YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


80 bin memur daha

Devlet, memur alımı için düğmeye basıyor. Bu ay içinde yapılacak duyuru ile Ağustos ayında 70 ile 80 bin arası memur istihdam edilecek.

Devlet Personel Başkanlığı'nın ilk merkezi memur alımında kamuya adım atamayanları Ağustos ayında çok daha geniş kapsamlı bir yerleştirme bekliyor. Merkezi yerleştirme ile memur alımı uygulamasında ilk dönem başvuruları 14 Nisan'da sona ererken, bu yerleştirmede 19 bin 783 kişi, devlette memur olarak göreve başlayacak. Kamu kuruluşlarının yeni atanacaklara ilişkin kadroları zamanında alamaması ya da işlemleri tamamlayamaması nedeniyle devlette esas memur alımı önümüzdeki dönem gerçekleştirilecek. Devlet Personel Başkanı Nedim Kurdoğlu'dan aldığı bilgiye göre, devlet memurluğu sınavını kazananlar arasındaki ikinci yerleştirme işlemi Ağustos ayında yapılacak. Bu ay içinde çıkılacak duyuru ile 70 ile 80 bin arasında adaya daha devlette istihdam imkanı sunulacak. İkinci merkezi yerleştirmede SSK'ya 12 bin, Sağlık Bakanlığı'na 35 bin eleman alınırken, memur alacak diğer kuruluşları ise Milli Eğitim Bakanlığı, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, üniversiteler ve belediyeler oluşturacak. Adalet Bakanlığı da taşra teşkilatı için 4 bin yeni memur alımında bulunacak. Bu yerleştirmede tercihte bulunmayan adayların yanısıra, tercih yapıp da herhangi bir kamu kuruluşuna yerleştirilemeyen memur adayları da Ağustos'ta memuriyet için başvuracak. ÖSYM'nin gerçekleştirdiği memur alım sınavında başarılı olan 391 bin kişiden işe yerleştirilemeyenler, 2 yıllık dönem içinde gerçekleştirilen merkezi yerleştirmelerde, durumlarına uygun işler için müracaat edebilecek. Bu arada Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre, devlet memurluğu sınavı sonunda en fazla memur adayı 48 bin 636 kişi ile Ankara'dan çıktı.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...