T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M
'Teknolojinizi yenileyin'

Intel, krizden sonra bilgisayar satışlarının düşmesiyle birlikte Türkiye'de teknolojik altyapının yenilenemediği uyarısında bulundu.

Intel Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Dave King, krizden dolayı PC satışlarındaki düşüşün uzun vadede Türkiye'nin rekabet şansını zora sokacağını söyledi. Yıldan yıla daha az sayıda PC satılmasının Türkiye'deki mevcut PC parkının eskimesi anlamına geldiğini hatırlatan King, her 6 ayda bir teknolojinin yenilendiğini ve yeni teknolojilerden yararlanılmadığında, ülke olarak PC ve İnternet kullanımında hız ve yetenekler açısından gelişmiş dünyanın gerisinde kalınabileceğini belirtti ve çocukların geleceği için PC'lerin yaygınlaşmasının sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Ekonomik krizden etkilenen şirketlerin BT yatırımlarını bıçak gibi kestiğini kayeden King, krizden çıkışta firmaların, eskiyen PC'lerinin tümünü değiştirmeye kalktıklarını, bunun da çok ağır bir mali yük getirdiğini belirtti. Çalışanların BT altyapı ihtiyaçları tam karşılanmadığı müddetçe tam verimlilik kapasitesinin sağlanamayacağına da dikkat çeken Dave King, Intel'in geliştirdiği yeni teknolojilerin verimliliği artırırken masrafları düşürdüğünün altını çizdi. Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve teknolojisinin de yeni olması gerektiğini söyledi .

King, eğitimin gelişebilmesi için okullarda bilgisayar bulunmasının çok önemli olduğunu ve yeni teknolojilerin eğitimde büyük gelişmeler ve faydalar sağlayacağını belirtirken, eğitim sektörünün Türkiye BT pazarında önemli bir yer tutacağına da dikkat çekti.
http://www.intel.com

Dave King kimdir?

20 yılı aşkın süredir Intel'de operasyon, pazarlama ve satış bölümlerinde birçok konuda tecrübe kazanmış olan Dave King, şu anda yürüttüğü EMAR Bölge Müdürü görevinden önce, Intel Markalı Ürünler EMEA'nın Satış ve Pazarlama Müdürlüğü yaptı. Kuzey Avrupa Bölge Müdürlüğü'nün de aralarında olduğu pek çok yöneticilik pozisyonunda bulundu. Eğitimini Leicester Üniversitesi'nde muhasabe konusunda alan King, iş yaşamına motor sektöründe muhasebeci olarak başladı. Ardından U.S. uzman plastik üreticisi Raychem'de Ürün Kontrol Müdürü olarak görev aldı. Dave, halen eşi ve iki çocuğuyla beraber Swindon bölgesinde yaşıyor.

 
Netscape pes etmiyor
Netscape, yeni sürümü 7.0 ile şansını bir kez daha deniyor.
'Net'te güvenlik!
Bilgisayarınızı ve kişisel bilgilerinizi korumak hiç de zor değil...
WEB GEZGİNİ
Linux International
Dünyaca ünlü açık kodlu işletim sistemi yazılımı Linux'la ilgili bilgi alabileceğiniz en iyi kaynaklardan biri. Üstelik Türkçe. Sitede Linux'un ne olduğu, Linux kaynakları gibi yararlı bölümler yer alıyor. Sorularınız varsa, site yöneticilerine yazabilirsiniz.
tr.li.org

Ayyıldız internette
Bir dönem, Namık Kemal Zeybek yönetiminde yayınlanan Ayyıldız gazetesi yayınını internette "internet gazetesi" olarak sürdürüyor. Özellikle Türki Cumhuriyetlere yönelik haberlerin yer aldığı sitede, köşe yazıları, Türk kültürü, gibi yararlı bölümler bulunuyor.
aygazete.com

NET KİTAP
3DS MAX 4 Kılavuzu
3DS Max 4, günümüzde kullanılan en güçlü ve popüler 3D grafik programlarından biri. Herkes İçin 3DS MAX 4 Çabuk Öğrenim Kılavuzu, bu programı öğrenmenize yardımcı olacak, 1200'ün üzerinde şeklin yer aldığı bir çalışma. 3DS Max'le çalışılarak, nesnelerin oluşturulması, modellenmesi, kaplanması ve canlandırılması öğrenilebilir. Etiket Fiyatı 17 milyon 500bin TL olan bu kitabı yayınevinin web sitesinden 14 milyona satın alabilirsiniz.
alfakitap
10 Eylül 2002
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED