T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
Denktaş'a tam destek

58. Hükümet'in ilk MGK toplantısında iç ve dış gelişmeler ele alındı. 4.5 saat süren toplantda, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın müzakere sürecinde aldığı son tutumun desteklenmesi kararı alındı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. MGK'nın kasım ayı olağan toplantısı dün 13.30'da başladı. Toplantıya, Başbakan Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Abdullatif Şener, Mehmet Ali Şahin ve Ertuğrul Yalçınbayır, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cumhur Asparuk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Alpkaya ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur katıldı.

Toplantıya iftar arası verildi

Toplantıda, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal ve MİT Müşteşarı Şenkal Atasagun da bulundu. Başbakan Gül ve kurul üyesi bakanların ilk kez katılması nedeniyle, toplantının başlangıcında kısa süre görüntü alınmasına izin verildi.

İç ve dış gelişmelerin değerlendirildiği toplantıya iftar saatinden önce ara verildi. 4 saat 15 dakika süren toplantı, 17.45'te bitti.

KKTC'ye destek

Toplantının ardından MGK Genel Sekreterliği bir bildiri yayımlandı. Bildiride, toplantıda, geçen bir aylık döneme ilişkin güvenlik raporları ışığında ülke genelindeki güvenlik ve asayiş durumunun gözden geçirildiği belirtildi.

Toplantıda, Türkiye'yi ilgilendiren öncelikli dış politik ve askeri meseleler ve birbirleriyle ilişkileri ile Kıbrıs'a ilişkin son gelişmeler hakkında Kurul'a bilgi sunulduğu ifade edilen bildiride, "Bu bağlamda, Türkiye'nin, KKTC Cumhurbaşkanı sayın Denktaş'ın müzakere süreci itibarıyla almış olduğu son tutumu desteklediği kaydedilmiştir" denildi. Öte yandan MGK'ya ilk defa katılan Başbakan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Abdüllatif Şener ve Ertuğrul Yalçınbayır, Başbakanlığa gelerek yaklaşık bir saat süren bir toplantı yaptılar.

Köşk'te Irak zirvesi

58. Hükümet üyeleri, ilk MGK toplantısına katıldı. MGK toplantısının ardından Çankaya Köşkü'nde "Irak'ın ele alındığı" ikinci bir zirve yapıldı. Cumhurbaşkanı Sezer'in başkanlığında yapılan zirveye Başbakan Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök katıldı. 1 saat süren toplantıda Genelkurmay ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Irak konusunda askeri ve teknik bir sunum yaptı.

 
Org. Özkök'ün kısa süreli ziyareti yanlış yorumlandı
TBMM Başkanı Arınç, Org. Özkök ve kuvvet komutanlarının tebriklerini kabul etti.
Zarar veren gider gitmezse göndeririz
DYP'li Ağar, "Kişiler partiye sıkıntı ve zarar veriyorsa ayrılmayı bilecek, bilmiyorsa biz ayıracağız" dedi.
İkiyüzlülüğü bırakıp Türkiye'yi de alalım
Erdoğan'a "destek" sözü veren Lüksemburg Başbakanı Juncker, "AB ile Türkiye arasındaki ilişkiler ikiyüzlülükten arındırılmalı. Kopenhag'da Türkiye'nin Avrupa'daki yeri hiçbir tereddüde yer vermeyecek şekilde doğrulanmalıdır" dedi.
Erdoğan: Türk halkı AB üyeliğine fazlasıyla hazır
Çiçek: Keşke bu performansı daha önce göstersek
AP Türkiye Raportörü: Diyarbakır AB için önemli
Bakan Sütlüoğlu basın desteği istedi
Erbakan: Türban sorunu çözülmeli
Kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, türban sorununun, milletin en öncelikli meselelerinden biri olduğunu, hemen çözülmesi gerektiğini savundu. Erbakan, Ankara'ya giderken Atatürk Havalimanı'nda, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Hükümet, türbanın öncelikli sorunları arasında olmadığını söylüyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Erbakan, "Milletin en öncelikli meselelerinden biridir, hemen çözülmesi lazım. Onlara Milli Görüş tabanı oy verdi. Bunları çözmezlerse, bir daha oy alamazlar, orada da oturamazlar" dedi.
30 Kasım 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED