YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


İbOxford'a 'Baba' makası

ŞANLIURFA- Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses nihayet muradına erdi. Demirel uslubuyla, "Urfa'da Oxford vardı da biz mi okumadık" diyen ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in Şanlıurfa'da yaptırdığı ilköğretim Okulu, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından törenle açıldı.Demirel, ünlü sanatçıyı "örnek vatandaş" ilan ederken, Tatlıses de, "İnşaallah bir dönem daha başımızda kalırsınız" dedi.

'Fevkalade önemli bir olay'

"İbrahim Tatlıses İlköğretim Okulu"nun açılışı için tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Demirel, konuşmasında, "Şanlıurfa'nın yetiştirdiği ve herkesin övündüğü sanatçı İbrahim Tatlıses"in katkısıyla yapılan okulun açılışını yapacağını belirtti ve "Bu, fevkalade önemli bir olaydır" dedi. Tatlıses'in, konuşmasında hayat hikayesini anlattığına işaret eden Demirel, Tatlıses'in okuyamamanın acısını dile getirdiğine dikkat çekti. Öğrencilere de hitap eden Demirel, şöyle konuştu: "Sayın Tatlıses, bir tavsiyede bulundu, bu tavsiye, birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur tavsiyesidir. Bütün bunlar kulağınıza küpe olsun. Sayın Tatlıses'e başında bulunduğum devlet adına, birliğini temsil ettiğim yüce milletim adına teşekkür ediyorum. Sevgili çocuklar, bu armağanı çok iyi değerlendirin."

Tatlıses: İnşaalah bir dönem daha...

İbrahim Tatlıses de hayat hikayesini anlattığı konuşmasında, yaşadığı koşullar nedeniyle okuyamadığını söyledi. Tatlıses, "Bu okuldan nice cumhurbaşkanları, bakanlar, öğretmenler çıkmasını bekliyorum. Kavga değil, ikilik değil, barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik bekliyorum" diye konuştu. Okulun açılışına geldiği için Cumhurbaşkanı Demirel'e teşekkür eden İbrahim Tatlıses, "İnşaallah bir dönem daha başımızda Cumhurbaşkanı olarak kalır" diye konuştu.




Kağıda basmak için tıklayın.

HADEP'ten büyük tepki

Ecevit nerenin vatandaşı?

'ANAP'a hakim ol' uyarısı

Akbulut: 367 çıkmazsa ikinci tur yapılmaz
PEKİN- TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut, Anayasa değişikliği için ilk turda 367 oy çıkmaması durumunda ikinci tur oylamanın yapılmayacağı görüşünde olduğunu açıkladı. Akbulut, üst üste iki kez seçilebilmesine imkan sağlayan Anayasa değişikliğinin gerçekleşmemesi durumunda yeni Cumhurbaşkanı'nın Meclis içinden çıkacağını söyledi. Akbulut, resmi bir ziyaret için Çin'e giderken uçakta konuya ilişkin soruları cevaplandırdı. Akbulut, Anayasa değişiklikleri için gizli oylama yapıldığına ve bu konuda grup kararı alınmadığına dikkat çekerek, "Gizli oydur. Liderler de herhalde telkinle yetinecekler" dedi. Akbulut, Anayasa değişikliği için Genel Kurul'da yapılacak birinci tur oylamada referanduma ihtiyaç duyulmaması için gerekli olan 367 oyun sağlanamaması halinde ikinci tur oylamanın yapılmayacağı görüşünü savunarak, "Yoksa halka gidilir, neden gidilmesin" diye konuştu. Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Demirel'in adaylığı için yapılacağını kaydeden Akbulut, "Başka aday çıkacağını zannetmem" dedi.

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...