AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Oflu inadı' kanseri yendi
Trabzon'un Of ilçesine bağlı Gürpınar Beldesi kurucu Belediye Başkanı Mahmut Şentürk, 15 yıl önce akciğer kanserine yakalandı. Doktorların, "6 ay ömrün kaldı" dediği Şentürk, 65. yaşgününü kutladı.

Ashabı-Kehf kavgası kızıştı
Tarsus ile Afşin arasında Ashab-ı Kehf kavgası kızıştı. Tarsus Belediyesi hafta sonunda 'Ashab- Kehf Futbol Turnuvası' düzenlerken, Afşin Belediyesi de 'Ashab-ı Kehf Kültür ve Sanat Festivali' düzenliyor.

Hayvanlara takılan küpe kaçakçılara darbe vurdu
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği'ne uyum amacıyla büyükbaş hayvanlara takılan küpe, özellikle PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da hayvan kaçakçılığından elde ettiği rantı da önledi.

Kaçak elektriğin faturası yılda iki milyar doları aştı
TEDAŞ'ın yaptırdığı araştırmaya göre, kaçak elektrik nedeniyle bütçede oluşan açık yıllık iki milyar doları aşıyor. Türkiye'de tüketilen elektriğin yüzde 22,5'i kaçak kullanılıyor.

İstanbul'da okul rekoru
Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan eğitime yüzde yüz destek kampanyası okul inşaatlarına da hız verdi. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önce iş sonra bürokrasi anlayışıyla bir okulu dört ayda tamamlamaya başladı.

İlköğretim kitaplarını öğretmenler yazacak
Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını yenilediği ilköğretimde 6, 7 ve 8. sınıfın yeni ders kitaplarını yazdırmak üzere mülakatla öğretmen seçecek.

Görevden aldıkları geri döndü
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in görevden aldığı 517 kişiden 316'sı yargı kararıyla görevine geri döndü.

Atatürk Havalimanı anutçuların istilasında
Dış Hatlar Terminali'nde, anutçularla başa çıkamayan Turizm Bakanlığı, danışma bürosu sayısını ikiye çıkarmak zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Müftüoğlu "TÜRSAB ve TÜROB'dan yardım bekliyoruz" diyor.

'Şaban filmleri'yle yolculuk yaptırıyor
Aksaray-Gaziosmanpaşa hattında minübüs şoförlüğü yapan Engin Orhon, yolcu sayısını arttırmak için ilginç bir yönteme başvurdu. 2005 yılı başında aldığı münibüsüne televizyon monte ettiren Orhon, Kemal Sunal filmleriyle yolcularını ikiye katladı.

Kimse rant beklemesin
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu'nda depreme karşı riskli binaları kapsayan kentsel dönüşüm projesinden rant beklentisi içine girenleri uyararak, "Kimseye haksız kazanç sağlanmayacak" dedi.

Kartal'ın geleceği hazır
Prens Charles'ın danışmanı Thompson'un başkanlığında bir ekiple başlattığı "kentsel dönüşüm" projesini halka anlatan Kartal Belediye Başkanı Dağlar, ilçenin İstanbul'un yeni merkezi olacağını söyledi.

Karayolları: Kazaların nedeni mıcır değil

Trafikte en çok kara noktalar can yakıyor

Akaryakıta 281 bin ton yağ karıştırılmış

Özcan: Öğretmen kariyerde eşitlik istiyor

Kısa kısa..



19 Ağustos 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED