AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Doktorlardan aşı savunması
    İstanbul Tabip Odası, Türk Tabipleri Birliği, Türk Pediatri Kurumu ve Pratisyen Hekimlik Derneği'nce yapılan ortak açıklamada, aşının, bulaşıcı hastalıklara karşı korunmada en etkin, en ucuz ve uygulanması en kolay yöntem olduğu vurgulandı. Ulusal aşı takvimine göre uygun aşılanan bir çocuğun 6 yaşına kadar alacağı toplam cıva miktarının 162,5 mcg civarında olacağı ve bunun toksik dozun çok altında kaldığı vurgulanan açıklamada, "Basına yansıyan bir iddiada, bir çocuğun 1 yaşına kadar 369 mcg cıva aldığından söz edilmektedir. Bunun gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur" görüşüne yer verildi.

  • İSTANBUL (A.A)

  • İHD: Sıradan olaylar, etnik çatışmaya dönüştürülüyor
    İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Yusuf Alataş, "ülke barışına daha fazla zarar verecek eylem ve davranışlardan uzak durulması gerektiğini" söyledi. Alataş, Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgen ile İHD Genel merkezinde düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye'de giderek artan bir gerginlik ve husumet ortamının ülkenin her tarafını sarmaya başladığını ifade etti. Ülkenin, sıradan olayları bile etnik çatışmaya dönüştürme girişimlerine sahne olduğunu öne süren Alataş, Bozüyük, Eskişehir ve diğer illerde yaşananların kaygılarını daha da güçlendirdiğini ifade etti. Daha sonra Mazlum-Der ile birlikte hazırladıkları basın açıklamasını okuyan Alataş, hükümetin olaylar karşısındaki tavrının endişe verici olduğunu da savunarak, "Hükümet, güvenlik güçlerini görevlerini etkin ve tarafsız bir şekilde yapmaları konusunda uyarmalıdır. Bugüne kadar ihmal ve kusurları olan kamu görevlileri hakkında da derhal idari ve yargısal soruşturma başlatmalıdır" dedi.

  • DEHAP: Olayları biz tırmandırmıyoruz
    DEHAP lideri Tuncer Bakırhan, Türkiye'de bugünlerde yaşanılan gerilimin tırmandırıcı aktörünün DEHAP olmadığını savundu. Bir yazılı açıklama yapan Bakırhan, açıklamada, Bozüyük'te yaşanan olaylara da değinerek şu görüşlere yer verdi: "Bozüyük'te yaşanan olayın provokatörleri yargı önüne çıkarılmalı. Önlemleri almayan idari yöneticiler hakkında soruşturmanın açılması tansiyonu düşürecektir. Yaşanılan gerilimin tırmandırıcı aktörü DEHAP değildir. DEHAP olarak bizimle birlikte hareket eden bütün taraftarlarımızı sağduyulu davranmaya çağırıyoruz."

  • Belediye başkanları: Olaylar tırmandırılmasın
    Diyarbakır Büyükşehir ve alk kademe belediye başkanlarınca yapılan ortak açıklamada, "Halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz" denildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Beledie Başkanı Fırat Anlı, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Suriçi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, son günlerde gelişen olaylarla ilgili ortak yazılı açıklama yaptı. Belediye Başkanları, açıklamada şu ifadelere yer verdiler: "Mevcut gelişmeler, kin ve düşmanlıkların yaşam bulması için bir zemin yaratmaktadır. Demokrasi, barış ve kardeşlik duygularımızı yinelerken, bir bütün olarak ülke genelinde gerginliklerin tırmandırılmaması ve linç girişimleri karşısında yetkilileri tutum geliştirmeye, aydınları demokratik kamuoyu ve halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz."

  • PKK bombacıları plastik patlayıcılarla ele geçirildi
    İstanbul'da, terör örgütü PKK/Kongra-Gel üyesi oldukları öne sürülen iki kişi, 4 kilo 710 gram plastik patlayıcı ile birlikte ele geçirildi. İstanbul Emniyeti'nin terör örgütü PKK/Kongra-Gel'e yönelik sürdürülen operasyonlarında, örgüt üyesi oldukları ileri sürülen iki kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, bu kişilerin barındıkları evde yapılan aramalarda, 4 kilo 710 gram plastik patlayıcının yanısıra bomba yapımında kullanılan malzemeler, cep telefonu ve örgütle ileşitimde kullanılan bilgisayar, örgütsel içerikli CD ve video kasetler de ele geçirildi. Patlayıcının ise peynir tenekesi içinde bir otobüsün bagajına konularak İstanbul'a getirildiği edildi. Gözaltına alınan Ömer Ö. ve M. Ali K. tutuklandı.

  • Van'da 93 kişi gözaltına alındı
    Van'da önceki gün 9 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayların ardından 93 kişi de gözaltına alındı. Van Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, önceki gün DEHAP, TÜYAD-DER, GÖÇDER ve bazı derneklerin katılımı ile yapılan basın açıklamasının ardından başlayan olaylarda, 6 polisin yaralandığı, 93 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. Diyarbakır'daki olaylarda ise 6 polis ve 2 vatandaş hafif şekilde yaralanırken, polis karakolları ve MHP il binasının da camları kırıldı. Siirt'te resmi binaları ve karakolu taşladıktan sonra DEHAP binasına sığınanlardan 15'i gözaltına alındı. Olaylarda 3 kişi de yaralandı.

  • Provokasyon kanlı bitti
    Düzce'nin Akçakoca İlçesi'ne bağlı Karatavuk Köyü'nde fındık toplamak için köye gelen işçilerden 15'i ile köylüler arasında çıkan tartışmada, 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. İşçilerin, PKK lehine slogan atmasıyla başladığı belirtilen tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi av tüfeğiyle ateş açtı. Açılan ateş sonucu, Abdulrezak Özdemir adlı işçi hastanede öldü, 1 kişi de yaralandı.

  • Mayın patladı: 2 şehit, 2 yaralı
    Terör örgütü PKK tarafından Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki kırsal araziye döşenen mayının patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Patlamada, Piyade Komando Çavuş Ahmet Delen ile Piyade Komando er Cengiz Aktaş şehit oldu, 2 er de yaralandı. Yaralıların tedavi altına alındığı, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

  • VAN

  • 6-7 Eylül sergisine baskın
    Tarih Vakfı'nın 6-7 Eylül olayları fotoğraf sergisi, bir grubun baskınına uğradı. Serginin yapıldığı İstiklal Caddesi'ndeki Karşı Sanat Galerisi'ne giren yaklaşık 10 kişilik grup bir anda ellerindeki yumurtaları duvardaki resimlere fırlattı ve bazı resimleri yırtarak bir basın açıklaması yapmak istedi. Polis, basın açıklamasına izin vermezken, salonda kısa süreli arbede yaşandı. Birkaç gösterici ellerinde bayraklarda salonun penceresinde Türk bayrağı açtı. Polis gruptaki bazı kişileri gözaltına aldı.

  • MURAT PALAVAR/İSTANBUL

  • Zincirleme facia: Üç ölü
    Kırıkkale'nin Delice ilçesinde iki otomobil ile bir TIR ve traktörün karıştığı zincirleme kazada üç kişi hayatını kaybetti. Kazada, 55 LN 559 plakalı otomobilin sürücüsü İsmail Sayış'la, aynı araçta bulunan oğlu Kağan ve kızı Büşra Sayış ölürken, iki kişi de yaralandı. n DELİCE

  • Sarıyer'de 10 saat elektrik kesintisi uygulanacak
    Sarıyer'de bazı semtlerde dönüşüm çalışmaları nedeniyle 8-14 Eylül tarihleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak. BEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 09.00-19.00 saatleri arasında elektrik alamayacak yerler ve tarihleri şöyle: 8 Eylül Perşembe; Tarabya Pamuk Sokak, Belediye Villaları ve civarı. 9 Eylül Cuma; Tarabya Sümer Korusu, Cevahirler Sitesi ve civarları. 10 Eylül Cumartesi; Tarabya Sümer Korusu, Gülveren ve Jale sokakları ile civarları. 13 Eylül Salı; Tarabya Postacı Halil Sokak, Tarabya-Yeniköy Caddesi ve civarları. 14 Eylül Çarşamba; Tarabya Meydanı Kireçburnu Caddesi, Selçıkır Caddesi, Tarabya-Yeniköy caddesi ve civarları.

  • İSTANBUL (A.A)

  • Fatih Camii'ndeki gösteriye 2 tutuklama
    Fatih Camii'nde Cuma namazı sonrası yapılan gösteriye ilişkin gözaltına alınan 7 kişiden 2'si tutuklandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 2'si kadın 7 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Bu kişilerden Uğur K. ve Erdal E, savcılık sorgularının ardından "yasadışı örgüt propagandası yapmak" suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Diğer 5 kişi ise serbest bırakıldı. İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanan Uğur K. ve Erdal E, cezaevine gönderildi.

  • İSTANBUL (A.A)

  • Asıl kadrolarına geri döndüler
    Kültür Bakanlığı'na bağlı korolorda 'geçici görevlendirmeleri' iptal edilen sanatçılar, görev yerlerine döndü. Kültür Bakanı Atilla Koç Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ve Sivas korolarında görevli olmalarına rağmen İstanbul, Ankara ve İzmir'deki korolarda görev yapan sanatçıların geçici görevlendirmelerini iptal etti. Muazzez Abacı, Nalan Altınörs, İzzet Altınmeşe, Belkıs Akkale, Bedri Ayseli ve Safiye Soyman gibi isimlerin de geçici görevlendirmelerinin iptal edilmesine rağmen 'solist sanatçı' olmaları nedeniyle görev yerlerine gitmelerinin gerekmediği belirtildi.

  • BİLAL ÇETİN

  • Açıköğretim Lisesi'ne de tek ders sınav hakkı
    Lise son sınıfta okurken bir dersten başarısız olan ancak üniversite sınavını kazanan öğrencilere verilen tek ders sınav hakkı, Açıköğretim Lisesi öğrencilerine de tanındı. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce konuya ilişkin bir genelge yayınlandı. Genelgeye göre, sınava katılmak isteyenlerin, 11 Eylül Pazar günü saat 13.00'e kadar Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Bürosu'na ÖSS'ye kazandıklarını gösterir belgenin aslı ile şahsen müracaat etmeleri gerekiyor. Tek ders sınavı 11 Eylül Pazar günü saat 14.00'te Ankara Atatürk Lisesi'nde yapılacak.

  • ANKARA (A.A)



  • 7 Eylül 2005
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED