AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Diziler rating savaşında

TV kanallarındaki dizi savaşı sezonun açılmaya başlamasıyla iyice kızıştı. Geçtiğimiz sezonun bazı lokomotif dizileri kanal değiştirirken, yeni yapım onlarca dizi film bir bir görücüye çıkıyor.

  • MUSTAFA NİZAMOĞLU
    Yerli dizilerin televizyonların lokomotif programları haline gelişiyle birlikte kanallar arasındaki dizi rekabeti de iyice kızıştı. Eylül ayının gelmesiyle hareketlenen ekranlarda, yeni diziler sırayla görücüye çıkarken, geçen sezonun bazı gözde dizileri de transfer oldukları yeni TV'lerde izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Son zamanların en çok izlenen, tekrar bölümleri bile gün birincisi olan dizisi Çocuklar Duymasın, TGRT ve atv'den sonra şimdi de Star'da boy gösterecek. Yine Mint yapımı En Son Babalar Duyar ve Ayrılsak da Beraberiz de Star'da olacak.

    Show TV iddialı, ATV yarışı bırakmıyor

    Yarım Elma'dan sonra Hayat Bilgisi'ni de Kanal D'den transfer eden Show TV ise bu yıl yerli dizilerde en iddialı kanal. Eski dizileri Tatlı Hayat ve Kurtlar Vadisi ile izlenme payını yükselten Show TV, yeni başlayan Sıdıka ve Sınırlı Aşk'tan sonra üç yeni diziyi daha ekrana sürecek. Uğur Yücel'in hem yönetmenliğini yaptığı hem de oynadığı, 'Deli Yürek' Kenan İmirzalıoğlu'nun da rol aldığı Alacakaranlık, Zuhal Olcay ve Ege Aydan'ın rol aldığı ABD yapımı "Evli ve Çocuklu"nun Türkçe versiyonu, Şerif Gören'in yönettiği Müjde Ar, Nurseli İdiz ve Salih Güney'in rol aldığı Serseri Âşıklar kanalın yeni iddialı dizilerinden.

    Atv ise, dört yeni dizi ile sezona giriyor. Çocuklar Duymasın ve Ayrılsak da Beraberiz'i Star'a kaptıran atv, senaryosunu Ayhan Sonyürek'in yazdığı, Berdan Mardini'nin rol aldığı Kurşun Yarası, Pilli Bebek, Ölümsüz Aşk, Bir İstanbul Masalı ve Hadi Uç Bakalım'la bu yıl da yarışta geri kalmayacağını gösteriyor.

    Kanal 7'de iki yeni dizi

    Kanal 7 ise iki yeni diziyle sezona 'merhaba' diyecek. Yeni dönemde geçen sezon yayınlanan Dumanlı Yol'un yanısıra Keloğlan ve Rabia adlı dizileri ekrana getirecek kanalın farklı türdeki programları da ilgi çekeceğe benziyor.

    Hayat Bilgisi'ne karşı Lise Defteri

    Geçtiğimiz sezon Kanal D'de ekrana gelen okul dizisi Hayat Bilgisi de kanal değiştiren dizilerden. Dizi, yeni sezonda Show TV'de ekrana gelecek. Kanal D ise diziden boşalan tahtı, senaryosunu ve yönetmenliğini Mustafa Altıoklar'ın üstlendiği, başrollerini Ece Erken ve Emre Altuğ'un paylaştığı yeni okul dizisi Lise Defteri ile dolduracak. Yaz sezonunda ekrana sürdüğü Aşk Olsun, Büyümüş de Küçülmüş, Serseri ve Yuvam Yıkılmasın adlı dizilerle diğer kanallara göre sezona bir adım önde başlayan Kanal D, eskilerden Berivan, Kınalı Kar ve Sihirli Annem'le birlikte; Gelin, Hırçın Menekşe, Kampüzistan, Lise Defteri ve Sultan Makamı adlı beş yeni diziyi ekrana sürüyor. Bunların hangisi tutar bilinmez ama Nuran Devres'in yazdığı ve Ümit Efekan'ın yönettiği, Zara ve Fikret Kuşkan'ın başrol oynadığı Gelin adlı dizi iddialı görünüyor.

  •  
    Ortadoğu'da Şiilik meselesi
    Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu'na Doç. Dr. İsmail Safa Üstün konuk. Üstün programda, 'Irak'ta Şiiler'in neden giderek daha aktif bir politik muhalefet oluşturdukları', 'Şiiliğin, ayetullahlar etrafında örgütlenmiş, devrimci, mücadeleci karakterinin nereden geldiği' ve 'İran'da Şii rejiminin nereye gittiği' gibi konuları değerlendiriyor. Cnn Türk / 23.05
    Bu şakalardan kaçış yok...
    Yeni yayın döneminde TGRT'ye transfer olan Şakacı'nın eski bölümleri, Kanal 7'de ekrana getirilmeye devam ediyor. Sokakta yakaladığı vatandaşa yaptığı şakalarla, 'Şakacı'dan kaçış yok' dedirten Çetin Çiftçioğlu, gün görmemiş şakalarıyla bu akşam da izleyenleri gülmekten kırıp geçiriyor. Kanal 7 / 23.00
    TRT'nin anketinden atv çıktı
    TRT'nin Haziran'da yaptırdığı anketten atv çıktı. Ankette 'en fazla izlenen kanal' sıralamasında yüzde 16.3 oranı ile atv birinci olurken, TRT 1, yüzde 14.2 oranı ile ikinci oldu. Ankete göre izleyiciler en çok TRT 1, NTV ve atv'nin haberlerini güvenilir buluyor. TRT'nin en çok izlenen dizilerinin Çiçek Taksi, En Son Babalar Duyar ve Yedi Numara olduğu ortaya çıktı.
    Pembe Patikler yeni yeniden
    Geçtiğimiz sezon yayınlanan ve izleyenlerin beğenisini toplayan Pembe Patikler yeni sezonda atv ekranlarında yeniden izleyiciyle buluşacak. Çekimine başlanan bu renkli komedide başrolleri yine Halil Ergün, Oya Aydoğan ve Doğa Rutkay paylaşıyor. Necef Uğurlu'nun senaryosunu yazdığı dizide yeni oyuncular da var.
    5 Eylül 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED