T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 12 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çalan telefon yakalattı

Bursa Osmangazi Sakarya Mahallesi’nde önceki akşam misafirlikten evine dönen Nurhan Bahadır’ın (55) arkasından yaklaşan R.A. (27), çantasını alıp kaçtı. Bahadır’ın bağırmasıyla dışarı çıkan vatandaşların çağırdığı polis ekipleri, verilen eşkal doğrultusunda kapkaç zanlısını aramaya başladı. Bu sırada R.A., çantayı bir evin kapısının önüne atıp kaçtı. Polislerin uzaklaştığını fark eden kapkaççı, çantayı almak için evin önüne dönünce polisin araması neticesinde çalmaya başlayan çantadaki cep telefonunun sesini duyarak kapının önüne çıkan evsahibiyle karşılaştı. Çantayı köşede bekleyen polise götüreceğini söyleyen kapkaççıdan şüphelenen ev sahibi polisi aradı. Çantayı alıp kaçmaya başlayan R.A., telefonun tekrar çalmaya başlayınca polis tarafından fark edilip kıskıvrak yakalandı.


Mardin’de silahlı saldırı: 3 ölü

Mardin’in Merkez’e bağlı Yaylı Köyü’nde bir eve düzenlenen silahlı saldırı sonucu 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Yaylı Köyü’nde Çetin ailesine ait ev dün akşam saatlerinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce uzun namlulu silahlarla tarandı. Olayda Mahmut, Canan ve Giray Çetin hayatını kaybetti. Yaralanan Seher ve Okan Çetin, Mardin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

  • MARDİN


    Tatbikatı gerçek sanıp polisi aradılar

    Şişli Belediyesi’nin gece yarısı yaptığı deprem tatbikatını seyreden vatandaşların, ambulans ve megafon seslerinden etkilenerek polisi aradığı öğrenildi. Şişli Belediyesi, belediye bünyesinde çalışan personeli ve deprem anında müdahale edecek ekibi hazırlamak amacıyla, Okmeydanı Kaptan Paşa Mahallesi’nde önceki gün bir tatbikat düzenledi. Geceyarısı yapılan tatbikat nedeniyle bir çok vatandaş uykudan uyanarak pencerelere hücum etti. Ne olup bittiğini anlamaya çalışan vatandaşlardan bazıları, gerçek bir olay yaşandığını zannederek polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri, belediye görevlililerini tatbikat öncesi polise haber vermeleri gerektiği yönünde uyardı.

  • İSTANBUL


    Alacağı için öldüren emekli polis hapiste

    Emekli polis memuru Mustafa Erol, önceki akşam alacağını tahsil etmek için gittiği Zeytinburnu Nuripaşa Mahallesi 65/4. Sokak 5 numaradaki deri ve konfeksiyon atölyesinde tartıştığı ortağı Özkan Budak ile Selim Palabıyık’ı öldürüp İlhan Budak ile Erol Yaman’ı yaralamıştı. Daha sonra polise teslim olan Erol, dün Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderildi. Erol, savcı tarafından sorgulanmasının ardından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme de Erol’u tutuklayarak Metris Cezaevi’ne gönderdi.

  • İSTANBUL


    Aşırı hız can aldı

    Eyüp Kemerburgaz’dan çalıntı olduğu öne sürülen Gökhan Mutlu yönetimindeki 34 KAY 39 plakalı otomobil, önceki sabaha doğru E-5 Karayolu Avcılar Karayolları Durağı mevkiinde Nuh Dilveri idaresindeki kamyonete arkadan çarptı. Otomobil, daha sonra takla atıp yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Kamyonet de kontrolden çıkarak devrildi. Kazada, otomobil sürücüsü Gökhan Mutlu (27) ile bu araçta bulunan Ersen (25) ve Özlem Mutlu (26), kamyonet sürücüsü Nuh Dilveri ve yanındaki Mustafa Erçelik yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Özlem Mutlu, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan Gökhan Mutlu’nun sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi. Yaralılardan birinin, aracı sahibiyle anlaşarak satın aldıklarını, ancak devir işlemlerindeki gecikme nedeniyle sahibinin polise çalıntı müracaatında bulunmuş olabileceğini öne sürdüğü belirtildi.

  • İSTANBUL (A.A)


    ‘Silindir’de 15 tutuklama

    Konya’da, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak başta olmak üzere 22 değişik suç işledikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 46 kişiden aralarında bir gardiyanın da bulunduğu 15 kişi daha tutuklandı. Dört ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 56 kişiden Akşehir Adliyesi’ne sevk edilen 46 kişinin, aralarında bir gardiyanın da bulunduğu 15’i daha tutuklandı. 9 kişi daha tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Böylece, operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 24’e, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılanların sayısı 20’ye yükseldi.

  • KONYA (A.A)


    Bingöl’de artçı paniği

    Bingöl Karlıova’da önceki gece meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından, dün sabah 2 ayrı sarsıntı daha yaşandı. B.Ü. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, dün sabah saat 06.24’te 3,2 ve 07.29’da da 3,3 büyüklüğünde merkez üssü Karlıova İlçesi olan 2 ayrı sarsıntı daha meydana geldi. Can ve mal kaybına sebep olmayan sarsıntıların, ilçede paniğe neden olduğu bildirildi.

  • BİNGÖL


    Şehidin adı parkta yaşayacak

    Şırnak’ta şehit olan astsubay Savaş Bıyıklı’nın adının verildiği park, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Bıyıklı’nın ailesinin de katıldığı törenle açıldı. Keçiören Karargahtepe Mahallesi’ndeki parkın açılışında konuşan şehidin babası Mustafa Bıyıklı, Eylül ayında Şırnak’ta şehit olan oğlunun adının bir parka verilmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

  • ANKARA


    Gece uyanınca ışıkları yakmayın

    Kuzey Carolina Üniversitesi ve Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi üyesi Prof. Dr. Aziz Sancar, geceleri çalışmanın, ışıklar ve televizyon açık iken uyumanın vücudun biyolojik saatini devre dışı bırakarak çeşitli ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyledi. Türk-Amerikan Mimarlar, Mühendisler ve Bilim Adamları Derneği (MIM) tarafından New York’taki Türkevi’nde düzenlenen Biyo-teknoloji Sempozyumu’nda konuşan Sancar, geceleri tüm ışıkların söndürülmesinin biyolojik saatin doğal ve sağlıklı işleyişi için bir gereklilik olduğunu belirterek gece uyanıldığında dahi ışıkların açılmamasının daha uygun olduğuna değindi. İnsanın biyolojik saatinin işleyişi ile kalp hastalıkları arasında yakın ilişki bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Sancar, buna delil olarak kalp krizlerinin en fazla olduğu zaman diliminin sabah kalbin hızlı çalıştığı ve dolayısıyla kan basıncının yüksek olduğu 10.00 civarı olmasını gösterdi.

  • NEW YORK (A.A)


    En hızlı artan nüfus 85 yaş

    Hacettepe Üniversitesi (H.Ü) Geriatrik Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi (GEBAM) Müdürü ve Geriatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Yeşim Gökçe Kutsal, gelişmiş ülkelerde 65 yaş ve üzerindeki nüfusun 146 milyon civarında olduğunu belirterek, bu yaş grubunun nüfusunun 2020’de 232 milyon, 2030’da ise 1.4 milyara ulaşmasının beklendiğini ve en hızlı artan nüfusun ise 85 yaş ve üzerindekiler olduğunu bildirdi. Kutsal, Türkiye’de ise 65 ve yukarı yaştakilerin nüfus içindeki oranının yüzde 5.9’a ulaşarak, 4 milyonu geçtiğini söyledi. 20. yüzyıl ile birlikte gelişen en önemli kavramın, “toplumların yaşlanması” olduğunu belirten Kutsal, sosyal destek sistemleri oluşturulmadan ortaya çıkan yaşlı nüfustaki patlamanın yılda yüzde 2.5’lik artışla devam ettiğini, bunun da toplam popülasyondaki artış oranından çok daha fazla olduğunu, tıp, bilim ve teknolojik gelişmelerle doğumların azalmasının toplumların yaşlanmasında temel faktör olduğunu belirtti.

  • ANKARA (A.A)


    Polis teyze! Size ‘anne’ diyebilir miyim?

    Tunceli Emniyet Müdürlüğü, “Benimde Bir Polis Annem Var” adlı bir proje başlattı. Projeye göre Tunceli’de görevli kadın polisler, anne sevgisinden yoksun kimsesiz çocuklara ‘Gönüllü Annelik’ yapacak, onların sorunlarını paylaşacak ve eğitimlerine katkıda bulunacak. Tunceli Emniyet Müdürü Osman Öztürk, projenin gönüllü katılımcılarla yürütüleceğini ve bu çalışmanın diğer kurumlara örnek olmasını istediklerini belirterek “anne sevgisinden yoksun çocukların gönüllü anneleri sayesinde ihtiyaçlarının giderilmesine çalışacağız.” dedi.

  • ANKARA (A.A)


    Ecyad kalesinin yerine gökdelen yapıldı

    Mekke’de hac dönemiyle ilgili son hazırlıklar sürerken, geçen yıllarda yıkılan Osmanlı döneminden kalma tarihi Ecyad Kalesi’nin yerine yapılan 7 gökdelenden oluşan kompleksin bir bölümü bu yıl hizmete giriyor. Kral Abdulaziz Vakfı’na ait 7 gökdelenden oluşan proje, 1 milyon 400 bin metrekare büyüklüğündeki inşaat alanıyla dünyanın en büyük imar projeleri arasında yer alıyor. Projenin 40’ar katlı Zemzem, Hacer, Safa, Merve, Sarah ve Kıble gökdelenleri ile 60 katlı otelin yapımı sürüyor.


    Töre cinayetleri ve şiddete karşı eğitici klip

    Töre ve namus cinayetleri ile kadın ve çocuklara yönelik şiddetin nedenlerini araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla, 1-2 dakikalık eğitim amaçlı klipler hazırlamayı planlıyor. Komisyon Başkanı AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, devletin ve yasaların, aile kurumunu “mahrem” olarak gördüğünü ifade ederek, sorunlarını kendileri çözemediği durumlarda ailelere, psikolojik, ekonomik ve sosyal destek verilmesini önerdi. Komisyon üyeleri, 25 Aralık Pazar günü, Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya giderek, incelemelerde bulunacak. Ayrıca, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla, 1-2 dakikalık eğitim amaçlı klipler hazırlamayı planlıyor.

  • ANKARA (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi