YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


Bakanlara Hizbullah brifingi

İçişleri Bakanı Tantan, Hizbullah operasyonu ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu'na yeni bilgiler verdi. Tantan, operasyonlarda Mumcu ve Kışlalı cinayetleri ile ilgili önemli ipuçları elde edildiğini bildirdi.

ANKARA- İstanbul ve Ankara ağırlıklı olmak üzere tüm yurtta yürütülen Hizbullah operasyonu, dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında da gündeme geldi. Kurula operasyonlar hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerine ilişkin ipuçları elde edildiğini bildirdi. Başbakan Bülent Ecevit'in başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Şükrü Sina Gürel, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın Hizbullah operasyonu ile ilgili bilgi sunduğunu belirterek,

"Sayın Ecevit başta olmak üzere bütün Bakanlar Kurulu, Emniyet Teşkilatımız ve güvenlik güçlerimize Hizbullah terör örgütünün çökertilmesiyle iligili üstün gayret ve başarıları nedeniyle şükranlarını sundular" dedi. Gazetecilerin terör örgütü Hizbullah operasyonuyla ilgili soruları üzerine, İçişleri Bakanı Tantan'ın bu konuda bilgi sunduğunu yineleyen Gürel, "Ancak bu konuda açıklama yapacak merci, İçişleri Bakanı Tantan'dır" dedi. "Hizbullah operasyonları sürecek mi" sorusunu da Gürel, bu konudaki soruların İçişleri Bakanı Tantan'a sorulması gerektiği şeklinde cevapladı.

Mumcu ve Kışlalı cinayetleriyle ilgili ipucu bulundu

Bakan Gürel, örgütle ilgili unsurlar ortaya çıktıkça operasyonların süreceğini kaydetti. Gürel bir soru üzerine İçişleri Bakanı Tantan'ın Hizbullah operasyonunda Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı suikastlerine ilişkin ipuçları elde edildiği bilgisini verdiğini açıkladı. Devlet Bakanı Gürel, "İçişleri Bakanı Tantan, Başbakanlık'ta bir personelin gözaltına alınmasıyla ilgili bilgi verdi mi" sorusunu ise "O konuda bir bilgim yok. Suç örgütü, terör örgütünün bütün unsurları ortaya çıktıkça tutuklanacaklar. Her yerde, hakkında soruşturma da açılacaktır, bunlar tutuklanacaktırlar da" şeklinde yanıtladı.

Tantan: Operasyonlar devam ediyor

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da, Bakanlar Kurulu toplantısı çıkışında Hizbullah'a yönelik operasyonların sürdüğünü açıkladı. Tantan, Bakanlar Kurulu toplantısından ayrılırken, gazetecilerin terör örgütü Hizbullah'a yönelik operasyonlara ilişkin sorusu üzerine, şu bilgiyi verdi: "Arkadaşlarımız son derece kararlı ve disiplinli bir çalışmayı sürdürüyorlar. Bu konuda hiçbir şekilde yoruma dayalı, birtakım yanlış bilgilere dayalı yayınlardan kaçınmak gerekiyor. Çünkü, bu işlerin disiplinli bir şekilde yürümesinde kamuoyunun da desteğine ihyataç var. Operasyonlar

kararlı bir şekilde devam ediyor. Herkes olduğu gibi medyanın da bu konuda hassas ve sorumlu olması gerekir."




Kağıda basmak için tıklayın.


Başbakanlık'ta operasyon
Hizbullah Operasyonu Başbakanlık'a kadar sıçradı. Başbakanlık'a gelen Terörle Mücadele Ekipleri, sözleşmeli personelden Abdulsamet Yıldız'ı gözaltına aldı.
Avrupa, FP'yi konuşacak
FP, parti kapatmaları Avrupa Konseyi gündemine getiriyor. Parti kapatmalara karşı önlemlerin görüşüleceği Avrupa Konseyi'nde toplantısında FP'li Abdullah Gül de bir konuşma yapacak.
'Prangalı Kadın' için ABD'ye baskı
ABD'de, bakıcılığını yaptığı 5 aylık bebeğin hayatını tehlikeye attığı iddiasıyla Türk bakıcı Fügen Gültekin'in 8 yıl ağır hapis ve elektronik prangaya mahkum edilmesi, DSP Adana Milletvekili Tayyibe Gülek'i harekete geçirdi. TBMM'de imza kampanyası açan Gülek, Gültekin'in afedilmesi için 100'ün üzerinde imza topladı. Tayyibe Gülek, mektubun, olayın geçtiği yer olan Ohio Valiliği ile ABD Başkanı Bill Clinton'a gönderileceğini bildirdi. Fügen Gültekin adlı Türk vatandaşı, 12 Haziran 1992 yılında Patrick Lape isimli 5 aylık bebeğin kusmuğunu yutarken boğulma tehlikesi geçirmesi üzerine sunni tenefüslü çocuğu hayata döndürmesine rağmen, olayda ihmali bulunduğu gerekçesiyle Ohio Eyalet Mahkemesi tarafından 8 yıl ağır hapis ve elektronik prangaya mahkûm edilmişti. Gülertekin'in "prangalı hayatını" anlatarak Türk hükümetinden yardım istediği gazeteci Haluk Şahin de, genç kadının dramını kitaplaştırmıştı. Fügen Gültekin, halen Ohio Maryswille Hapisanesi'nde bulunuyor.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...