AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Serdar Turgut yoğun bakımda
    Akşam gazetesi yazarı Serdar Turgut, aynı gazetede atandığı genel yayın yönetmenliği görevine fiilen başladığı dün, öğle saatlerinde "hipertansiyona bağlı beyin içinde kanama" teşhisiyle International Hospital'da yoğun bakıma alındı. Hastaneden yapılan açıklamaya göre, ambulansla hastaneye getirilen Turgut, muayene ve tetkiklerden geçirildi. International Hospital Beyin ve Sinir Cerrahisi'nden Prof. Dr. Muzaffer Bayhan tarafından muayene edilen Turgut, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Serdar Turgut'un şuurunun açık olduğu, ancak beyin kanamasının sürdüğü belirtildi. Kanamanın devam etmesi halinde cerrahi müdahale yapılacağını bildirildi.


  • 11 bin öğretmen bilgisayar öğrendi
    Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri (Eğitek) Genel Müdürü Doç. Dr. Nizami Aktürk, teknolojinin gün geçtikçe hayatımıza girdiği çağımızda, eğitimin de teknolojiye ayak uydurması gerektiğini söyledi. Bilgisayarlı eğitim-öğretime geçilmesi ve müfredatın bilgisayar temelli yapılması için MEB ile Intel şirketi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Gelecek için Eğitim Projesi' çerçevesinde öğretmenlerin eğitilmesi için kurulan Yalova Esenköy Hizmetiçi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen Intel Uzman Formatör Öğretmen Forumu'da konuşan Aktürk şunları söyledi: "Eğitimin teknolojiye ayak uydurması Eğitek'in amacı. 'Gelecek için Eğitim Projesi'nin mimarları olan uzman formatör öğretmenler, bu amaca var güçleriyle hizmet ediyorlar. Bir sene gibi kısa bir zamanda 11 binden fazla öğretmene bilgisayarı müfredatlarında kullanma eğitimi verdiler. Bu rakamın 3 yıl sonunda başlangıç hedefimiz olan 50 binin çok üzerine çıkacağına inanıyoruz."

  • MELİH BAYRAM DEDE / İSTANBUL


  • Okullarda seçim heyecanı
    Milli Eğitim Bakanlığı ilk ve orta dereceli bütün okullara demokrasi getiriyor. Geçtiğimiz sene 300 okulda pilot uygulaması yapılan "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi"ne bu öğretim yılında bütün okullar katılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile TBMM arasında imzalanan protokolle uygulamaya konan "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi", öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürü oluşturmayı, hoşgörü ve çoğulculuk bilincini geliştirmeyi hedefliyor. Ekim ayında, Bakanlığa bağlı ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 14 milyon öğrenci sandık başına giderek kendisini temsil edecek Meclis Başkanı ve üyelerini seçecek. Adaylar, propaganda için afiş, duvar ilanı, flama gibi malzemeleri kullanabilecek. El ilânı ve her türlü basılı malzemeyi dağıtabilecek. Tanıtım amacıyla hazırlanan bu malzemeler okul duvarlarına asılabilecek. Buna karşılık adayların tanıtım döneminde hediye ve promosyon dağıtması yasaklandı.

  • ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / ANKARA


  • ODTÜ Türkiye'nin ilk uydusunu üretecek
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Türkiye'nin ilk uydusunu üretmek için hazırladığı projeyi Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) sundu. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, Türkiye'nin kendisinin sıfırdan dizayn edip üretimini üstlendiği hiçbir uydusunun bulunmadığını belirterek, "Dünyanın etrafında iki bin uydu dolaşıyor. Maalesef bunlardan sadece 2'si Türkiye ile ilişkili" diye konuştu. Türkiye'nin kendi uydusunu üretebilecek teknolojiye ve ekonomik güce sahip olduğunu dile getiren Akbulut, hazırladıkları projeyi DPT'ye sunduklarını ve üniversite olarak gelecek yıl içinde "mutlaka bir adım atmayı düşündüklerini" ifade etti. Akbulut, uydu üretimini Teknokent'te gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.


