YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


Egebank'ta çifte soygun

YAPILAN incelemeler sonucu Egebank'ın ortaklarına 186 trilyon liralık kredi kullandırdığı tespit edildi. Ayrıca Demirel'in, Egebank'ı Halk Bankası'ndan 'kereste' kredisi alarak, satın aldığı ve krediyi geri ödemediği ortaya çıktı.

ANKARA- Devletin, Egebank ile adeta çifte soyguna uğradığı belirlendi. El konulan Egebank'ta murakıpların yaptığı incemelerde bankanın ortaklarına 186 trilyon liralık kredi kullandırdığı tespit edilirken, Murat Demirel'in, Egebank'ı Halk Bankası'ndan aldığı "kereste kredisi" ile satın aldığı, daha sonra da krediyi geri ödemediği ortaya çıktı. Bakanlar Kurulu'nun, 22 Aralık'ta içleri boşaltıldığı gerekçesiyle el koyduğu beş bankayla ilgili skandalların arkası kesilmiyor. Özellikle, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Murat Demirel'e ait olan ve el konulmadan önce, "Neyi meşhur" reklam kampanyası ile trilyonlarca liralık tasarruf toplayan Egebank'la ilgili skandallara her gün yenisi ekleniyor. Halk Bankası Teftiş Kurulu müfettişlerinin banka şubelerinden verilen kredilerle ilgili yaptığı incemelere göre, bankanın İstanbul Levent Şubesi'nden, Murat ve Şevket Demirel'e ait olan ve kereste ticareti ile uğraşan Dempa Orman Ürünleri Yatırım ve Uluslararası Ticaret AŞ'ye 72 milyon dolarlık dövize natık teminat mektubu kredisi verildi. Firmanın, teminat mektupları karşılığında uluslararası kuruluşlardan kredi temin ederek, 1998 yılında Egebank'ı satın aldığı kaydedildi. Firmanın, uluslararası kuruluşlardan temin ettiği krediyi ödemediği için, teminat mektuplarının nakite çevrildiği ve Egebank'a giden kredileri Halk Bankası'nın ödemek zorunda kaldığı bildirildi. Banka yönetiminin, Dempa Orman Ürünleri'nden olan alacağını taksite bağladığı, firmanın taksitlerden de sadece birkaçını ödediği vurgulandı. El konulan Egebank'ta murakıpların yaptığı incemelerde ise, bankanın, ortaklarına 186 trilyon liralık kredi kullandırdığının tespit edildiği bildirildi. Böylece, Egebank ile devlet, hem bankanın alımında hem de el konulmasında büyük zarara uğramış oldu.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...