AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
'PKK ve DEHAP çözülüyor'

Bilecik ve Bozüyük'te yaşanan olayları değerlendiren Başbakan Erdoğan, PKK ve DEHAP'ın çözülme sürecine girdiğini belirterek, örgütün Gemlik'e 400 bin kişiyi yığmak istediğini, bunu başaramadığını kaydetti.

  • VELİ TOPRAK - ERHAN SEVEN / ANKARA
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde terör olaylarının artmasını PKK'nın "ayakta kalma çabası" olarak değerlendirdi. DEHAP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının Bursa Gemlik'te büyük bir miting yapmayı hedeflediğini belirten Başbakan Erdoğan, "Gemliğe 400 bin kişiyi toplamak istediler. Ancak halk buna destek vermedi" ifadesini kullandı.

    Başbakan Erdoğan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) önceki akşam yaptığı toplantıda önemli açıklamalar yaptı. Yaklaşık 4 saat süren MYK toplantısına, Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle gecikmeli katılan Erdoğan, 3 Ekim'den önce terör olaylarının tırmanışa geçtiğini hatırlatarak, son aylarda içerde ve dışarda destek kaybeden PKK'nın ayakta kalma mücadelesine girdiğini bildirdi.

    Bir grup DEHAP'lının işi

    Bozüyük'te yaşanan gelişmelerden duyduğu üzüntüyü dile getiren Erdoğan, bu olaydan dolayı DEHAP'ı suçladı. Bu parti içinde "PKK'dan kopamayan bir grup" bulunduğunu kaydeden Erdoğan, çıkan olaylardan teröre destek veren bu kişileri sorumlu tuttu. Son günlerde PKK ve DEHAP'ta 'çözülme yaşandığını' belirten Erdoğan, bunu engellemek için "ayakta kalma mücadelesi" verildiğini ifade etti. Başbakan Erdoğan, Abdullah Öcalan'a destek vermek isteyenlerin Gemlik'te büyük bir miting yapmak istediklerini, ancak bunu başaramadıklarını açıkladı. "Gemlik'e 400 bin kişi getirmeyi hedeflediler. Halk destek vermedi" diyen Erdoğan, terör örgütünün ciddi bir destek kaybı yaşadığını vurguladı.

    Almanya-Danimarka örneği

    Terör örgütünün "içerde ve dışarda desteğini kaybetme" sürecine girdiğini hatırlatan Erdoğan, son hafta yaşanan iki olayı buna örnek verdi. PKK'nın propogandasını yapan Roj TV'yle ilgili Danimarka'nın girişimde bulunduğunu belirten Erdoğan, önceki gün Almanya'nın Özgür Politika gazetesini yasakladığına dikkat çekti. Başbakan Erdoğan, Terörle Mücadele Kanun Tasarısı hakkında MYK üyelerine bilgi verdi. Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınan kanun tasarısına son şeklinin eylül ayının sonunda verileceğini belirten Erdoğan, hukukçu kurmaylarından bu konuda çalışma yapmasını istedi. Edinilen bilgiye göre AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'in de aralarında bulunduğu bir komisyon tasarı ile ilgili çalışma yapacak.

    Bilecik'te sükunet çağrısı yapacak

    Öte yandan Başbakan Erdoğan, hafta sonu yapacağı Bilecik gezisinde vatandaşlara sükunet çağrısında bulunacak. Başbakan, vatandaşları itidale davet edecek ve provokasyonlara kapılmamalarını isteyecek. Bursa ve Kütahya'ya da gidecek olan Erdoğan, Bursa'da il başkanlarını toplayacak.



  • 7 Eylül 2005
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED