T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Hoca'dan kriz dersi

'Türkiye ve ekonomi' konulu bir konferans veren Necmettin Erbakan, sayıları 2 bini geçmeyen bir kesim yüzünden Türkiye'de insanların çöplükten ekmek arar hale geldiğini söyledi.

Kapatılan Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, ekonomik kriziden çıkma yollarının arandığı bugünlerde İstanbul'da verdiği bir konferansta adeta ekonomi dersi verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından organize edilen Uluslararası Yeni Bin Yıl konferanslarının ilki Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. "Türkiye ve ekonomi" konulu bir konferans veren Erbakan, mevcut programın güçlü ekonomiye geçiş değil, güçlünün ekonomisini onarmak olarak değerlendirdi. Erbakan, "11 milyon insanımız işsiz, 14 milyon insanımız açlık sınırındadır. Esnaf, memur, işçi, hatta üniversite hocalarımız dahi sokaklara meydanlara inmiştir. Milenyum Türkiyesi'nde halk çöplükten ekmek toplar hale gelmiştir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır." diye konuştu.

Önce mikrop temizlenmeli

Rantçıları vücüttaki mikroba benzeten Erbakan, sayıları 2 bini aşmayan bir rantçı grubunun haksız yollarla zengin olmak istediklerini söyledi. Erbakan, yaşanan ekonomik krizinden kurutulabilmesi için rant ekonomisinden reel ekonomiye geçmesi gerektiğini ifade ederek, ancak medyayı ellerinde bulunduran rantçıların hükümeti kendi istekleri doğrultusunda uygulamalar yapmaya yönlendirdiğini söyledi.

Kaynak içerde

Refah-Yol Hükümeti döneminde yapılan çalışmaları anlatan Erbakan, o dönemde hazırladıkları kaynak paketleriyle ülkeye milyarlarca dolar kazandırdıklarını söyledi. Ekonamik kirizden çıkmak için ülke ülke gezip finansal yardım isteyen Devlet Bakanı Kemal Derviş'e seslenen Erbakan, "Sayın Derviş, Amerika'da, Almanya'da, Fransa'da aradığınız parayı Ankara'da, Konya'da, Diyarbakır'da bulabilirsin" dedi.

Grafiklerle hortumu anlattı

Erbakan, konuşması sırasında Türkiye'nin nasıl hortumlandığını çizdiği grafiklerle anlattı. Gazete kupürleri ve TV kanallarındaki programlardan örnek vererek konuşan Erbakan, Merkez Bankası'nın tam bağımsızlığa kavuşturulmasını da eleştirdi. Erbakan, Merkez Bankası'nın bağımsız hale getirilmesi halinde halk tarafından seçilen hükümetin müdahalesinin engelleyeceğini, rantiyecilere gün doğacağını söyledi.

Konferansa FP'li milletvekilleri Oğuzhan Asiltürk, Yasin Hatipoğlu, Fetullah Erbaş, Cevat Ayhan, Bahri Zengin, Nevzat Yalçıntaş, İl Başkanı Numan Kurtulmuş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve çok sayıda davetli katıldı.

 
DSP'de ilk kadın aday

Hem ağladı hem gitti Enerji Bakanlığı'ndan istifa eden Ersümer, Beyaz Enerji iddianamesindeki suçlamaların "bilirkişi" kaynaklı olduğunu belirterek, suçlamaları reddetti. Ersümer, "Bilirkişiler husumet içinde" dedi.
İnönü, CHP'nin boy hedefi oldu
CHP, istifalardan sorumlu tuttuğu Erdal İnönü'yü, başbakan yardımcısı olduğu dönemdeki İlksan ve İSKİ skandallarıyla vurmaya hazırlanıyor.
Muhalefet peşini bırakmıyor
DYP ve FP, Ersümer'in istifasının yeterli olmadığı inancıyla soruşturma önergelerinde ısrarlı. Hükümetin MHP kanadı ise Ersümer'in istifasının yeterli olduğu kanaatinde.
Tibuk: Ankara'da daha çok düşman var
LDP Genel Başkanı Besim Tibuk, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in kredi temaslarını değerlendirirken, Derviş'in bulduğu uluslararası kredinin Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu, ancak bu güne kadar zaman kaybettiğini savundu. Tibuk, "Sayın Derviş'e bu görev ve makam para bulsun diye verildi, spekülasyon yapsın, politika yapsın diye verilmedi. Lütfen kendi işine baksın" dedi. Krizin sona ereceği zamanı Ankara'nın tutumunun belirleyeceğini anlatan Tibuk, şöyle konuştu: "Hükümet yeni kredilerin gelmesinden sonra yine girişimci düşmanı havasını sürdürürse, gelen para yine dışarıya kaçar. Dışarıda düşman aramaya gerek yok. Ankara'da memleketi batırmak için çalışan çok adam var." Enerji Bakanı Cumhur Ersümer'in istifasının "demokrasi gereği" olduğunu belirten Tibuk, "Bu olayda Ersümer kadar Mesut Yılmaz'ın da hatası vardır" dedi.

28 Nisan 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED