YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama


Susurluk'a 'perde'

Bir türlü 'aydınlığa' kavuşturulamayan (!) Susurluk olayını gerçek bilgilere dayanarak yeni bir kurguyla sahneye taşıyan Seher Vakti, Susurluk gerçeğinin perdesini aralıyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Refik Erduran'ın usta kaleminden çıkma Seher Vakti, bu hafta İstanbul Taksim Sahnesi'nde perde açıyor. Önceki akşam İstanbul turnesinin gala gösteriminde oyunu izleyenler arasında Erdal İnönü, Fikri Sağlar, Emniyet Genel Müdürü Hasan Özdemir, İlhan Selçuk, Oral Çalışlar, Mehmet Altan ve Arif Sağ gibi isimler de vardı.

Herkesin hakkında herşeyi bildiği ama nedense bir türlü 'aydınlığa' kavuşturulamayan Susurluk olayını anlatan Seher Vakti, ilginç bir cinayete kurban olan bir milletvekilinin uzun süredir ayrı yaşadığı karısının, eşiyle ilgili gerçekleri öğrenmesiyle başlıyor. Devleti içindeki karanlık ilişkileri farkeden ve kocasının ülkesine ihanet içinde olduğunu belgeleyen genç kadın, finalinde Susurluk'u araştıran herkes gibi köşeye sıkıştırıyor. Ellerini seyirciye doğru uzatan oyuncu, bütün bu kirli ilişkilerden kurtulmanın yolunun temiz toplum isteyen fertlerde olduğunu vurguluyor. Oyunda başrolü Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın eşi Serap Sağlar üstleniyor.

Fikri Sağlar'dan oyuna tam not

Murat Atak'ın yönettiği, Tuncer Necmioğlu, Serap Sağlar, Kemal Başar ve Alev Buharalı'nın başarılı performanslarıyla seyirciyi bir an bile perdeden uzaklaştırmayan oyunu izleyen Fikri Sağlar, "Oyun, Susurluk"la ilgili iddialarınızla örtüşüyor mu?"şeklindeki soruya, "Ben de yıllardır bu gerçeği anlatmaya çalışıyordum. Söylediklerim ne denli doğru ki, hepimiz oyunu çok büyük ilgiyle ve (evet) diyerek izledik" dedi. "Bu düzenin yetiştirdiği yöneticiler, bu olayı aydınlatmazlar. Ama biz aydınlatabiliriz" diyen Sağlar, Susurluk Komisyonu'nun bu oyunda görülen düzeni ortaya çıkarmak için uğraş verdiğini belirtti. Var olan düzenin Devlet Tiyatroları Sahnesi'nde seyircinin karşısına çıkmasının çok önemli olduğunu belirten Sağlar, "Sanatçının en doğal görevi toplumun içinde bulunduğu bu yanlışları gösterme çabası gereği bu tip düzenle ilgili oyunlar sahnelemektir" şeklinde konuştu ve oyuna katkıda bulunmadığını söyledi.

Gülcan TEZCAN


Kağıda basmak için tıklayın.

'Patron' kavgası durulmuyor
Patron oyununu provoke edenlere DT'den cevap: "Perde" açmaya devam edeceğiz.
20 NİSAN PERŞEMBE FESTİVAL PROGRAMI
Emek Sineması
12.00 Bitmeyen Yollar
15.00 Kutsal
19.00 Bitmeyen Yollar
21.30 Kutsal
Atlas 1
12.00 Gizli Dosya
15.00 Bir İdam Mahkumu Kaçtı
19.00 Gizli Dosya
21.30 Bir İdam Mahkumu Kaçtı
Atlas 2
12.00 Nane Likörü
15.00 İki Kadın
19.00 Moloch
21.30 Yağan Taşlar
Alkazar
12.00 Budala'nın Dönüşü
15.00 Kodes
19.00 Budala'nın Dönüşü
21.30 Kodes
Beyoğlu
12.00 Kuzey Varoşları
15.00 Geceyi Bekleyenler
19.00 Kuzey Varoşları
21.30 Geceyi Bekleyenler
Reks
12.00 Ben Güzel miyim?
15.00 Buz Pisti
19.00 Boşluk
21.30 Savaş Alanı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...