YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


Evren'in TKP'li damadı

12 Eylül darbesinin kudretli generali Evren'in damatlarından biri de TKP üyesi çıktı. Bay Pipo adlı kitapta yer alan bilgilere göre Evren'in MİT mensubu damadı Erkan Gürvit'in haricinde, bir dönem Sıkıyönetim Komutanlığı'nın emriyle aranan Maksut Göksu adında bir damadı daha bulunuyor.

İSTANBUL- 12 Eylül darbesinin generali Kenan Evren'in damatlarından biri de TKP üyesi çıktı. Evren'in MİT mensubu damadı Erkan Gürvit'in haricinde, bir dönem İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı'nın emriyle aranan Maksut Göksu adında bir başka damadı daha bulunduğu anlaşıldı. Gazeteci Soner Yalçın ve Doğan Yurdakul'un kaleme aldığı Bay Pipo adlı kitapta yer alan bilgiye göre Evren'in yine MİT mensubu kızı Şenay Gürvit'le eşi Erkan Gürvit, Türkiye Komünist Partisi üyesi olduğu iddiasıyla aranan Maksut Göksu ile Harbiye ve Fenerbahçe Orduevleri'nde görüşüyorlardı. Komutanlığın 2 Aralık 1982 gün ve 1980/3971 sayılı yakalama emri listesinin 267. sırasında yer alan Göksu'nun Evren'in diğer kızına eş olmasına Şenay ve Erkan Gürvit çifti ilkin karşı çıkmıştı. Hatta iddialara göre, evliliği önlemek için müstakbel damatla ilgili bilgileri MİT'in arşivinden çıkarıp Evren'e vermişler ancak Sakine Hanım kızına destek vererek Göksu'nun evlerine damat gelmesini sağlamıştı.

Eymür ekibine yakındı

Hiram Abas ekibi ve özellikle de Mehmet Eymür'le sıkı ilişkiler geliştirmesiyle tanınan Erkan Gürvit, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Müşaviri olduğu dönemde kendisine sunulan I. MİT Raporu'nu almış, ancak daha sonra raporun fırtınalar koparması üzerine Eymür'ü yarı yolda bırakmıştı. Gürvit raporun resmî yollardan Cumhurbaşkanlığı'na ulaştırılmadığını söylemiş ve böylece raporu hazırlayan Eymür'ün 'Raporun bir kopyasını da Cumhurbaşkanlığı'na verdik' biçimindeki ifadesini yalanlamıştı. Eymür ise 'dostum' dediği Erkan Gürvit'e darılsa da Kutlu Savaş'a verdiği ifadede Gürvit'le ilişkilerini şöyle anlatmıştı:

"Aynı teşkilatın mensubu olmakla birlikte Cumhurbaşkanlığı'ndaki ünitenin başında olan Erkan Gürvit'i meslek hayatı, karargâhta ve yurtdışında geçtiğinden tanıyordum. Bu sebeple Erkan Gürvit'le de özel ilişkilerimiz başladı. Ben eski tecrübelerimden dolayı kaçakçılık faaliyetlerinin nerelere bulaşabileceğini ve ne gibi sıkıntılara maruz kalabileceğimizi biliyordum."

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...