  • Iraklı çocukların karate merakı
    Mersin'deki tesislerde kamp yapan, Irak'taki savaşta anne veya babası ölen 104 savaş mağduru çocuk, kendileri için düzenlenen karate gösterisinden sonra vuruş tekniklerini öğrendiler. Dışişleri Bakanlığı'nın organizasyonunda, 15 günlük tatil için Mezitli Beldesi'ndeki dinlenme tesislerine getirilen, aralarında kızların da bulunduğu çocukların kamp programları devam ediyor. Çocuklar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Karate Kursu Hocası Selahattin Ateş ve öğrencilerinin sunduğu karate gösterisini ilgiyle izlediler.


  • Şemdinli'de bir Iraklının cesedi bulundu
    Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde Irak uyruklu bir kişinin cesedi bulundu. Kaçak yollarla Kuzey Irak'tan Türkiye'ye giriş yapan Irak uyruklu Galiphan Abdurrah-man'dan (20) haber alamayan ailesi, Şemdinli'nin Ortaklar Köyü'nde yaşayan yakınlarına haber verdi. Abdurrah-man'ın cesedi köyün 3 kilometre uzağında bulundu.


  • Mardinli işadamı 200 bin euro'suna kavuştu
    Cezayir'e gerçekleştirdiği ihracattan kazandığı yaklaşık 200 bin eurosunu (370 milyar) Atatürk Havalimanı'nda unutan Mardin'li tekstilci Heybet Dündar, paralarına kavuştu. Sevinçten adeta havalara uçan işadamı, parasını bularak kendisine teslim eden gümrük görevlilerini ödüllendireceğini ifade ederek, "Bir anda herşeyimi kaybettim sanmıştım. Ancak böyle dürüst insanların varlığı beni yeniden hayata bağladı" dedi. Tekstilci Heybet Dündar, parasını bularak kendisine teslim eden Gümrük Muayene memurları Salih Akgün, Adnan Kılıç ve Bülent Çoban'a birer takım elbise hediye etti.

  • SIRRI BIYIK-İSTANBUL


  • Tarkan'ın sevgilisi ehliyeti kaptırdı
    Pop müzik sanatçısı Tarkan Tevetoğlu'nun kız arkadaşı avukat Bilge Öztürk, önceki gece 34 SIB 13 plakalı otomobille Kuruçeşme'ye geldiği sırada trafik kontrolü yapan polislerce durduruldu. "Ölçüm cihazının hijyenik olmadığı" gerekçesiyle alkol ölçümü yaptırmayan Öztürk, Adli Tıp'a götürüldü. Buradaki kontrolde 0.53 promil alkollü olduğu anlaşılan Öztürk'ün ehliyetine el konuldu.


  • Hasmı yerine başkasını öldürdü
    Hasmının otomobilini selektör yaparak durduran bir kişi, otomobilden inen başka bir kişiyi kısa namlulu özel yapım pompalı tüfekle öldürdü. Karaman'da bir kişi, durdurduğu hasmının otomobilinden inen başka bir kişiyi tüfekle vurarak öldürdü. Gökhan D., otomobiliyle Karaman'a doğru giderken, aynı yönde gitmekte olan hasmı İsmail Hacı Güzel yönetimindeki otomobili selektör yaparak durdurdu. Araçtaki Halit Baytaş, niçin selektör yaptığını sormak için araçtan inerek, Gökhan D'nin otomobiline doğru gitti. Bu sırada Gökhan D, otomobilinin açık durumdaki camından çıkardığı kısa namlulu özel yapım pompalı tüfekle Baytaş'ın göğsüne bir el ateş etti. Hızla araçtan inen İsmail Hacı Güzel ise bir kez daha ateş etmesine fırsat vermeden tüfeği Gökhan D'nin elinden aldı, ancak Gökhan D, Güzel'in elinden kurtularak kaçtı. Baytaş olay yerinde öldü. Güvenlik güçlerince gözaltına alınan Gökhan D'nin asıl hedefinin İsmail Hacı Güzel olduğu, ölen Halit Baytaş'ı ise tanımadığını söylediği öğrenildi.


  • Erzincan ve Erzurum da hafif şiddetle sallandı
    Erzincan'da hafif şiddette bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Erzincan Ilıç'ta, dün saat 12.42'de, 4.3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. İliç Kaymakamı Selami Kapankaya, epremi hissetmediklerini, deprem haberini televizyondan öğrendiklerini söyledi. Selami Kapankaya, "Bize ulaşan bir hasar bildirimi de yok" diye konuştu. Öte yandan saat 16.37'de merkez üssü Erzurum-Çayköy olan 3.4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi



    1 Ekim 2004
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED