T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Filmciler Bahçeli'nin çevresini sardı

Türk Tanıtma Fonu kendisine bağlı olan Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Kültür Bakanı İstemihan Talay kadar olmasa da sanatçılarla sık sık biraraya gelmeye başladı. Kültür Bakanlığı'nın para yardımı için Tanıtma Fonu'na gönderdiği projelerin sahibi sanatçılar soluğu Devlet Bahçeli'nin yanında alıp, projelerine onay çıkması için istekte bulunuyorlar. MHP liderinin en son onay verdiği projeler ise, "Ermeni zulmünü" anlatan iki film oldu.

Sırada hangi isimler var?

Cem Karaca'dan mektup alan, makamında yıllardır hayranı olduğu Ferdi Tayfur'un son eserini dinleyen Bahçeli'nin randevu listesi oldukça kalabalık. Bahçeli, kimi randevuları kamuoyundaki yankılarından çekindiği için geciktirirken, ısrarlı taleplere de boyun eğiyor. Bahçeli'nin Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Selçuk ve Aydınlık Dergisi'nden Suphi Karaman'la yaptığı görüşmelerin günlerce tartışıldığı düşünülürse, sırada hangi ilginç isimlerin olduğunu siz düşünün.


İzgi'nin siyaseti bırakma kararı ve bir fısıltı
TBMM Başkanı Ömer İzgi'nin kritik bir dönemde yaptığı "Siyaseti bırakıyorum, tavuklarıma bakacağım" açıklaması siyasi kulislerde çokça tartışıldı. İzgi'nin bu ani çıkışıyla ilgili çeşitli senaryolar da üretildi. Meclis kulislerinde konuşulan birinci iddia, İzgi'nin olası bir hükümet krizine karşı yedekte bir "başbakan adayı" olarak tutulması. İkincisi ise daha ilginç: Fazla personel atamasında bulunmayan ve bu nedenle partisinden tepki toplayan İzgi, önümüzdeki günlerde boşalacak olan Meclis Genel Sekreterliği koltuğuna kendisi gibi ılımlı bir ismi getirmek istedi. Ancak partisi Meclis'in ikinci adam koltuğuna "ocaktan yetişme" bir isim getirerek Meclis'te MHP'li kadrolaşmanın önünü açmak istiyor. İşte bu konuda "olmaz" diyen İzgi, "siyaseti bırakıyorum" diyerek, partisine gelecek için bir beklentisi olmadığı mesajını göndermiş oldu.


ANAP'lı Bakan, başörtüsü için annesinden azar işitti

İstanbuldaki imam-hatip liselerinde uygulanan başörtüsü yasağı nedeniyle hükümete ve bakanlara, değişik kesimlerden sert tepkiler geliyor.

Israrı nedeniyle ismini açıklamayacağımız ANAP'lı eski bir bakan da, başörtüsü yasağı nedeniyle annesinin azarlarından muzdarip. 55. hükümette bakanlık koltuğunda oturan bu milletvekili, o dönemde annesinden bir telefon almış. Kızgın anne, "Oğlum bu başörtüsü yasağı nedir? Bu yasağı neden sona erdirmiyor musunuz? Sizin hükümetiniz bunu yapıyormuş?" diye sitem etmiş.

Annesinin bu sözleri üzerine hemen arabaya atlayarak soluğu annesinin yanında alan Bakan, uzun uzadıya başörtüsü yasağının kendilerinden kaynaklanmadığını anlatmaya çalışmış. Ancak geçtiğimiz hafta, İstanbul'daki yasaktan sonra annesi yine kendisini telefonla arayarak "hesap sormuş".


SEVAL TÜRKEŞ NEREDE?
MHP'nin eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş, ölümünün 5. yıldönümünde Anıtmezar'ı başında düzenlenen törenlerle anıldı. 5 yıldır bu törenlere katılan eşi Seval Türkeş, bu kez ne ortalıklarda görüldü, ne de herhangi bir açıklama yaptı. Her açıklaması ile ülkücü camiada fırtınalar estiren Seval Türkeş'in İstanbul'da olduğu belirtiliyor. Ancak bu kadar sessiz kalmasına da bir türlü anlam verilemiyor. MHP kulislerinde ise Seval Türkeş'in sağlık sorunları olduğu iddiaları dolaşıyor.


SARIKÖYLÜLER KALKAN'A KIZACAK
Salı günü Meclis'te ilginç bir olay yaşandı. İlk kez bir milletvekili seçim bölgesindeki bir köyün ilçe yapılmasına karşı çıktı. Gönen ilçesine bağlı Sarıköy'ün ilçe yapılması teklifinin görüşülmesi sırasında, Meclis Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, "Sayın Hüseyin Kalkan da destekliyor" diyerek MHP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Kalkan'a döndü. Kalkan ise "Hayır, Sayın Başkan" diye cevap verdi ve devam etti: "Balıkesir doğup büyüdüğüm yer. Ancak, Sarıköylüler'e şirin görünmek için ilçe yapma işinden vazgeçelim."
Ve önerge reddedildi.


DEDELEK, 'HAYLAZ' VEKİLLERDEN MUZDARİP
ANAP Grup Başkanvekili İbrahim Yaşar Dedelek, ANAP'lı milletvekillerinin TBMM Genel Kurul oturumlarına devamsızlıklarından şikayetçi. Çünkü Genel Kurul salonunda milletvekili koltuklarını boş gören ANAP lideri Yılmaz, hemen Dedelek'e hesap soruyor. Ancak, son birkaç haftadır keyfi yerinde. Bunun nedeni ise ısrarlı çağrılarının sonuç vermesi ve Genel Kurul çalışmalarına katılımda yaşanan artış. Dedelek, "Katılım yüzde 100 arttı" diyor. Genel Kurul çalışmalarına katılan ANAP'lı vekil sayısı 20 iken şimdi 40'a çıkmış.


ERCAN YAVUZ
BİLAL ÇETİN
FARUK MANGIRCI
VELİ TOPRAK
NEVZAT DEMİRKOL
HAKAN GÖKTEPE


8 Nisan 2002
Pazartesi


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED