AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Eğer izlerseniz, yedi gün içinde öleceksiniz!

Öyküsü bir Japon efsanesine dayanan 2002 yapımı The Ring, TV'de ilk kez ekrana geliyor. İzleyeni 7 gün içinde öldüren bir video kasetin izini süren film, son dönemin en "korkunç" korku filmlerinden biri.

Sinema eleştirmenlerince, sinema tarihinin "en korkunç son 5 dakikaları'ndan birine sahip olarak nitelendirilen The Ring (Halka), bu gece TV'de ilk kez ekrana geliyor. Japonya'nın Stephen King'i olarak kabul edilen ünlü yazar Koji Suzuki'nin "Ringu" isimli romanından uyarlanarak, 1998 yılında yönetmen Hideo Nakata'nın aynı adla çektiği film, Japon sinema tarihinin en çok hasılat getiren filmleri arasında yer alıp, devam filmleri ile Uzakdoğu'da bir efsaneye dönüşünce, Amerikalıların da dikkatini çekti ve "The Ring" adıyla çekildi. 21 Gram filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına aday olan Naomi Watts'ın başrolde yeraldığı filmin yönetmenliğini ise, 2003 yılında bir çok dalda Oscar'a aday olan "Pearl" ve ünlü oyuncuların rol aldığı "The Mexican gibi filmleriyle tanınan yönetmen Gore Verbinski yaptı.

BAŞROLDE VİDEO KASET

Filmin konusu ise şöyle: Garip bir video kaset söylentisi ortalarda dolaşmaya başlamıştır. İçinde belirsiz ve rahatsız edici görüntüler olan bu kasedi izleyen herkese bir telefon gelmekte ve 7 gün sonra ölecekleri söylenmektedir. Gerçekten de tam 7 gün sonra kasedi izleyen herkes hayatını kaybetmektedir. Bir akrabası da aynı şekilde hayatını kaybedince Rachel adlı bir gazeteci olayı araştırmaya başlar ve kasedi izler. Herkese olduğu gibi kendisine de telefon gelir. Artık 7 gün içinde olayın sırrını çözmek zorundadır. Ne var ki, hiç hesapta olmayan bir gelişme daha olur ve kendisinden habersiz olarak küçük oğlu da kasedi izler.

The Ring (Halka) Verbinsky'nin bu türdeki ilk filmi olmasına rağmen, oldukça başarılı ve genele yayılan gerilim ve yoğun atmosferiyle hayli ürkütücü bir film. Görüntü efekleri yönünden bakıldığı zaman, bu yapıdaki birçok korku filmine örnek olabilecek bir yapım olan The Ring'in (Halka) senaryosu, içinde yaşadığımız dünyanın gerçekleriyle ruhlar âleminin gerçeküstü özelliklerini tek bir gerçeklik çerçevesinde buluşturuyor ve son derece doğru hamlelerle inanılmazı 'inanılır' kılmayı başarıyor. Film boyunca Naomi Watts'ın başrolü paylaşmak zorunda olduğu o ürkütücü video kasetse, sinemada 'kişilik' kazanan nesnelerin çarpıcı örneklerinden birini oluşturuyor.

Halka

Orj. Adı: The Ring
Yön: Gore Verbinski Senaryo: Ehren Kruger Görüntü Yön: Bojan Bazelli Oyn: Naomi Watts, Martin Henderson, David Dorfman, Brian Cox, Jane Alexander
Müzik: Hans Zimmer Yapım: 2002
Süre: 109 dakika
Türü: Korku - Gerilim
KANAL D / 23.40


FİLMLERDEN SEÇMELER

Kurban
Biri suç dünyasının kralı, diğeri polis olan iki kardeşin dramatik öyküsünü anlatan filmde, Şahin ölüm genç yaşta hayat mücadelesine atılır ve Beşir'in işlediği cinayeti üstlenerek kendini ailesi için kurban eder. Yıllar sonra kaçakçılık dünyasının bir numaralı adamı olmuştur. Kardeşi Bekir ise başarılı operasyonlarıyla kaçakçıların hedef tahtasındadır.
Yön: Melih Gülgen Oyn: Kadir İnanır, Ahu Tuğba, Yalçın Gülhan, Erol Taş, S. Turan (1983)
KANAL 7 / 13.45

Şeytanın Avukatı
Savunma avukatı Kevin Lomax'ın hayatında her şey mükemmeldir. En son aldığı tecavüz davasında da, suçlu olduğunu bilmesine rağmen jüriyi inandırıp, müvekkilini kurtarınca New Yorktaki bir hukuk bürosundan bir teklif alır. Göz kamaştırıcı bir hayata başlayan Lomax kendini cehennemin ortasında bulur. Aslında şeytanla bir anlaşma imzalandığının farkına geç de olsa varır.
(Devil's Advocate) Yön: Taylor Hackford Oyn: Al Pacino, Keanu Reeves, Charlize Theron (Gerilim)
TRT 1 / 21.25

Hollywood Karıştı
İşsiz oyuncu Bobby Taylor derisinin rengiyle yargılanmaktan bıkmıştır. Bulabildiği roller hep siyahi oyunculara layık bulunan tipik yan karakterlerdir. Oysa Bobby'nin hayalinde Rambo ve benzeri kahramanları canlandırmak vardır. Nihayet bir iş bulur ama, ondan istenen siyahi bir kadın satıcısını canlandırmasıdır.
Orj Adı: Hollywood Shuffle Yön: Robert Townsend Oyn: Robert Townsend, Anne Marie Johnson, Starlette DuPois, Helen Martin Yapım Yılı: 1987
Cnbc-e / 22.00

Kaderin Dokunuşu
Kuzey Carolina'nın küçük bir kasabasında bir gece kader üç farklı insanı biraraya getirir. Kenny, lotodan büyük ikramiye kazanmıştır. Gece bunu kutlarken trajik bir kazaya kurban gider ve hayatını kaybeder. Kentin karanlık ve dar sokağında meydana gelen bu trajik kaza Megan ve Ray'in tanışmalarına vesile olur. Bu ilginç olay birbirlerine tamamen yabancı olan üç kişiyi bir şekilde ilgilendirmektedir.
Orj. Adı: A Touch of Fate Yön: Rebecca Cook Oyn: Teri Hatcher, Robert Treveiler Yapım Yılı: 2003
STAR / 01.30

Sessizlik
Ablasını korkunç bir cinayete kurban veren Mehek'in okuduğu üniversitede sıra dışı ve ürkütücü olaylar yaşanmaktadır. Hem ablasının neden öldürüldüğünü bulabilmek, hem de okulda neler döndüğünü anlayabilmek için araştırmalara başlayan Mehek, tehlikenin tam ortasında bulunduğundan ise habersizdir.
Orijinal Adı: Ssshhh Yönetmen: Pavan S. Kaul Oyn: Dino Morea, Karan Nath Türü: Gerilim / Macera
TRT 1 / 02.45

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Şeytan Sofrası'nda ölümcül bir kaçma kovalamaca hikayesi
Doğa Rutkay, Fırat Doğruloğlu, Nurseli İdiz ve Faruk Peker'in rol aldığı Şeytan Sofrası'nda Lâle namlunun ucundaki Cano ve Ömer'i bulmuştur. Ömer'i ikna ederek onun savunmasını üstlenir. Cano, Cemile adını kullanmaktadır. Onu ortadan kaldırmaya kararlı olan Azmi de Lâle'nin peşine düşer. Lale, Cemile'yi evine götürüp saklar. Burası, Azmi'nin aklına gelecek en son yerdir.
[ 21.45 / SHOW ]

Samanyolu usulü Kurtlar Vadisi dizisi: Şubat Soğuğu
Şubat Soğuğu'nda, ülkesine dönen Tahir Mutlu'yu herkesten önce 'Cemiyet' üyeleri karşılar. Artık yeni bir süreci başlatmak için düğmeye basılır. Tarık, Tahir Mutlu'yu bulmak için emniyet teşkilatını harekete geçirir. Bir yandan da Hayat Ağacı Derneği'nden Ferit Armağan'ın ölümündeki şüpheleri araştırmaktadır. Çalıştığı gazetenin Cemiyet tarafından yönetildiğini bilmeyen gazeteci Erdoğan Coşkun, Cemiyet başkanı Mehmet Aziz Tarman hakkındaki şüpheli araştırmalarına hız verir.
[ 22.15 / SAMANYOLU ]

Aliye'nin yeni hayatı çatışmalarla başlıyor
Başrollerini Nejat İşler, Sanem Çelik ve Halit Ergenç'in paylaştığı Aliye adlı dizide kızının özlemiyle içi yanan ve Feyyaz'ın eli boş dönmesiyle bir kez daha yıkılan Aliye'yi zor günler bekler. Aliye bir yandan kızını geri almanın yollarını ararken, bir yandan da iş bulmak, çalışmak, tutunmak zorundadır. Aliye'nin yeni hayatı, yeni tanışmalara ve yeni çatışmalara gebedir.
[ 21.40 / ATV ]

'Benim Adım Kırmızı' radyoda
TRT radyolarında 40 yıldır yayınlanan Arkası Yarın, yeniden canlandırıldı. Orhan Pamuk'un Benim Adım Kırmızı adlı eserinden uyarlanan radyo oyunu, TRT Radyo 1'de Pazar günleri hariç her sabah 09.40'da Arkası Yarın kuşağında yayınlanıyor. 'Radyo tiyatrosu' geleneğini genç kuşaklara tanıtmayı amaçlayan yapım, 20'şer dakikalık 24 bölüm halinde yayınlanacak. Oyunu aralarında Orhan Pamuk, Tamer Karadağlı, Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Toron Karacaoğlu ve Okan Bayülgen gibi dev bir kadro seslendiriyor.
Efsanevi kılıcın peşinde
Sevilen dizi Efsane Savaşçıları'nda, Dalga'nın şehri terk ettiğini öğrenen Efende Chong Rüzgar'ı onu bulup öldürmekle görevlendirir. Chong ikiz şehre gönderdiği habercilerin kaybolması üzerine öfkelenerek kenti ele geçirmesi için Rüzgar'ı oraya gönderir. Böylece ikiz şehrin kutsal kılıcına sahip olacaktır. Rüzgar ikiz şehirde gördüğü doktordan hoşlanır. Doktor aslında kılıçlardan birinin sahibi olan Ming Yu'dur. Ve Long'un oğluyla evlenmek zorundadır.
[23.30/KANAL 7]
5 Ekim 2004
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED