T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Ecevit: Arkasındayız

Başbakan Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz'la birlikte, ekonomik programı 'içtenlikle ve kararlılıkla' desteklediklerini belirterek, "İlgili yasama çalışmalarının tümü en kısa sürede sonuçlanacaktır" dedi.

Başbakan Bülent Ecevit, "Koalisyon liderleri Sayın Bahçeli ve Yılmaz'la birlikte ben de, 57. cumhuriyet hükümeti olarak yeni ekonomik programı içtenlikle ve kararlılıkla destekliyoruz" dedi. Ecevit, programla ilgili yasama çalışmalarının tümü en kısa zamanda sonuçlanacağını bildirdi.

Başbakan Ecevit, yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz'la Başbakanlık Merkez Binası'nda yaptığı liderler zirvesinden sonra yaptığı açıklamada, ana hatları açıklanan programın kaynak bölümünün önümüzdeki hafta yürütülecek yoğun temaslar sonucunda kesinleşeceğini belirtti.

Kararlılıkla destekliyoruz

Ecevit, şöyle devam etti: "Başbakan Yardımcıları ve koalisyon liderleri Sayın Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz'la birlikte ben de, 57. cumhuriyet hükümeti adına bu programı içtenlikle ve kararlılıkla destekliyoruz. Programa beklediğimiz dış desteğin yanısıra en etkin desteğin halkımızdan geleceğine inanıyoruz. Programla ilgili yasama çalışmalarının tümü en kısa zamanda sonuçlanacaktır. Meclis'teki iktidar ve muhalefet partilerine de bu çalışmalara değerli katkıları dolayısıyla hükümetimizin şükranlarırını sunarız."

Başbakan Ecevit ile Bahçeli ve Yılmaz, basın toplantısını yapmadıklarını ifade ederek basın mensuplarının sorularını yanıtlamadılar.

MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli de partisinin MYK'sında ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Krizin etrafında yürütülen spekülasyonlar olduğunu kaydeden Bahçeli, yaratılan olumsuz hava ve iyi niyetle yapılan çalışmalara karşı kötü niyetli yaklaşımların aşılamayacak bir konumda olmayan bir krizin boyutlarını büyüteceğini ve krizin aşılmasını güç duruma getireceğini kaydetti.

Bu arada, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz MYK toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açıklanan ekonomik programda Türk Telekom ile ilgili bölümün kendisini tatmin edip etmediğine yönelik bir soruyu Öksüz, "Türk Telekom ve Türk Hava Yolları ile ilgili konuları söylüyorum. Beraber yaptık ve irade birliği vardı. Demek ki kanun değişmeden olmuyormuş" şeklinde cevaplandırdı.

Öksüz, "Derviş Bey'le aynı fikirde olduğumuzu gördünüz değil mi?" diye konuştu.

 
Kutan: Dağ fare doğurdu
FP lideri Kutan, Devlet Bakanı Derviş'i programı açıklarken "dikkatle ve üzülerek" dinlediğini belirterek, "Kriz ile mücadelenin aktörü Derviş, figüranları da hükümet ortaklarıdır. Program ise büyük bir umutsuzluk" dedi
15 günde 12 yasa çıktı
Aralarında şeker ve bütçe tasarılarının da bulunduğu 144 maddelik 12 yasa tasarısı, 45 saat içinde yasalaştı. Doğalgaz yasa tasarısı ile birlikte 9 tasarı ise komisyonlarda kabul edildi.
Türkiye'ye 25 milyar $ gerekli
Dünyanın önde gelen iki haber kanalı BBC ve CNN haber bültenlerinde Derviş'in açıklamalarını izleyicilerine aktardı. BBC'nin, görüşlerine başvurduğu Ortadoğu uzmanı Hazhir Temourian, Türkiye'deki krizin en önemli nedeninin bankalardaki yolsuzluklar olduğunu belirterek, "Hükümet ortakları, parayı kontrolleri altında tutmak için devlet bankalarını aralarında paylaşmışlar. Bu, bankacılık sektörünün çökmesine ve ekonomik krize neden oldu. Halkın hükümete güveni kalmadı. Türkiye'nin ihtiyacı olan para 12 milyar dolar değil, 25 milyar dolardır" dedi.
15 Nisan 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED