|
|
Yemek için yarışıyoruz
Geleneksel Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini marifetleriyle birleştiren ev hanımları hazırladıkları birbirinden güzel yöresel yemeklerle yurt genelinde birbiriyle yarışıyor.
Yurdun değişik yörelerinde düzenlenen yarışmalarla Türk mutfağının zenginliği bir kez daha ortaya çıktı. Bolu'da 15-22 Nisan arasında 6'ncısı düzenlenen "Geleneksel Bolu Yemekleri" yarışmasında, yemekler, hamur işi tatlılar ve her iki dalda olmak üzere 3 kategoride 60 kişi yarıştı. "Geleneksel Bolu Yemekleri" yarışmasında, "Yemekler" kategorisinde "Saray Kebabı", hamur işi tatlılar kategorisinde "Fıstıklı Un Helvası" birinci oldu. Her iki kategorinin birincisi ise "Şeftalili Pasta" seçildi. Bu arada 15-22 Nisan 2001 tarhleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla, Mudanya Pratik Kız Sanat Okulu Koruma Derneği tarafından Koç Restauran'ta düzenlenen 'Yöresel Yemek Yarışması'na ilçedeki hanımlar yemek marifetlerini sergilediler. İlçedeki bayanlar tarafından hazırlanan çeşitli yörelere ait 34 değişik yiyecek ile yemek, börek ve tatlı kategorisinde; tat, koku, görünüm, orjinallik gibi dallarda puan veren jüri üyeleri, üç kategorideki birincileri açıkladı. Yemek kategorisinde Karadeniz yöresine ait midyeli pilav, tatlı kategorisinde Sivas yöresine ait un helvası, börek kategorisinde ise Yenişehir yöresine ait börekler birinci oldu. Yarı final heyecanı
Öte yandan MEB ile Maggi tarafından bu yıl ikincisi yapılan yemek yarışmasında yarı final heyecanı yaşanıyor. Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin katılacağı yarı final yarışmaları için hazırlıklar başladı. Genç kuşakların yöresel yemeklerle bağının güçlendirilmesi, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin tekrar gündeme getirilmesi ve bir kitapçıkta toplanması amacıyla düzenlenen yarışmalarda ilk yarı final heyecanı Şanlıurfa'da yaşanacak. Yemek yarışması 28 Mayıs'ta Ankara'daki finalle son bulacak.
|
|
|
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv Bilişim| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür |
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © ALL RIGHTS RESERVED |