AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

H A Y A T
Selülitle savaşın

Uzmanlar yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kozmetik firmaları tarafından piyasaya sürülen bayanlara yönelik selülit kremlerinin tek başına mucizevi bir sonuç vermeyeceğine dikkat çekiyor

  • ASLIHAN ALTAY KARATAŞ ANKARA
    Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kozmetik firmaları, bayanlara yönelik selülit kremlerini piyasaya sürdü. Peki bu kremler gerçekten etkili mi? Sadece kremin tek başına mucizevi bir sonuç vermeyeceğine dikkat çeken dermatolog Rana Anadolu, "Selülitle top yekün mücadele edilmesi lazım. Selülit kremleri bir miktar etkili, ancak bu etki lokal ve yüzeysel, üstelik kişiden kişiye değişiyor" dedi. Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rana Anadolu, selülitin bayanlarda yağ dokunun çok yoğun olduğu bacakların ve kolların üst kısımları, kalçalar ve karın bölgesinde görüldüğünü söyledi.

    ŞİŞMANLIKLA DİREKT İLGİSİ YOK

    Anadolu, deri yüzeyine girintili, çıkıntılı ve portakal kabuğu gibi bir görüntü veren selülitin şişmanlıkla direkt alakası olmadığını kaydetti. Şişmanlığın sadece selülitin ortaya çıkışını kolaylaştırdığını vurgulayan Anadolu, "Selülit, kilo fazlası olmayan bireylerde de görülebiliyor. Selülitin oluşumu çok faktörlü ve oluşumunda yaş, hormonal, genetik ve ırksal faktörlerin etkisi var. Nasıl saç dökülmesi ailede babadan oğula geçiyorsa, selülit de buna benzer" diye konuştu. "Selülit açısından henüz mucizevi değil, kısmi sonuçlar var" diyen Dermatolog Anadolu, çeşitli kozmetik firmaları tarafından satışa sunulan selülit kremlerinin etki yüzdesinin düşük olduğunu açıkladı.

    Kremlerin etkinliğini artırmak için kişinin diyet, egzersiz ve masaj yapması gerekiyor. Selülite karşı top yekün mücadele verilmesi gerektiğine işaret eden Anadolu, bayanlara şu önerilerde bulundu: l İdeal kilonuza yaklaşın. l Düzenli egzersiz yapın l Bol sıvı(su, meyve suyu, ayran, doğal içecekler) alın l Doğal beslenmeye dikkat edin(A, C, E vitaminleri yeterli alınmalı. Az yağ tüketilmeli) l Tuz kullanımını kısıtlayın l Selülitli bölgelerde masaj yoluyla dolaşımı artırın.

    SELÜLİTE KARŞI TOPYEKÜN SAVAŞ

    Selülit mücadelesinde, bölgesel dolaşımın artırılmasının çok önemli olmasına rağmen gözardı edildiğini kaydeden Anadolu, "Tempolu yürüyüşler bu bakımdan çok yararlı. Çünkü kasların kasılmasıyla özellikle gövdenin alt kısmında dolaşımın genel olarak canlandığını görüyoruz" diye konuştu. Anadolu, ileri derecede selülitler için ise plastik cerrahlar tarafından uygulanan "Liposuction" yöntemini önerdi.

  •  
    Türkiye'deki Venedik DALYAN
    Herkes Venedik'i konuşuyor, birbirlerine anlatıyor. Halbuki Venedik'i bin kere katlayacak tabii ve doğanın içinde muhteşem bir yöremiz var. Dalyan kasabası..
    Şimdi silah yerine takılar konuşuyor
    Hakkari'nin en büyük aşiretlerinden Pinyanişiler'in, Yüksekova İlçesi'nin Esentepe Mahallesi'ndeki düğünlerinde silah yerine paralar konuştu. Mesut ve Remziye Özdemir çiftinin düğününde aşiret mensupları takı için adeta birbiriyle yarıştı. Pinyaşiniler'in düğününde, gelinle damada 11 bin 700 euro, 3 bin dolar ve 2 milyar lira nakit para ile çok sayıda ziynet eşyası takıldı. Yaklaşık 3 bin davetlinin katıldığı düğünde, binlerce insan kol kola girerek halay çekip eğlendi.
    Manik depresyonun GENİ BULUNDU
    Amerikalı bilim adamları, manik depresyon hastalığıyla ilgili bir geni tespit ettiler. Molecular Psychiatry dergisindeki makaleye göre, manik depresif hastalarda mutasyona uğramış bir gen, mutluluk hormonu dopamin düzeyindeki değişikliklerde aşırı duyarlılığa neden oluyor. San Diego Üniversitesi'nde görevli bilim adamları, en az bir bireyinin manik depresif olduğu 400 ailenin DNA'larını incelediler. Bilim adamları, bipolar bozukluk olarak da adlandırılan hastalığın teşhis edildiği kişilerde mutasyona uğramış bir genin, sağlıklı kişilere göre üç kat daha sık görüldüğünü tespit ettiler.
    17 Haziran 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED