YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


SİVİL HAVACILIK'TA YENİ RÜŞVET SKANDALI

Demireller uslanmıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ndeki rüşvet skandallarına bir yenisi daha eklendi. Sermet Ümel'e rüşvet veren Rose-Air şirketi yine rüşvet tehdidi ile ruhsatını uzatmak istedi.

ANKARA- Ispartalı işadamları tarafından kurulan ve Murat Demirel'in de ortak olduğu Rose-Air şirketi yeni bir rüşvet skandalına daha imza attı. Rose-Air'in, uçuş ruhsatını uzatmak için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Raif Tokaç'ı tehdit ettiği ileri sürüldü. Genel Müdür Yardımcısı Ümit Çendik'in de içinde bulunduğu yeni rüşvet skandalına yine Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz el koyarak, Çendik'i istifa ettirdi. Daire Başkanı Raif Tokaç da skandalın ardından kendi istiği ile istifa etti. Rose-Air şirketi uçuş ruhsatı almak için Alfa-Air ile yabancı bir şirketten birer uçak kiraladı. Rose-Air'in de bir uçağı olduğu için uçuş ruhsatı alabilmesi için önünde engel kalmadı. Ancak, Rose-Air'in uçağını kiraladığı yabancı şirket, Hazine Müsteşarlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne yazı yazarak, borcundan dolayı Rose-Air şirketindeki uçağına ait sicil kayıtlarına el konulmasını ve uçuş izni verilmemesini istedi. Rose-Air şirketi yöneticileri, Hazine Müsteşarlığı'nın resmî yazısından önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne giderek uçuş ruhsatına borçtan dolayı şerh konulmamasını istedi. Sivil Havıcılık Daire Başkanı Raif Tokaç, Hazine'den resmî yazı gelmemesine rağmen, kendilerine de yabancı şirket tarafından yazının örneği gönderildiği için Rose-Air'in uçuş ruhsatına şerh koydu. Bu şerh sayesinde Hazine'den yazının gelmesi halinde Rose-Air'in uçuş ruhsatı iptal edilecek.

Restaurant'ta baskı

Rose-Air şirketinden bir yönetici ile Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Ümit Çendik uçuş ruhsatına şerh koyan Raif Tokaç'ı Çiftlik Restaurant'ta akşam yemeğine götürdü. Rose-Air yöneticisi burada Tokaç'a "Uçuş ruhsatımızda şerhi kaldırmanı istiyoruz. Yoksa '15 milyon dolar rüşvet istedi' diye yaygara çıkartırız" diyerek tehdit etti. Genel Müdür Yardımcısı Ümit Çendik de bu tehditleri sadece dinlemekle yetindi. Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, yeni rüşvet skandalından haberdar olunca Genel Müdür Yardımcısı Ümit Çendik'in istifasını istedi. Çendik, geçtiğimiz hafta istifa etmek zorunda kaldı. Rose-Air şirketinin baskılarına direnen Daire Başkanı Raif Tokaç da Enis Öksüz'den affını isteyerek istifa etti.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...