YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Dünya

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


PKK'lı Rus casuslar infaz edildi

Çeçenler'in, Rus Askeri İstihbarat Örgütü'nün Güney Kıbrıs'ta eğitip direnişçilerin arasına casus olarak soktuğu PKK'lıları kurşuna dizdiği iddia edildi.

LONDRA- Rus Askeri İstihbarat Örgütü'nün, Güney Kıbrıs'ta eğittiği PKK'lıları, Çeçenler'in arasına sızdırarak casusluk faaliyetlerinde kullandığı iddia edildi. İngiliz İstihbarat Örgütüne yakın çevreler, Rus ajanlarının, Güney Kıbrıs'ta gizlenen PKK militanları arasından seçtikleri 20 teröristi eğiterek, Çeçen direnişçilerin arasına sızdırdıklarını belirtiyorlar. Aynı kaynaklar, Ruslarla kontrat imzaladıkları söylenen PKK'lıların, Ekim 1999'da Güney Kıbrıs'ta, asker kökenli bir Rus işadamına ait evde, bir ay eğitim aldıklarını belirtti. Ocak ayının başında Ermenistan'dan, Dağıstan'a geçen ve Çeçen direnişçilerin arasına sızan PKK'lıların, kendilerine verilen çok özel cihazlarla Çeçen kuvvetlerinin yerlerini Ruslar'a bildirdikleri kaydedildi. Ruslar'ın Mart ayı başında Satoy'a yaptıkları baskında, Çeçenistan Başkanı Aslan Mashadov'un yerini Ruslar'a bildirenlerin yine Ruslar hesabına çalışan PKK'lıların olduğunu tesbit eden Çeçen mücahitlerin, PKK'lı 3 Rus ajanını kurşuna dizdikleri alınan haberler arasında yer alıyor.

Bu arada Rus hükümeti, Devlet Başkan Vekili Vladimir Putin'in Çeçen savaşçılarla görüşme önerisinin, "Çeçenistan'da yetki sahibi olan kişilere" yönelik olduğunu açıkladı. Çeçenistan'dan sorumlu Kremlin sözcüsü Sergey Yastrjembski, Rus hükümetinin, yalnızca Çeçenistan'da yetki sahibi kişilerle görüşebileceğini söyledi. Sözcü, "Çeçenistan'da yetki sahibi" olarak tanımladığı kişiler hakkında ayrıntı vermedi. Rusya, Çeçenistan Devlet Başkanı Aslan Mashadov'un diyalog önerilerini sürekli olarak reddetmişti.

Bir jet Putin'e, bir jet nükleer valize

MOSKOVA- Rusya Devlet Başkan Vekili Vladimir Putin'in önceki gün bir savaş jeti ile sürpriz biçimde Çeçenistan'a geldiği sırada, nükleer valizin de bir başka jet ile Çeçenistan'a taşındığı açıklandı. Rus güvenlik kaynaklarınca İnterfaks'a yapılan açıklamaya göre, Putin'in ülkedeki nükleer füzelerin ateşleme sistemlerine hakim olmasını sağlayan valizi taşıyan yetkili, SU-27 tipi bir başka savaş jetinin ikinci pilot kabinine oturdu. Her iki jet, Grozni'nin Severni havaalanına peş peşe indi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...