YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


Tahkimle diyet ödendi

Hükümet, enerji dağıtım ihalelerini alan medya kuruluşlarının ekonomik para proğramına verdiği desteği dün geriye dönük tahkimi yasalaştırarak ödedi.

Kartel medyasına verilen enerji ihalelerinin de tahkimden yararlanmasını sağlayacak olan sözleşmelerin geriye dönük olarak da tahkim yoluyla çözülmesine olanak tanıyan tasarı 11 saatlik tartışmalardan sonra gece yarısı TBMM Genel Kurulu'nda benimsenerek yasalaştı. FP ve DYP milletvekilleri, yürütme ve yürürlük maddesi dahil her madde üzerinde konuştu, maddelerin çoğunda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer soruları cevaplandırmakta oldukça zorlandı.

46 proje yararlanacak

Tahkimin geriye dönük işlemine imkan sağlayan tasarının TBMM'de yasalaşmasıyla, elektrik talebini karşılamak amacıyla geçtiğimiz 3 yıl içinde imzalanan ve sözleşmelerinde tahkim unsuru olmayan 23'ü işletme devri, 23`ü de Yap-İşlet Devret olmak üzere toplam 46 projenin önü açıldı. Elektrik dağıtım bölgelerindeki işletme hakkı devrini alan ve çoğunluğu medya kuruluşu olan firmalar hala kimi bölgelerde yüzde 60`lara varan elektrik kayıp ve kaçak oranlarını düşürerek, 30 yıllık sözleşme süresinde 333 milyar kilovatsaatlik enerjinin ekonomiye kazandırmayı taahhüt ediyor.





Kağıda basmak için tıklayın.


İşverenin %25 uyanıklığı
İşveren, hükümetin proğramına, ürettiği malının kârından fedakarlık yaparak katılacağı yerde çalışanların 2000 yılı ücretlerine yüzde 25 zam yapmayı taahhüt ederek uyacak.
Fonlara yatırım yapın
Borsada 1 milyon yatırımcı oluştuğunu belirten İMKB Başkanı Osman Birsen, küçük yatırımcıların fonlar yoluyla yatırım yapmalarını önerdi.
Mevsimlik işçilere FP'den destek
Türkiye Şeker Fabrikaları'nda mevsimlik olarak çalışan bir grup işçi temsilcisi, FP Genel Başkanı Recai Kutan`ı ziyaret ederek sorunlarının çözümü için TBMM`nin devreye girmesini istediler. FP Genel Başkanı Recai Kutan da konuşmasında, geçici şeker fabrikası işçilerinin Türkiye'nin ciddi bir problemine parmak bastıklarını belirterek, "Bu teklifin görüşülmesi için iktidar partilerinin desteği gerekiyor. Onun için biz ana muhalefet olarak görevimizi yapalım teklifi verelim ama siz de iktidar partilerine baskı yapın" dedi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...