YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.


GÜL, HİZBULLAH'IN GÖREVİNİN BİTTİĞİNİ SÖYLEDİ

PKK'ya karşı Hizbullah

Hizbullah'ın devlet tarafından desteklenerek PKK'ya karşı kurulduğunu, bu örgütün, demokrat, dindar insanları hedef aldığını belirten FP Milletvekili Gül, FP'nin araştırma önergesinin tüm gerçekleri ortaya çıkaracağını söyledi

İZMİR- FP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, Hizbullah'ın, Türkiye'de teröre bulaşmayan, demokratik yolla düşüncelerini anlatan dindar insanları hedef aldığını söyledi. Milli Gençlik Vakfı'nın Bornova'da kurduğu internet cafenin açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Hizbullah'ın, PKK'ya karşı kurulduğunu ve devlet eliyle de desteklendiğini savunarak, örgütün kullanıldığını kaydetti. Hizbullah'ın, özellikle Güneydoğu'da halkı bezdirdiğini belirten Gül, şunları söyledi: "Bunlara göz yumulmadan hiçbiri olmazdı. Bunlardan hesap sorulması gerekir. FP, TBMM'de, Hizbullah ile ilgili bir araştırma önergesi vermiştir. Aynı Susurluk davasında olduğu gibi, Meclis'te bir komisyon kurulacak, herkes çağrılacak ve ifadesi alınacaktır. Susurluk'ta olduğu gibi bu işle ilişkisi olan herkes ortaya dökülecektir."

'Dindarlara baskı aracı olmasın'

Hizbullah operasyonunun, dindar insanlara baskı amacıyla kullanılmaması gerektiğini belirten Gül, "Türkiye'de dindar insanlara, Türkiye'nin din özgürlüğüne, Türkiye'nin kendi kimliğinin asimile edilmesine direnen insanlar, Hizbullah'la korkutulup susturulmak isteniyorsa, bu büyük bir oyundur. Hiçkimseyi yıldıramaz" dedi.

'Demokrat dindarları hedef aldı'

Gül, bir gazetecinin, Hizbullah'ın hedefini sorması üzerine, şunları kaydetti: "Hizbullah'ın esas hedefi, Türkiye'de teröre, şiddete bulaşmayan, demokratik yolla düşüncelerini anlatan dinlar insanlara yönelik olmuştur" diye konuştu. Abdullah Gül, Hizbullah operasyonunun zamanlamasının da düşündürücü olduğunu, hükümetin, Abdullah Öcalan'la ilgili aldığı karardan hemen sonra bu operasyonun başladığını belirterek, "Hükümet yıprandı, sonra bu operasyon başladı" dedi.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...