YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Kutan: FP kapatılmayacak

FP Fenel Başkanı Kutan, FP'nin 'kesinlikle kapatılmayacağını' vurgulayarak, teşkilatlardan 'yarın seçim olacakmış gibi' çalışmalarını istedi.

ADIYAMAN- FP Genel Başkanı Recai Kutan, FP'nin kesinlikle kapatılmayacağını vurgulayarak, partililerini, "yarın seçim olacakmış" gibi çalışmaya çağırdı. Kutan, genel başkan adayı Abdullah Gül ve bölge illerinden 13 milletvekili ile beraber, partisinin il kongresine katıldı. Belediye Düğün Salonu'nda, divan başkanlığını Adıyaman Milletvekili Mir Dengir Fırat'ın yaptığı kongre İstiklal Marşı ve saygı dıruşuyla başladı.

Böyle demokrasiye karşıyız

FP'nin demokrasiye karşı olduğunun söylendiğini anımsatan Kutan, "Doğrudur. Sakat, çarpık demokrasi anlayışına karşıyız. Bizim için, 'bunlar laikliğe de karşı' diyorlar. Bu da doğru. Sizin kendi anlayışına uygun laiklik anlayışına karşıyız. biz evrensel standardlara uygun laiklik istiyoruz" diye konuştu. Türkiye hukuk devleti diyenlere, "adamı güldürmeyin, hangi hukuk devletinden bahsediyorsunuz" diye sorduğunu kaydeden Kutan, şöyle konuştu:

'Hukuk siyasallaştı' diyorlar

"Geçtiğimiz yıl içinde 2 değerli hukuk adamımız, Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer ve Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, 'bu ülkede hukuk siyasallaşmış' dediler. Örnekleri var; işte Anayasa'nın 69. Maddesi. Gelin bu maddeyi netliğe kavuşturalım diyoruz, kimsenin yanaştığı yok. Samamiyseniz, kapatılan partilerin devamı kurulamaz hükmünü netleştirelim. Aynı şekilde, 312. Madde için de edebiyat yapıyorlar. Düşünceleri nedeniyle Yaşar Kemal, Eşber Yağmurdereli, Şükrü Karatepe, Tayyip Erdoğan, Hasan Celal Güzel ve Necmettin Erbakan hapse tıkılıyor. Bunlar, Türkiye için büyük demokrasi ayıbıdır."

FP'nin kesinlikle kapatılmayacağı görüşünü savunan Kutan, "Bir Alman köylüsünün, 'Berlin'de hakim var' sözünü hatırlatıyor ve diyorum ki, Anayasa Mahkemesi'nde hakimler var. FP kesin olarak kapatılmayacak. Böyle topal bir hükümetin ayakta durması mümkün değil. Yarın seçim olacakmış gibi çalışın."

Evin GÖKTAŞ


Kağıda basmak için tıklayın.

Demirel FP'ye muhtaç
Demirel'in yeniden seçilmesi için yapılacak Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesinin Fazilet Partisi milletvekillerinin vereceği oylara bağlı. ANAP'tan 40, MHP'den 30 fire bekleniyor
Demirel: Suya dikkat!
Cumhurbaşkanı Demirel, önümüzdeki yılların önemli sorunlarından birinin 'sınır aşan suların paylaşımı' olduğunu belirterek, "Dicle ve Fırat sularının paylaşımında sorun yaşanacak" dedi
Bahçeli: 16 Mayıs'ı bekleyin
SAMSUN- MHP Genel Başkanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, "5+5 ile ilgili sorular bizi 5 ay öncesine götürür. Biz bunları aştık. 16 Mayıs'ı bekleyin" dedi. Devlet Bahçeli, Samsun Valisi Metin İlyas Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Canik Belediyesi Başkanı Şefik Yazgı'yı makamlarında ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Bahçeli, şunları söyledi: "Sayın İçişleri Bakanımız bir mahalli idareler yasa tasarısı hazırladı. Mahalli idareler mali yönden oldukça güçlendirilecektir. Bununla beraber köklü bir mahalli idareler reformu gerçekleştirilecektir. Güzel hizmetler sunma imkanı doğacaktır."

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...