalarda hiç görünmemem daha iyi" diyen Gamze Tunar, "Benim bu çevreden çıkmak istemememin nedeni, bu çevrede insan hayatına gösterilen saygı" dedi.

"Hiç tereddüt etmedim"

Serpil'i oynaması teklif edildiğinde başörtülü bir kızı canlandırmaktan dolayı tereddüt yaşamadığını söyleyen Gamze Tunar; "Bu benim üzerimde damga olarak kaldı. Hâlâ, 'türbanlı güzel' olarak anılıyorum. Ama böyle bir damgayı taşımaktan gurur duyuyorum. Asla pişman olmadım" dedi. Yalnız Değilsiniz'den önce başörtülü kızların yaşadıkları dramlardan haberdar olmadığını söyleyen Gamze Tunar, filmin hayatında izler bıraktığını ve olumlu etkileri olduğunu söyledi. Gala için gittikleri Anadolu şehirlerinde sinema salonlarını dolduranların gösterdiği ilgiyi hiçbir zaman unutamayacağını vurgulayan Tunar, "Salonlar genç kızlarla tıklım tıklım doluydu. Onlar beni, Serpil gibi seviyorlardı" diye konuştu.

Tunar, Yalnız Değilsiniz filminden sonra, İslami camiadan bir kişinin, kendisine bir pardesü ve eşarp hediye ederek evlenme teklif ettiğini de söyledi. Film sonrası ilginç gelişmeleri de anlatan Tunar, şöyle konuştu: "Film için alış-veriş yapmış, Tekbir Giyim'den tek düğmeli bir pardesü almıştım. Filmden bir yıl sonra mağazadan aradılar ve alışverişe gelen tüm hanımların aynı pardesüyü istediklerini söylediler. Yozgat'ta, filmi seyrettikten sonra kapanan bir kızın babası minnettarlıkla ellerime sarılıp teşekkür etti. Bugün alçalmışım yükselmişim, bundan sonra yeni işler yapmışım yapmamışım hiç önemli değil. Böyle bir sevgiyle karşılanmıştım, hiçbir şey bunların yerini tutamaz".

Mesut Uçakan'ı sevmeyenler dışladı

Mesut Uçakan'ın ünlü ettiği bir isim olması dolayısıyla, Beyaz Sinema yapan diğer yönetmenler tarafından dışlandığı görüşünü savunan Gamze Tunar, "On yılın ardından bunu ilk defa söylüyorum. Mesut Uçakan'a çok saygım ve sevgim var. Ama, istemeyerek de olsa, önümünün kesilmesinin, başka filmler için teklif almamamın nedeni Mesut Uçakan oldu. Kimse onun şöhret yaptığı bir kızla çalışmak istemedi. Mesut Uçakan'ı çekemeyen ve beni dışlayan öbür insanlara söylüyorum. Artık burama geldi" dedi.

"Allah, beni bununla sınadı"

Siyasete girmesi için Refah Partisi'nden teklif aldığını, partinin Hanımlar Komisyonu'nun her toplantısına çağrıldığını, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan da sık sık davet aldığını ve insanlarla sıcak ilişkileri olduğunu söyleyen Gamze Tunar, "Bu kadar güzel bir ilişkiden sonra bu çevrenin televizyonları tarafından soyutlanmak aklımın ucundan bile geçmezdi" diye konuştu. Uzun yıllar çalıştığı TGRT'ye "çok kırgın" olduğunu söyleyen Tunar, dışlanmasının sebebinin "açılıp saçılmaması" olduğunu söyledi.

Eski günleri özlüyorum

Tunar, "Halkın ilgisini ve sevgisini tekrar kazanmak isterdim ama sanıyorum artık durum ve ortam müsait değil. Türkiye artık çok başka bir yere doğru gidiyor" dedi. Çıkışını konjonktüre, yaşadıklarını kadere bağlayan ve "Allah insanları bir şeylerle sınar. Beni de bununla sınadı" şeklinde konuştu.

'MİSS AKTRİST'...

Yeşilçam'a yıllardır emek veren yardımcı yönetmen Nezih Tunar'ın kızı Gamze Tunar, 1972 İstanbul doğumlu. Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan genç sanatçı sinemaya 1990'da, 17 yaşındayken, Mesut Uçakan'ın yönettiği "Yalnız Değilsiniz" filmiyle adım attı. Ardından Mehmet Tanrısever'in yurtdışından üç ödül alan filmi "Sürgün"de, daha sonra yine Mesut Uçakan'la "Sonsuza Yürümek" filmlerinde başrol oynadı. Sürgün'deki rolüyle Taşkent Film Festivali'nde "Miss Aktrist" seçildi.

TEKBİR GİYİM'E KIZGIN

Aldığı mankenlik tekliflerini, "Ben oyuncuyum, manken değil" diyerek geri çevirdiğini söyleyen Gamze Tunar, filmden sonra en çok aranan model olmasına ve Tekbir Giyim'in sık sık tesettür defileleri düzenlemesine rağmen kendisini bir kez bile aramamalarına şaşırıp, öfkelenerek, "Onların işi, çıplaklığıyla ünlü mankenlerle" diyor. Özel hayatına ve rol seçiminde gösterdiği titizliğe dikkat çeken Tunar, "Başörtülü bir kızı canlandırmaktan pişman değilim ama tercihimin bedeli unutulmak olmamalıydı" diye konuşuyor.

FADİME ÖZKAN


Kağıda basmak için tıklayın.

'POP'UN Altın Çağı Konseri
İSTANBUL- Popüler Müzik Sanatı Vakfı'nın (POP-SAV) düzenlediği "Pop'un Altın Çağı Konseri"nde, eski ve yeni kuşak pop sanatçıları sahneye çıktı. Aralarında Ali Rıza Binboğa, Baha Boduroğlu, Coşkun Demir, Esmeray, Füsun Önal, Melike Demirağ, Banu, Hurşit Yenigün gibi eski kuşak pop sanatçıları, dönemlerinin sevilen parçalarını seslendirerek izleyenlere nostaljik anlar yaşattı. İkinci bölümde ise genç popçular Burak Kut, Eda-Metin Özülkü ve İzel, sevilen şarkılarını seslendirdi.
'SADECE FOTOĞRAFI' Sergisi açıldı
İSTANBUL- Deprem bölgesinde çekilen fotoğraflardan oluşan "Sadece Fotoğrafı" adlı sergi açıldı. Galatasaray`daki Fotoğrafevi`nde açılan sergide, çoğunluğu Ankara Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) üyesi olan 11 fotoğraf sanatçısının, deprem bölgelerinde çektikleri 88 renkli ve siyah beyaz fotoğraf yer alıyor. Yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın ürünü olan serginin gelirinin depremzedelere bağışlanacağı bildirildi. Sergi, 23 Haziran`a kadar gezilebilecek ve Eskişehir ile İzmir`de de tekrarlanacak.
ŞAH MUHAMMET Türbesi'ne restorasyon
ŞANLIURFA'nın Kısas beldesinde bulunan Şah Muhammet'e ait türbe, valilik tarafından restore ediliyor. Şah Muhammet'in Emeviler döneminde bölgeye geldiğini belirten Vali Şahabettin Harput, şöyle konuştu: "Şah Muhammet'in türbesi, kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Kısas beldesinde bulunuyor. Belde halkı tarafından da kutsal sayılan bu kişinin türbesi, bakımsız ve yıkık bir durumdaydı. Kısas Belediyesi'nin arzusu üzerine, türbeyi restore ederek, çevre düzenlemesini yapmaya karar verdik."
Alan Parsons ikinci kez geldi
İSTANBUL- Yapı Kredi Sanat Festivali 2000 etkinlikleri kapsamında İstanbul`a gelen müzik dünyasının ünlü gruplarından Alan Parsons Live Project`in kurucusu Alan Parsons, Türkiye`ye ikinci defa geldiklerini ve burada olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Önceki gelişinde heyecanlı bir seyirci topluluğu ile karşılaştıklarını hatırlatan Parsons, yeni albümlerinin Pazartesi günü (bugün) Hollanda`da piyasaya çıkacağını ifade ederek, bu albümün, insanları geçmişten günümüze getiren bir özelliği bulunduğunu vurguladı. Son dönemlerde müzik piyasasında Kelt müziğine yönelme olduğunu ifade eden Alan Parsons, bu albümlerinde de bunun etkilerinin görüldüğünü dile getirdi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...