T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 25 ARALIK 2005 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hayrettin KARAMAN

İran'a saldırı planı

Alman haber ajansı ddp'nin haberine göre ABD, İran'ın nükleer santrallerini havadan bombalamayı planlıyor ve bunun için Nato ile bazı ilgili ülkeleri yanına almaya, bir şekilde devreye sokmaya çalışıyor. CIA şefi Porter Goss bunun için Başta Türkiye olmak üzere bazı ülkelerle temas kuruyor, İsrail Genelkurmay Başkanı Don Halutz da Türkiye'yi aynı maksatla ziyaret ediyor.

Haber kaynağının verdiği bilgiler arasında şunlar da var: Goss Türk yetkililere üç dosya vermiş, ikisi Tahran'ın Kaide ile işbirliği ve nükleer silahlanması ile ilgili. Goss, Türk hükümetine hava saldırısından birkaç saat önce haberdar edileceği ve aynı gün İran'daki PKK kamplarını vurmasına izin verileceği güvencesini sunmuş. Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt'ın iki hafta önce Washington'ı ziyaretinde de orta vadede ABD'nin İran'ı vurmasına TSK'yı hazırlıklı kılması istenmiş (Tabii bunlar doğru ise).

Hatırlanacağı üzere aynı ABD Irak'a saldırmak için de özellikle kitle imha silahlarını bahane etmiş, sonra bunun asılsız olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi -ABD çıkarları gereği- saldırma sırası İran'a gelince şu bahanelerin ileri sürüldüğü anlaşılıyor: 1. İran- Kaide bağlantısı, 2. İran'ın nükleer silah üretme ihtimali, 3. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın İsrail ve Yahudi soykırımına karşı çıkışları.

Türkiye'yi ikna için ileri sürülen "PKK'ya karşı hareket izni" ise başlıbaşına bir skandal. Demek oluyor ki, ABD PKK'nın varlığını, hareketlerini ve bunun Türkiye'ye ne kadar zarar verdiğini biliyor, ona karşı bir hareket için izin ve destek verme imkanına da sahip, ancak bunu haksız bir karşılığa bağlıyor; "Sen bana bunu vermezsen ben de PKK'ya göz yumarım" demiş oluyor. Böyle dostluk (!) düşman başına.

Bahanelere bakalım: İran-el Kaide bağlantısı iddiadan ibaret, her haltın altına Kaide'yi sokmak âdet haline geldi.

İran olsun diğer İslam ülkeleri olsun tez elden nükleer silah üretmelidirler. Bu onların en tabîî meşru savunma tedbiri/haklarıdır. Başta İsrail olmak üzere birçok gayr-i müslim ülkede nükleer silah var iken buna dokunmayıp yalnızca İslam ülkelerine bu silahı yasaklamanın bir tek anlamı/sebebi olabilir: Dişleri ve tırnakları olmayan bu ülkeleri kolayca avlamak ve yemek. Çağın insanı bu dünya felaketi silahtan kurtulmak istiyorsa genel olarak yasaklama ve yok etme yoluna girsin. Aksi halde mevcut tutumu İslam insanına hakaret olarak algılamak ve anlamak gerekiyor; yani "İsrail, ABD ve AB ülkeleri bu silahı kötüye kullanmazlar, ama İslam ülkeleri kullanabilir" öyle mi? Buna bizde,"Şeyhin kerameti kendinden menkul" denir.

Ahmedinecad'ın İsrail aleyhine söz söylemesi uygun görülmeyebilir, ancak bu, ülkeye saldırması anlamına gelmez. Bugün İsrail'in haksız tasarruflarını destekleyen veya engellemeyen Batılılar vaktiyle Yahudilerden kurtulmak için çareler aramış tamamını bir adaya sürmeyi bile planlamışlardı; bunu ne çabuk unuttular?! "Yahudi ve Ermeni soykırımı olmamıştır veya abartıldığı ölçüde değildir" demeyi suç haline getirmenin meşru dayanağı nedir? Bırakın isteyen bunları söylesin, iddiasını ispat edemezse yalancı olur, ederse herkes doğruyu öğrenir; "söyletmen, vurun" yaklaşımı bu çağa yakışıyor mu?

ABD'nin İran'a saldırma planının dünya ve hele de İslam dünyasının menfaati ile hiçbir alakası yoktur; tek sebep ABD ve İsrail'in ortak menfaatidir ve bu menfaat meşru değildir. Türkiye'nin bu zalim saldırıya destek vermesini düşünmek bile ayıptır ve günahtır.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi