YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Yazarlar

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 

Merhaba

 
Yeni Şafak'ın yayın konsepti; herkes için yeterince özgürlük, adalet ve başta okuyucuları olmak üzere herkese en az hakettiği kadar saygı esasına dayalıdır.

 

KÜRŞAT BUMİN İÇİN

Son yazısını yazıp aramızdan ayrıldığını duyurduğundan beri Kürşat Bumin için; faks, telefon ve internet aracılığıyla bir-çok mesaj aldık. Okuyucularımızın bir bölümü sadece üzüntülerini bildirirken, bir kısmı da ayrılışa dair gerekçeler ürettiler. Bu vesile ile söylemeliyiz ki, Bumin ne başka gazetelerle ya da yazarlarla girdiği polemik nedeniyle ne de yazdığı herhangi bir yazı nedeniyle Yeni Şafak'tan ayrıldı. Bu sadece kişisel bir tercihti. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Kürşat Bumin bizim de okuyucularımızın da dostu kalacak hep. Ailemizin dışarıdaki üyesi muamelesi görecek bizden. Biz ve okuyucularımız Kürşat hocayı sevmiştik. Tüm katkıları, doyumsuz güzellikleri ve yazısı için herkes adına teşekkürler.

BİRAZ KENDİMİZLE ÖVÜNELİM

Bilindiği gibi gazetemiz Yeni Şafak'ın yayın konsepti; herkes için yeterince özgürlük, adalet ve başta okuyucuları olmak üzere herkese en az hakettiği kadar saygı esasına dayalıdır. Yerimizin ve sorumluluğumuzun gereği özellikle Demirel konusunda bıkmadan usanmadan okuyucumuzun ve halkımızın görüşlerini ve arzularını ortaya koymaya ve bunu sürdürmeye çalıştık. Siyasiler medya ve sermaye çevreleri en azından hükümete ters düşmemek adına bir blok olarak Demirel'in görev süresinin uzatılması için kampanya yapmasına rağmen Yeni Şafak ısrarla Demirel'in siyasetin, dolayısıyla Türkiye'nin önünü tukadığını ve gitmesi gerektiğini vurguladı. Geçtiğimiz hafta Meclis'teki oylamanın bizim yayınlarımızın paralelinde gelişmesi üzerine diyorum ki bırakın biz de biraz kendimizle övünelim. Çünkü Meclis'teki sonuç üzerinde bizim de etkimiz var. En azından sonuç bizim öngörülerimiz çerçevesinde gelişti. Yani Yeni Şafak tabloyu doğru okudu ve okuyucularına bu yönde bilgiler aktardı. Oylama sonuçlarını Yeni Şafak, "İstikamet Güniz Sokak" manşetiyle yorumlamıştı. Bu manşet, basında en çok 'konuşulan' manşetti.

DAHA İYİ GÜNLERE

Hergün elinize aldığınız gazetenizdeki kimi değişikleri görüyorsunuz kuşkusuz. Örneğin kağıdımızın kalitesi eskiye göre daha iyi. Kullandığımız kağıdın kalitesinin daha da iyileşmesi yanında; baskıya, görselliğe ve muhtevaya ilişkin yeni hamlelerimiz ve açılımlarımız devam ediyor. Gerçi iç bünyede yaptığımız kimi çalışmalar henüz sizlere ulaşmadı. Ama bir start noktası belirlemiş durumdayız. Bunu çok yakında sizlere duyuracağımız gibi uygulamaya da başlayacağız.

BARLAS'IN KATKILARINA TEŞEKKÜR

Yine hepimizce malum. Mehmet Barlas Türkiye medyasının en özgün yazarlarından birisi. Sayın Barlas hiç yüksünmeden gazetecilik deneyimlerini Yeni Şafak'la paylaşıyor. Barlas, yazılarının dışında, son haftalarda düzenli olarak yaptığımız "serbest atış"lı toplantılarda da Yeni Şafak'a katkıda bulunuyor.

DEĞERLİ DOSTLAR

Gazetemiz Yeni Şafak Türkiye'nin en etkili, en saygın gazetesi olması içim gerekli birikime yeterince sahiptir. Sizin de katkılarınızla birtakım altyapı sorunlarımızı da aştığımız takdirde Yeni Şafak okuyucusu olmanın ayrıcalığını daha yoğun yaşayacaksınız.
Bu duygularla hepinize saygılar.
Hayırlı haftalar.


3.NİSAN.2000


Kağıda basmak için tıklayın.

Editör'den

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...