T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M
E-ticareti kolaylaştıran site

Üç yıl önce Bursa merkezli olarak kurulan ve şu anda Türkiye'nin bir numaralı firmalararası (B2B) ticaret sitesi olan Türk Ticaret Net, genç girişimcileri bekliyor.

İnternet üzerinde kobileri biraraya getiren ve birbirleriyle firmadan firmaya (B2B) ticaret yapmalarına imkan sağlayan ve bunun için de hiç bir ücret talep etmeyen Türk Ticaret Net, üçüncü yılını doldurdu. 2000 yılında Bursa'da kurulan Türk Ticaret Net, 40 bin üyeye ulaştı. Türkiye'nin kobilere yönelik ilk B2B pazaryeri olarak kabul edilen Türk Ticaret Net'i, günlük 200 bin kişi ziyaret ediyor.

Türk Ticaret Net'e iki şekilde ve ücretsiz üye olmak mümkün. Ana Sayfa'daki "Üye Girişi" bölümünden yaparak "Ücretsiz Online Kayıt" bağlantısını seçtiğinizde önünüze "Firma Kaydı" ve "Bireysel Kayıt" olmak üzere iki seçenek çıkıyor. Bunlardan birini seçtiğinizde üye olmanız için doldurmanız gereken üye formu ekrana gelecek. Formu doldurup onayladıktan sonra üyeliğiniz açılacaktır. Firma kayıt bölümüne tercih edenler, www.turkticaret.net/firmaadi şeklinde ücretsiz web ve wap sayfası sahip olabiliyorlar.

En güzel yanı da, üyelerin bu web ve wap sayfalarını kendilerinin diledikleri an sisteme girerek güncelleyebilmeleri. Üyeler, "Alım", "Satım", "İşbirliği", Franchising" ve "Barter" duyurularını sisteme girerek yazabiliyor. Zaten Türk Ticaret Net'in en güzel yanlarından biri, üyelerin kendi işlemlerini yapabilmelerine imkan tanıması.

Girişimcilik ödülü sahibi

Her yıl Junior Chamber International (JCI) tarafından düzenlenen TOYP "The Outstanding Young Persons of The World), "Dünyanın On Başarılı Genci" yarışmasının ülkeler bazında ön elemesini oluşturan ve "Türkiye'nin On Başarılı Genci Yarışması"nda "İş Dünyası, Ekonomi ve Girişimcilik" dalında birincilik ödülünü de bu yıl Türk Ticaret Net Genel Müdürü Murat Yanıklar almıştı.
http://www.turkticaret.net


Byte "Yapay Zeka"yı irdeliyor

Aylık bilgisayar dergisi Byte, ocak sayısında "Yapay Zeka" konusunu kapak yaptı. Düşüncenin tanımına dair tartışmaların binlerce yıldır sürdüğüne dikkat çeken dergi, ìmakinelerin düşünebilme ihtimaliî ile ilgili tartışmaların ise iki yüzyıl geriye kadar uzandığını hatırlatıyor. Yarım yüzyıllık bir maziye sahip olan yapay zeka kavramı ise bilgiyarların gelişmesiyle birlikte çok sık duymaya başladık. Dergi, bu sayısında bu kavramı tüm yönleriyle masaya yatırıyor. Dergide bu konunun yanısıra, Adım Adım Xvid, Kablosuz Ağa Geçiş, Microsoft .NET Speech SDK, Visual Basic, ASP.NET, Photoshop, Flash, Javascript konularının yanısıra ürün incelemeleri yer alıyor.
http://www.byte.com.tr


Windows'un kaynak kodu devletlere açılacak

Microsoft, Devlet Güvenlik Programı (DPG) ile devletlere Windows kaynak kodunu açacağını duyurdu. Şirketin dünya çapında uygulayacağı Devlet Güvenlik Programı'na göre, ulusal güvenlik konuları ve vatandaşlara ait kişisel bilgilerin saklanması konusundaki hassasiyet nedeniyle devletler, Windows kaynak koduna erişim iznine sahip olacaklar.


Windows 2003 Nisan'da geliyor

Öte yandan Microsoft, 4 yıldır çalıştığı güvenlik konusundaki iddialı yeni ürününü, "Windows Server 2003" adıyla nisan ayında piyasaya sürecek. Ürünün adı daha önce Windows.net Server olarak duyurulmuştu. Ürün, 24 Nisan 2003'te dünyada, 29 Nisan'da ise Türkiye'de satışa sunulacak.


WEB GEZGİNİ
'Darvakit'te edebiyat
Çoğunluğu öğrenci bir grup genç tarafından yayınlanan internet dergisi Darvakit, genç bir dergi olmasına rağmen gelecek vaad ediyor. İçerisinde şiir, öykü, deneme, kitap tanıtımları gibi dallarda ürünler bulunan site, herkesin katılımına açık.
darvakit

Uğur Işılak hayranlarına
Uğur Işılak adına açılan ve sanatçının hayat hikayesinden şiirlerine, makalelerinden resimlerine, şarkı notalarından albüm tanıtımlarına kadar geniş içerik sunan bir site. Hayranları sanatçıya ulaştırmak istediklerini bu siteye yazabiliyor.
ugurisilak

 
Mitnick, internete yeniden kavuşuyor
Dünyanın en tanınmış bilgisayar korsanlarından (hacker) Kevin Mitnick'in (39) şartlı salıverilme kurallarına uyma zorunluluğunun sona ereceği ve yeniden internete bağlanabileceği bildirildi. Mitnick'in bugün, "Screen Savers" adlı bir TV şovunda, 8 yıldan bu yana ilk kez internete bağlanacağı, programa Napster'in yaratıcısı Shawn Fanning ve Apple'ın kurucularından Steve Wozniak'ın katılacağı bildirildi.
Korsanlara karşı savaşacak
Mitnick yeni yaşamında, şirketleri bilgisayar korsanlarından koruyan bir firmanın görevlisi olarak çalışacağını açıkladı. "Benim hakkımda yazılanların önemli bir kısmı doğru değildi" diyen Mitnick, "Yanlış şeyler yaptığım için de üzgünüm" dedi. Bilgisayar korsanlığı suçuyla yargılanarak cezalandırılan ilk kişilerden biri olan Mitnick'e "bilgisayar teröristi" adı takılmıştı. Mitnick "Sun Microsystems", "Novell Inc" ve "Motorola" gibi dev firmaların şifrelerini kırarak bilgisayar sistemlerine girmiş ve FBI kendisini yakalayabilmek için 3 yıl çalışmıştı. 2000 yılında suçunu itiraf eden Mitnick, mahkeme kararıyla internete girmek, seyahat etmek ve çalışmaktan alıkonulmuştu.
İnternet kullanması yasaktı
Mahkeme Mitnick'in cep telefonu kullanmasına ve internete girmemek kaydıyla bilgisayarından yararlanmasına ise izin vermişti. "İnternete yeniden gireceği için mutlu olduğunu" belirten Mitnick'e kız arkadaşı hediye olarak Blackberry marka bir cep bilgisayarı aldı. Bu cihaz telsiz olarak mesaj alıp vermede kullanılıyor. Serbest kalmasına rağmen Mitnick'in 2010 yılına kadar internette kendi başına iş kurması ve para kazanacak işler yapması yasak.

NET KİTAP
ASP.NET
İnternette işlem yapmak için kullandığımız birçok farklı cihazdan bağlantı kurduğumuzda çalışan altyapıda sunucu taraflı yazılım geliştirme diye bir kavram ile karşılaşıyoruz. Bu kitapta da bu teknolojilerden birisi olan ASP.NET inceleniyor. Bu kitabın en büyük özelliklerinden biri ise bir tecrübenin eseri olması. Mehmet Nuri Çankaya bilişim sektöründe 6 yılı aşkın süredir, gerek teknik danışman gerekse yönetici olarak çalıştı ve biriken tüm know-how'ını bu kitap ile binlerce kişiye aktarmayı hedefliyor... Kitapta ASP.Net şu konu başlıkları altında inceleniyor: .NET Framework, Visual Basic.Net, Sunucu Kontrolleri, Web Formları, ADO.NET, XML-ASP.NET İlişkisi, ASP.NET'te Güvenlik, Web Servisleri, Mobil Uygulamalar.
seckin
14 Ocak 2003
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED