AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Patrik'e büyük suçlama

Patrik'in, 3 milyon 300 bin dolarını zimmetine geçirdiğini iddia ederek dava açan işadamı Floridi, Patrik'in ABD yönetiminden 'Türk yetkililere rüşvet vereceğim' diyerek aldığı 12 milyon doları da zimmetine geçirdiğini ileri sürdü.

"Heybeliada'daki Ruhban Okulu'nu açacağım" diyerek dünyanın dört bir yanından milyonlarca dolar topladığı iddia edilen Patrik Bartholomeos'un paraları Leichtenstein'de bulunan LGT bankasında annesi "Meropi"nin ismiyle şifrelendirdiği özel hesabında topladığı ileri sürüldü.

Patrik aleyhine Ruhban Okulu'nun tamiratını yaptırmak gayesiyle kendisinden aldığı 3 milyon 300 bin doları zimmetine geçirdiği iddiasıyla Kadıköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açan işadamı Vasilaki Floridi, mahkemeye sunduğu belgelerde bu kez de Patrik'in kendisi gibi ABD hükümetini de dolandırdığı iddiasını ortaya attı.

Mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vasili Floridi, "ABD hükümetinden, ruhban okulunun açılabilmesi için Türk yetkililere rüşvet dağıtmamız lazım, diyerek 12 milyon dolar istedi, CIA'yı bile devre dışı bırakarak 12 milyon doları gizli bir operasyonla gönderen Pentagon daha sonra paranın amacı dışında kullanılmadığını anlayarak iz sürdü ve Patriğin annesinin ismini taşıyan 'Meropi' şifreli hesabına ulaştı" diye konuştu.

Belgede neler var?

Floridi'nin mahkemeye sunduğu "Pentagon" imzalı ve Özel Planlar Dairesi'nin Savunma Bakan Yardımcısına hitaben yazdığı "gizli" damgalı belgeye göre; 30 Ekim 2001 tarihinde Patrikhane'nin istediği para, Alfred Joseph Baldacchino adına Barclays Bankası'nda 10134929 numaralı hesabına yatırıldı. 6, 7 ve 12 Kasım tarihlerinde parça parça çeşitli hesaplara aktarılan paraların daha sonra Leichtenstein'de bulunan LGT Bankası'nda bulunan 'Meropi' isimli şifreli hesaba aktarıldığı belirlendi. Özel Planlar Dairesi'nin yazısında olayın hassasiyetine binaen CIA'nin bile devredışı bırakıldığı ileri sürülerek "Patrik hazretleri, konunun başarıya ulaşabilmesi için Türk makamlarına 12 milyon dolar rüşvet verilmesi gerektiğini bildirdi. 30 Ekim 2001 tarihinde dairemiz adına Bay Harold Rhode, adı geçen bankaya ve hesap numarasına, Bay Alfred Joseph Baldacchino adına 12 milyon doları yatırdı. Daha sonra yaptığımız istihbaratta paranın Alfred Josehp Baldacchino, Ali Gökçe, Mohammad A. Hettini ve Denişarı Brokerlik Kuruluşu'na devredildiğini gözlemledik" denildi. Kadıköy 6. Asliye Hukuk'ta dün yapılan duruşmada ise, Kadıköy 1. Asliye Hukuk'un kararının üst mahkemede temyizi için gönderilen yazıya cevap geldiği belirlendi. Üst Mahkeme sunulan delillerin yetersiz olduğu gerekçesiyle Davacı Vasilaki Floridi ve vekillerinden daha detaylı bilgi istedi. Vasilaki ve vekillerinin üst mahkemeye daha açıklayıcı bilgi göndereceklerini belirtmesi üzerine duruşma üst mahkemenin kararının beklenmesi için ileriki bir tarihe ertelendi.

Bu arada Floridi, Kadıköy 3. Aile'ye Patrik'in gayrimeşru çocuğu olduğu yolunda açtığı davada Bartholomeos'u savunan Kezban Hatemi'nin davaya cevap dilekçesinde, kendisine hakarette bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

  • İSMAİL ZELVİ / İSTANBUL



  • 5 Ekim 2004
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED