YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


HADEP'li başkanlar serbest

DGM tarafından PKK'ya yardım iddiasıyla tutuklandıktan sonra görevden alınan HADEP'li 3 belediye başkanı, avukatlarının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar

DİYARBAKIR- Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce tutuklanan HADEP'li 3 eski belediye başkanı, avukatlarının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. PKK'yla bağlantıları bulunduğu iddiasıyla 24 Şubat'ta Diyarbakır DGM'ce tutuklanan ve daha sonra İçişleri Bakanlığı'nca görevlerinden uzaklaştırılan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, eski Siirt Belediye Başkanı M. Selim Özalp ve eski Bingöl Belediye Başkanı Feyzullah Karaasalan'ın avukatları tarafından 25 Şubat Cuma günü tutuklama kararına karşı bir üst mahkeme olan 2 No.'lu DGM'ye verilen itiraz dilekçesi sonuçlandırıldı.

Mahkeme, sanıkların gelir durumu, sabit adrese sahip olmaları, sosyal durumları ve sanıkların dosyadaki delilleri karartamayacakları kanaatine vararak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına karar verdi.

Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, Siirt eski Belediye Başkanı M. Selim Özalp ve Bingöl eski Belediye Başkanı Feyzullah Karaaslan, tutuklu bulundukları Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nden salıverildiler. Cezaevi önünde çok sayıda partili tarafından karşılanan başkanlar, kendilerine komplo kurulduğunu, herşeye rağmen bundan sonra da barış ve özgürlük için çalışacaklarını söylediler. PKK ile bağlantıları olduğu iddiasıyla 19 Şubat'ta gözaltına alınan ve sorgulamaları sonucu 24 Şubat 2000 tarihinde sevkedildikleri Diyarbakır DGM Yedek Hakimliği'nce tutuklanan HADEP'li 3 eski belediye başkanı, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde konulmuştu. Bu arada Bingöl eski Belediye Başkanı Feyzullah Karaaslan, İçişleri Bakanlığı'nı görevden alma kararına karşı Erzurum Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açarak yürütmenen durdurulmasını talep etti.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...