YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

 


'Demokrasi bedelsiz olmalı'

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Temel hak ve hürriyetler başka bir çıkar için pazarlık konusu yapılmamalıdır. Türkiye'de demokrasi olacaksa bunun bir bedeli olmamalıdır" dedi

ANKARA- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, temel hak ve hürriyetlerin başka bir çıkar için pazarlık konusu yapıldığını belirterek, "Türk milleti bedelsiz demokrasi istiyor" dedi. Yazıcıoğlu, BBP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında 28 Şubat'ın önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, "Türkiye'de demokrasi arabası birkaç defa kazaya uğradı. Post-modern bir darbe olarak nitelendirilmesine rağmen 28 Şubat geleneksel bir darbedir. Medya ve sermaye gücünü arkasına alanlar milletin önünü bloke ettiler" dedi.

Bedelsiz demokrasi

Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılacak Anayasa değişikliğinin bazı pazarlıkların aracı haline getirildiğini belirten Yazıcıoğlu, "Meclis liderlerin kıskacından kurtarılmalıdır. 5+5'in karşılığında 69. maddenin pazarlık konusu olarak gündeme getirilmesi doğru değildir. Ne yazık ki temel hak ve hürriyetler başka bir çıkar için pazarlık konusu yapılıyor. Daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi bedelsiz olmalıdır" diye konuştu.

Çevik Bir'in acemiliği

Yazıcıoğlu bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi mümkün olursa aday olur musunuz?" sorusuna "Biz kararlarımızı ayaküstü vermeyiz. Çevik Bir kadar acemi bir politikacı değilim" diye cevap verdi.

'Ecevit çifte standartlı'

Fethullah Gülen'in okulları ile ilgili Ecevit'in tutumunu olumlu bulduklarını belirten Yazıcıoğlu, "Bu okullar Türk gelenek ve göreneklerinin öğretilmesinde önemli rol oynuyor. Ancak devlet okullarında verilen eğitimin de din ile barışık olması gerekir. Ecevit'in, Gülen'in okullarına yakın ilgi gösterirken, Kur'an kurslarına düşmanca tavır alması ve başörtülü kızlarımızın okumasına engel olmasını çifte standart olarak görüyorum" dedi.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...