T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

Milli Dost Meclisi

Kampta herşey değişiyor. Öfke geçiyor, küsler barışıyor, kırgınlıklar unutuluyor. İki gün önce puan için kırılan kalpler, Milli Takım kampında farklı bir amaç için çarpıyor. Bütün futbolcular tek yürek oluyor ve Türkiye için ter döküyor.

Dişe diş geçen lig maçlarının ardından Milli forma için bir araya gelen Türk futbolunun yıldız isimleri kampta kardeş gibiler. Sakatların çok olduğu takımda idmanlar sakin ve huzurlu geçiyor. Lig maçlarında birbirlerine diş bileyenler önümüzdeki hafta tekrar başlayacak olan sinir harbi öncesinde sarmaş dolaş olmuş, Ay-yıldızlı forma altında omuz omuza verecekleri mücadeleye hazırlanıyorlar. Maçın formalite olması da havanın süt liman olmasında etkili oluyor. Dünya Kupası Finalleri'ne gidebilmek için İsrail-Avusturya maçının galibiyle baraj maçında karşılaşacak olan Millilerimiz, Moldova maçında prova yapacaklar.

Kampa ziyaretçi akını

Önce Fatih Terim, ardından Haluk Ulusoy ve yöneticiler Millilerin, dün akşam Florya'da yaptıkları antrenmanı izlediler. Terim, Şenol Güneş ve futbolcularla görüşerek başarılar dileyip moral verdi. Ulusoy ve yöneticiler ise bir idmanı bir süre izledikten sonra Kaşıbeyaz'da futbolculara yemek verdi. Sakatlıkları düzelen Sergen, Ergün, Hakan Şükür ve Ümit Karan çalışmalara katılırken, Ümit Davala ve Emre Belözoğlu ise takımdan ayrı olarak düz koşu yaptı. A Milli Futbol Takımı, bugün yapacağı çift antrenmanla Moldova maçının hazırlıklarını sürdürecek.

Futbola terör engeli

Otto Bariç'in patronu olduğu Avusturya Milli Takımı, sıkıntılı günler yaşıyor. Galip gelenin Türkiye'yle baraj maçı oynayacağı İsrail karşılaşmasına Avusturya'lılar gitmek istemiyor.

7 Ekim'de oynanacak İsrail-Avusturya Dünya Kupası Grup Eleme maçı terör eylemleri yüzünden tehlikeye girdi. Teknik direktör Otto Bariç'in İsrail maçı için kampa çağırdığı 23 futbolcudan 9'u, "hayati güvenlik" gerekçesiyle İsrail'e gitmek istemediklerini açıkladı. Avusturya'nın terör nedeniyle maçın tarafsız bir sahaya alınmasını isteğini reddeden FİFA ise bu talebi reddetti ve Avusturya'ya "Sahaya çıkmazsanız 2006'ya kadar uluslararası müsabakalardan men cezası alırsınız" tehdidini savurdu. Bu maçın galibi Türkiye ile baraj maçı oynayacak.

Ümitler'de parola galibiyet

Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda liderliğini garantileyen Ümit Milli Futbol Takımı, Cuma günü deplasmanda oynayacağı Moldova maçının hazırlıklarına, devam ediyor. Dün akşam Şenlikköy Stadı'nda, teknik direktör Raşit Çetiner yönetiminde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanda milli futbolcular, koşu, depar çalışması ve yarım sahada çift kale maç yaptılar. Antrenmanda ümitlerin hırslı oluşu teknik heyeti memnun ederken, Çetiner, grup birinciliğini garantilemelerine rağmen, bu maça büyük bir ciddiyet içinde hazırlandıklarını söyledi.

Spor Yazarları
Ali Gümüş :
Truva atı
 
FENER'DE HEDEF AVRUPA
F.Bahçe'de yaptığı açıklamalarla arena ortamı oluşturan teknik direktör Mustafa Denizli, yaptığı basın toplantısında önce ortalığı sakinleştirdi, ardından yeni hedefi belirledi: AVRUPA!
Christoph Daum intihardan döndü!
Kendi vatanından kovulup Beşiktaş'a sığınan Christoph Daum uyuşturucu müptelası olduğunun kamuoyuna yansımasının ardından ölmek istediğini belirtti.
G.Saray Dünya'da 6.
Uluslararası Futbol Tarih ve İstatistikleri Federasyonu tarafından yapılan Eylül ayı değerlendirmesinde Cimbom, iki basamak birden yükselerek altıncı sıraya oturdu. Değerlendirmede F.Bahçe 68. sıraya yükselirken, Beşiktaş 40 basamak birden düştü.
Trabzon'da takas var
Trabzonspor, üç günlük izinden sonra ilk çalışmasını dün kendi tesislerinde yaptı.
Süper Lig 7.Hafta Puan Durumu

Terim'i yine ipe çektiler
Perugia mağlubiyetiyle sarsılan Milan'da teknik direktör Fatih Terim, takımı 3 günlük izne çıkardı. 11 oyuncusunu milli takımlarına yollayan Terim de soluğu İstanbul'a aldı. Öte yandan Milano'daki gazeteler Terim'in yerine Ancelotti manşetleri attı. Ancelotti'nin Juventus'tan ayrılacağı belli olsaydı Milan'ın Terim'le anlaşmayacağını öne süren yazılı medya, kırmızı siyahlı yönetimin Ancelotti'yle gizli bir anlaşmaya vardığını duyurdu.

3 Ekim 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED