T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Ekonomi gülümserse!

Öfkeli seslerin Türkiye'yi kapladığı bu kriz günlerinde farklı bir ekonomi programı start alıyor ekranda. Krize Karşı Yaşayan Ekonomi adlı program, asık yüzlü ekonomi programlarına karşı iyi bir alternatif...

Yurdun her köşesinde esnaftan, çiftçiden, çalışandan tepki seslerinin yükseldiği, Türkiye'nin ekonomik krizi derin şekilde yaşadığı bugünlerde, toplumun yüzünü güldürecek ekonomi haberlerini de ekrana getirecek yeni bir ekonomi programı start alıyor Kanal 7'de. Krize karşı direnenlerin öyküleri de bu programda ekranlara geliyor.

Krize Karşı Yaşayan Ekonomi'de, ekonomiye farklı bir bakışın yanısıra, haftanın en önemli ekonomi olayları, alanında pekçok başarıya imza atan uzman isimler yer alıyor.

Kanal 7 Haber Müdürü Ünal Tanık'ın sunduğu programda, 'açıklanan ekonomik program beraberinde neler getiriyor?', 'bu program söylendiği gibi Türkiye'nin önünü görmesini sağlayacak mı?' sorularına da cevap sunuyor. Programda krize karşı farklı bir tasarruf yöntemi deneyen Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz'ın 'ev in sokak out' uygulaması ekrana geliyor. Konuklarını otelde değil evinin bir odasında ağırlamaya başlayan Bakan Yılmaz'ın bu uygulamasını ekrana getiren program, krize rağmen ayakta kalmayı başaran ve önemli işlere imza atan kuruluşlardan Başak Catering'in öyküsünü de yansıtıyor.
16:30/Kanal 7


SEYRİ ŞAHANE
Mavi-kiremit savaşı
Ali Kırca yeni kanalındaki ilk Siyaset Meydanı'nı gerçekleştirdi. Star'ın ana rengi mavi olduğu için programın stüdyosu da boydan boya mavi renge boyanmıştı. Kamera nereye çevrilse gözalıcı bir renk, izleyenlere rahatsızlık veriyordu. Aynı saatlerde ATV'de yayınlanan Cevizkabuğu da, ATV'nin dominant rengi 'kiremit'e bürünmüş, iki programda da renklerin baskınlığı abartılmış, gözleri rahatsız eder hale gelmişti. Anladık, kanalları değiştirdiniz ama bunu bu kadar vurgulamaya gerek var mıydı?
Esnafın öfkesi neye delalet?
Seyfullah Türksoy'un sunduğu Ekonomi Vizyon bu hafta, esnafın öfkesini gündeme getiriyor. Programda konuyla ilgili olarak uzmanların açıklamalarına yer veriliyor. Programın diğer bir dosyasını, İstanbul'daki vergi rekortmenleri oluşturuyor. En çok vergi ödeyen işadamları ve sanatçılar, programda yayınlanıyor. Türkiye düze çıkabilecek mi? 19:00/Kanal 7
Türkiye düze çıkabilecek mi?
Şahin Alpay'ın sunduğu Entellektüel Bakış'a Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güneri Akalın konu oluyor. "Türkiye'nin Ekonomik Gündemi"nin konuşulacağı programda, "yaşadığımız krizin neden kaynaklandığı", "temel sorunun enflasyon mu, israf mı olduğu" gibi sorular cevap buluyor. 12:15/CNN Türk

 
Hukuk savaşında baba-kız kapışması
Ünlü Oscarlı oyuncu Gene Hackman'ın başrol oynadığı Gerçeğin Peşinde, ikisi de avukat olan babayla kızın bir hukuk savaşında karşı karşıya gelişini etkileyici bir sinema diliyle beyazperdeye yansıtıyor.
İlkelerinden taviz vermeyen avukat tiplemesini başarıyla canlandıran Hackman'a kızı rolünde Mary Elizabeth Mastrantonio eşlik ediyor.
Jeedediah Ward, kariyerinin temellerini zengin ve güçlünün aleti olmadan insanlara yardım etmeye dayandırmış, prensip sahibi, başarılı bir avukattır. Jed'in kızı Maggie, babasının annesini aldattığını öğrendiğinden beri babasıyla arasında oldukça kötü bir ilişki vardır. Maggie de avukat olmuş, fakat rotasını babasının tam zıt yönünde çizerek son derece güçlü bir firma için çalışmaya başlamıştır. Jed ürettiği otomobillerin çarpışma anında patlamaya yüksek eğilim gösterdiği büyük bir otomobil firmasına karşı açılan davayı almıştır. Dava, Jed'in dava ettiği firmanın avukatının, kızı Maggie olduğunu öğrenmesiyle daha da karmaşıklaşır. Şimdi baba ile kızı arasında önüne geçilmez bir yarış başlamıştır. Davayı haklı olanın kazanacağına ise şüphe yoktur.
GERÇEĞİN PEŞİNDE
Yönetmen: Michael Apted
Oyuncular: Gene Hackman, Mary Elizabeth Mastrantonio, Colin Friels.
15 Nisan 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED