YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Bu ne biçim doktor?

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Emin Darandelioğlu, mesleğinin "bayramında" da yasakçılığını konuşturdu. Muhabirimiz, başörtülü olduğu için salondan çıkartılmak istendi.

İSTANBUL- İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Emin Darendelioğlu, Tıp Bayramı'nı hem kendisine hem de çevresine zehir etti. Darendelioğlu, mesleğinin bayram gününde bile ideolojik takıntısının esiri olup, baskıcı bir uygulamayla Yeni Şafak Muhabiri Ümmühan Atak'ı Tıp Fakültesi Oditoryumu'ndan çıkartmak istedi. Ancak diğer basın mensuplarının bu "hastalıklı tutuma" karşı çıkmaları üzerine Darendelioğlu geri adım atmak zorunda kaldı. Başörtülü öğrencilere çektirilen eziyetle tüm üniversitelerin önüne geçen İstanbul Üniversitesi, "şanına yakışır" yeni bir skandala daha sahne oldu. Yeni Şafak Muhabiri Ümmühan Atak, Tabibler Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikleri izlemek için gittiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryumu'nda, Darendelioğlu'nun talimatı üzerine dışarı çıkarılmak istendi.

Hastane Müdürü "zorba koruma" gibi

Dün saat 11.00'de başlayan programı izlemek için Oditoryum'a giden muhabirimiz, basın mensuplarına ayrılan yere oturarak haberi izlemeye başladı. Ancak Dekan Yardımcısı Darendelioğlu, bir kamu görevi görmekte olan Yeni Şafak muhabirinin başörtülü olmasına tahammül edemeyerek, "gereğinin yapılması için" Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Müdürü Şakir Aybirdi'ye emir verdi. Aybirdi de, Atak'ın yanına gelerek, başörtülü olarak salonda üniversite içerisinde bulunamayacağını, yönetmelikler çerçevesinde dışarı çıkması gerektiğini iddia etti. Atak ise sözkonusu yasağın öğrencilere uygulanmasında bile sorunlar yaşandığını, kararın hukuki olmadığı yönünde pekçok tartışmanın yaşandığını hatırlatarak, "Hele bu yasağı, benim gibi sizinle hiçbir kurumsal bağı olmayan ve sadece görevini yapan bir basın mensubuna uygulamak istemeniz tam bir keyfilik örneği. Bu nedenle dışarı çıkmıyorum" dedi. Aybirdi, muhabirimizi dışarı çıkmaya ikna edemeyince, "hiç değilse haberin arka sıralardan izlenmesi" yönünde talepte bulundu ancak Atak, buna da karşı çıkarak görevini istediği şekilde yapma hakkına müdahale edilemeyceğini, bu nedenle yerinden kalkmayacağını söyledi. Durumu Başkan Arıoğul'a aktaran muhabirimiz bu girişiminden de bir sonuç alamadı. Arıoğul, kendilerinin de salonda "misafir" konumunda olduklarını belirterek, elinden birşey gelmeyeceğini söyledi.

Gazetecilerin meslek dayanışması

Şakir Aybirdi'nin ısrarı nedeniyle tartışma uzarken, diğer basın kuruluşlarındaki medya mensupları duruma müdahale ederek, Yeni Şafak muhabirinin dışarı çıkartılması halinde kendilerinin de etkinliği izlemeyeceğini görevlilere ilettiler. Bunun üzerine Darandelioğlu geri adım atarak, Aybirdi'yi basın mensuplarının yanından uzaklaştırdı.


 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...