|
|
En güzeli
tat alabilmek
Tat almak yediğimiz besinin keyfine varmanın ilk adımıdır. Yaş ilerledikçe tat alma duygumuzda bazı kayıplar oluşur. Yemeklere daha çok tuz koyuyorsanız, daha çok tatlı yemeye başladıysanız ve yemeklerde eski lezzetleri yakalayamıyorsanız tat alma duyunuz köreliyor demektir. Tat alma duyumuzdaki kayıpları önlemek için şu önerileri dulak ardı etmeyin. Birtakım işlemlerden geçmiş yiyecekler yerine taze, doğal ve günlük gıdalar almaya özen gösterin. Taze pişmiş yemekler yiyin. Yediğiniz sebzeleri, otlar, limon ve baharat ekleyerek canlandırın. Yemeklerin ılık servis yapılmasına özen gösterin. Çok sıcak ya da çok soğuk olmamasına dikkat edin. Çok sıcak yemek lezzetin ortaya çıkmasını sağlasa da hem midemiz hem de duyu organımız için iyi değildir. En güzeli yediğimiz her şeyin tadına, daha da önemlisi hayatın tadına varabilmek.
Vişneli pasta
MALZEMESİ: Kek için: 4 adet yumurta, 4 fincan un, 4 fincan şeker, 1 çorba kaşığı kakao, 1 çay kaşığı kabartma tozu İçi için: 1 kutu vişne konservesi, 1 su bardağı süt, 1 kutu kakaolu fındık ezmesi Üzerine serpmek için: 2 çorba kaşığı kakao YAPILIŞI: Kek malzemelerini mikser yardımıyla çırpıp boza kıvamına getirelim. Yağlanmış yuvarlık bir kalıba dökelim. Önceden ısıtılmış 140 dereceli fırında keki pişirelim. Keki kalıbından ters çevirip çıkaralım. Soğuduktan sonra ikiye keselim. Bir kutu kakaolu fındık ezmesini sütle çırpıp krema haline getirelim. Vişne konservesinin suyuyla kekin altını ve üstünü ıslatalım. Kremayı kekin arasına sürelim. Üzerine vişne ve çikolata parçaları ekleyerek kekin diğer yarısını üzerine kapatalım. Kalan kremayı kekin üstüne ve yanlarına yayarak kapatalım. Dolapta bir gece bekledikten sonra üzerine kakao ekleyerek servis yapalım.
|
|
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv Bilişim | Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür |
© ALL RIGHTS RESERVED |