AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
spor
Paniğe
gerek yok
Hazırlık maçlarındaki futbolun ölçü olmadığına dikkat çeken Milli Takımlar Baş Sorumlusu, "Kimse endişeye kapılmasın. Biz görevimizin bilincindeyiz" dedi.

SPOR YAZARLARI

Demir Feyizoğlu :
Bir hayal gerçekleşiyor
Güray Soysal :
Yeni kapı
açılacak mı?
'Kürt sorunu'nun çerçevesi Anayasa
Başbakan Erdoğan'ın Kürt sorununa getirdiği 'sivil' açılımın yankıları sürüyor. Anayasa'nın 66. maddesinin çerçeve olarak kabul edilebileceğini belirten hukukçular, açılımların sürmesini öneriyor
ETNİSİTEYE DAYANMIYOR
Anayasa'nın 66. maddesinde etnik bir köken aranmadığını belirten Prof. Ergun Özbudun da, "Anayasal vatandaşlığın etnik farklılıkları içine alması doğal. Vatandaşlığı nasyonal sosyalizm gibi kan esasına göre değerlendirmemişiz" diye konuştu.
YENİ DÜZENLEMELER GEREKLİ
Anayasa'nın 66. maddesinin anayasal vatandaşlığın şemsiyesi olarak anlaşılması gerektiğini belirten Prof. Zafer Üskül de "Çözüm için insan hakları, kültürel haklar ve topluluk haklarıyla ilgili düzenlemeler gerekir. Anayasa'da yapılan değişiklikler de bu yöndedir" dedi.
HUKUKİ-SİYASİ BİR STATÜ OLMALI
Anayasa'nın 66. maddesinde etnik bir vurgu yapıldığını savunan Prof. Mustafa Erdoğan ise "Yurttaşlık hukukî-siyasî bir statüden ibaret olduğu ölçüde, farklı varoluşları bir arada tutmak mümkündür. Böyle anlaşılırsa 'anayasal vatandaşlık' işlevsel olabilir" şeklinde konuştu.
ÜNİTER YAPIYI BOZMADAN
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının üst kimlik olduğunu belirten Prof. Burhan Kuzu "Alt kimlikler üniter yapıyı bozmadan kendilerini ifade edebilir. Her vatandaş eşittir. Sayın Başbakan da bunu anlatıyor. O yüzden tek millet, tek bayrak diyor" dedi.

Garanti'nin yarısı satılıyor
Doğuş Holding'in sahip olduğu Garanti Bankası, General Electric'in iştiraki olan GE Consumer Finance'le satış görüşmelerine başlama kararı aldı. Görüşmeler, bankanın hisselerinin yarısının satılması üzerinden, eşit ortaklık prensipleri çerçevesinde yapılacak.

Bürokrasi yatırımı engelliyor
Yapılan araştırmada, bir işyeri açan ya da çalıştıran işverenlerin üçte birinin bu işyerinin ruhsatını almak için 15 ile 19 belge hazırladığı belirtiliyor. İşyeri açmak isteyenlerin yüzde 49.3'ü ise 5 ile 9 belge hazırladıktan sonra ancak ruhsat alabiliyor.

 
Formula 1 bayramı
Bir hayal gerçek oluyor. Kurtköy'deki İstanbul Park'ta Formula 1 Yarışları için tüm hazırlıklar tamam. Pilotlar dün basın toplantısında soruları cevaplandırdı. Bugün antrenman turları yarın da sıralama turları yapılıyor.
Vizede çağdaş sistem
Yeni pasaportlarla birlikte Türkiye, vizesini de değiştirmeye hazırlanıyor. 2006'da uygulanması beklenen yeni vize sisteminde Schengen'dekine benzer şekilde fotoğraf da yer alacak.
Hayvan kaçakçılığına küpe darbesi
Tarım Bakanlığı tarafından AB'ye uyum amacıyla büyükbaş hayvanlara takılan küpe, Doğu ve Güneydoğu'da hayvan kaçakçılığına büyük darbe vurdu.
Vergi yükü
istihdamı önlüyor

Hazırgiyimciler, yüksek vergi ve prim yükü nedeniyle üretimlerini teşvikli illere kaydırmak istiyor.
Çin ve Rusya arasında büyük ittifak
Rusya ve Çin, tarihte ilk kez ortak bir askeri tatbikat yapıyor. 10 bin askerin katıldığı tatbikatta hayali bir ülke hayali teröristlerden kurtarılacak. Tatbikat iki ülkenin ABD'nin gücünü dengelemeye çalışması olarak değerlendiriliyor.
Ak Parti'de düğün rüzgarı
19 Ağustos 2005
Cuma


PİYASALAR


HAVA DURUMU

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

 
 
Y A Z A R L A R
  Fehmi Koru :   Ali Bayramoğlu :
Bozucu değil yapıcı akıl Şiddet ile siyaset arasında...
  Hayrettin Karaman :   Mehmet Ocaktan :
Siyasi İslam 'Etnik Kürt milliyetçiliği- Kızıl Elma koalisyonu' mu?
  Taha Kıvanç :   Sami Hocaoğlu :
Yar bana biraz huzur Kürt sorunu değil,
'çimento' sorunu
  İbrahim Karagül :   Mehmet Şeker :
Kimin gözyaşları..? İsrail Gazze'den neden çekildi? Ezana hürmet var, namaza yok
  Bekir Hazar :   Fatma K. Barbarosoğlu :
Yazık değil mi bebelere?   Düğün
    Fehmi Koru :   EDİTÖR'E MESAJ
What's in a name? Her türlü görüş, düşünce ve önerilerinizi doğrudan gönderin...
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye | Online İlan
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED