AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Teknoloji şenliği

Avrasya'nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı CeBIT, Başbakan tarafından açıldı. 11 Eylül'e kadar devam edecek fuarı, 160 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

  • GÜLDEN TÜMER / İSTANBUL
    Avrasya'nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı CeBIT Bilişim Eurasia, TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde Başbakan Erdoğan tarafından açıldı. Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve diğer yetkililerle birlikte kurdele kesip standları gezdi.

    Microsoft Türkiye, Türkiye ve Avrasya'nın en büyük bilişim etkinliği olan CeBIT Bilişim Eurasia'ya 70 iş ortağı ile birlikte katıldı. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, bu yıl başarılı bir yıl geçiren Türkiye bilişim sektörünün 4 yıl içinde 8 milyar dolarlık bir büyüklüğe geleceğini düşündüğünü söyledi. Türkiye'nin dört yanındaki girişimcilere yeni bir fırsat sunan fuar, ticaret-sanayi odaları ve organize sanayi bölgeleri üyelerine, Avrasya'nın en büyük iş platformunu, 50 otobüslük organize turlarla ziyaret etme imkanı sağlıyor. Avrasya'ya açılan en önemli ticaret kapılarından biri olan fuar, dünyanın dört bir yanından katılımcı ve ziyaretçileri ağırlayacak.

    11 Eylül'e kadar açık kalacak

    11 Eylül'e kadar sürecek fuarda Macaristan'dan Hong Kong'a, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Tayvan'a, Japonya'dan Finlandiya'ya kadar uzanan farklı coğrafyalardan toplam 17 ülke yer alacak. "ABD Ticaret Bakanlığı'nca onay verilen tek Türk fuarı" olma özelliğini sürdüren CeBIT Bilişim Eurasia'yı, Amerikalı heyetlerin yoğun olarak ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarı, 160 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

    'Bilişimde bizi izlemeye devam edin'

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışı gerçekleştirmek üzere Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte fuar alanına geldi. Başbakan'dan önce söz alan Bakan Yıldırım, "Bilişimde önemli bir proje başlattık. Hükümet olarak bütün okulları internet ağıyla ördük" dedi. Daha sonra kürsüye gelen Erdoğan, bilgi ve iletişim çağının hızla ilerlediğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:"Korkunç bir hızla devam eden bu süreçte, buraya ayak uyduramayanların durumu gelecek için ayrı bir felakettir. İşin başından itibaren iddialı bir takip, iddialı bir hız, özel sektörümüzün de gayretiyle el ele vermek suretiyle bilişim Türkiye'de yerleşmiştir. Artık ana okulunun öncesinde; yani okul öncesinde elinde bakıyorsunuz ki cep telefonunu almış, laptopunu almış bu şekilde kendini geleceğe hazırlayan bir nesil var. Bizler o nesilden zaman zaman geri kaldığımızı görüyoruz. Onlar artık bizim yaşımıza geldiklerinde değil, ilköğretimde rahatlıkla bu işi en iyi kademede yakalayacak noktadalar. Bize düşen onların önünü açmak. Bilişim teknolojilerinde bizi izlemeye devam edin. Fuara çok ciddi bir katılım söz konusu. 900 civarında şirketin katıldığı bu fuarın katılımcılar, ülkemiz, tüm insanlık, iletişim ve bilişim çağının güçlenmesi bakımından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

    Erdoğan robotla sohbet etti
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilişim Zirvesi 05'e katılarak bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasının ardından salon çıkışında Meteksan Bilişim Grubu tarafından yapılan "Mete007" adlı robotla sohbet etti.

    Bol bol oyun oynadılar
    TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan CeBIT Bilişim Eurosia Fuarı 7'den 70'e herkesin ilgi alanı oldu. İlk günde fuarı dolduran gençler, sergilenen bilişim ürünleri içinde ilgi çekici olan bilgisayar oyunlarına da rağbet gösterdi.

    Cep görüntüsünden anında baskı
    Cepler artık her şeyi görüntüleyebiliyor. Nokia'nın yeni modeli N90'la çekilen fotoğraflar, Kodak Kioks'lar aracılığıyla karta basılabilecek. Çekilen fotoğraflar bluetooth'la Kodak Kioks'a gönderiliyor ve anında basılıyor.

    Cep'ten wap
    Artık cep telefonları üzerinden de wap sitesi oluşturulabiliyor. Fotoğraf, yazı, anı ve hobilerini paylaşmak isteyenlerin ilgi gösterdiği bu alanda, sadece kişisel değil, hobi, okul, kültür, eğlence, akademik ve iş dünyasına yönelik wap sitesi oluşturulabiliyor.

    Film bankları
    Bin 428 film kapasiteli CineBank, sokaklarda, büyük alışveriş merkezlerinde hizmete girmeye hazırlanıyor. Öncelikle sisteme kayıt olan müşteri, bir CineBank kartı ve şifresi alacak. Daha sonra gittiği herhangi bir CineBank şubesinden istediği filmi seçip kiralayabilecek.

    Seyahatte sinema keyfi
    Sony'nin yeni ürünü araç içi ses ve görüntü sistemi, CD çalar, hoparlörler, amplifikatörler aracılığıyla, araçta geçen vakti çok daha eğlenceli hale getiriyor. İstenen her türlü araca monte edilebilen bu sistemi kullananlar, seyahat ederken film de seyredebiliyor.

    Telefondan canlı yayın
    Nokia'nın yeni modeli 6680, telefon sahibinin, kendisini arayanla canlı olarak görüntülerini paylaşmasına imkan sağlıyor. Telefonu kullanan konserdeyken arandığında, konseri sadece dinletmek yerine aynı zamanda da seyrettirebiliyor.



  • 7 Eylül 2005
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED