AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Bülent Ersoy'un sözleri kuyruklu, hormonlu yalan

Bülent Ersoy'un iddialarına uzun süre sessiz kalan CHP lideri Baykal, dün cevap verdi: "Bunların tümü yalandır, yalan değil kuyruklu yalandır, kuyruklu değil hormonlu yalandır. Gerçekle hiçbir ilişkisi yoktur."

Ses sanatçısı Bülent Ersoy'un iddialarına karşı uzun süredir suskun kalan CHP lideri Deniz Baykal, dün medyanın kaşısına geçerek hem Ersoy'un iddialarını cevapladı, hem de bu konuda toplumun duyarlılığı nedeniyle tüm Türkiye'ye teşekkür etti.

Baykal, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kendisine yönelik iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aile gazeteleri ve televizyonlarının, 70 milyonu "Bu üretilmiş skandal ve olmayan ayrıntılar ile bilgilendirdiğini" ifade eden Baykal, özel yaşamının medya kuşatmasına tabi tutulduğunu, en özel anlarını 70 milyon ile paylaşmak durumunda kaldığını anlattı.

'Skandal tersine döndü'

Olayın, "Başında neyse, şimdi de kendisi açısından aynı" olduğunu dile getiren Baykal, ortada bir skandal yaratma ihtiyacının bulunduğunu öne sürdü. Baykal, Türkiye'nin bu skandalı benimseme noktasına çekilmek istendiğini belirterek, "Bu kadar iddia ortaya atılacak, sonra unutulacak. Hiçbir şey olmamış gibi davranılacak. Bunun altında ne yatıyor?" diye sordu. Doğruların tümünün, söylediklerinden ibaret olduğunu kaydeden Baykal, "Yazıhane buluşması yoktur. İnci Baba yoktur. Şükrü Balcı yoktur. Dedeman'ın arka tarafında bana ait yazıhane ya da bana ait olmayan, gittiğim bir yazıhane yoktur. Bir cuma günü beni böyle bir yazıhanede kimse ziyaret etmemiştir. Ben kimseye kola, soda ikram etmemişimdir. Cuma günü gri bir elbise giyip giymediğimi hatırlamıyorum. Şık giyindiğim hakkındaki tespite ise itiraz etmiyorum" dedi. Çevresindekilerin, "böyle bir olay olmuşsa ne olur" dediğini aktaran Baykal, bunun olması halinde kendisinin çıkıp "Yazıhanede buluştuk" diyeceğini kaydetti.

İsim vermeden Ağar'a çattı

Baykal, avukat olarak kendisine başvuruda bulunulduğunu ancak garanti veremeyeceğini söylemesi üzerine vekaletnamenin düzenlenmediğini ve para müzakeresinin yapılmadığını bildirdi. Olayla ilgili bir tanığın bulunduğunu ve onun söyleyeceklerini çok merak ettiğini ifade eden Baykal, "Bunların tümü yalandır, yalan değil kuyruklu yalandır, kuyruklu değil hormonlu yalandır" dedi.

İddaların gündeme geldiği sırada isim vermeden DYP lideri Ağar'ın "Ersoy'dan rüşvet isteyen Genel Başkanı biliyorum" sözünü hatırlatan Baykal, "Bütün bildiklerini böyle biliyorsa yazıklar olsun. Bu olayın arkasında ne var, kim, neyin peşinde? Hesaplar tek olmak zorunda değildir. Çünkü kapsamlı bir işbirliği ile böyle bir skandal ortaya konulabilir" şeklinde konuştu.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    Nihayet cevap verdi!

    Masum oyuncuk değil Kendisine bu olayda komplo olup olmadığının sorulduğunu, kendisinin de komplo görmediğini söylediğini anlatan Baykal, "Çünkü artık herkes komployu görüyor. Bunu sadece yaz aylarının rehaveti içinde ortalığı biraz renklendirmek için yapılmış bir masum oyuncuk olarak anlamak, bana çok gerçekçi gelmiyor" diye konuştu.

    'Ersoy, promosyon peşinde koştu'

    CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın avukatı Şahin Mengü'nün hazırladığı dava dilekçesi, gazetecilere dağıtıldı. Ersoy'un, son yıllarda kasetlerinin satış rakamlarının düşmesi ve gündemde yer almaması nedeniyle sansasyon yaratacak bir çıkış aramaya başladığı savunulan dilekçede, Ersoy'un, 6 ay kadar önce Özbir Müzik Üretim Pazarlama Şirketi sahibine Baykal ile ilgili konuşmaları anlattığı ve "promosyon yapalım" dediği iddia edildi. Ersoy'un, önce Baykal ile telefonla görüştüğünü iddia ettiği, sonra Baykal ile yüz yüze görüştüklerini söylediği belirtilen dilekçede, "Ersoy'un, söylediklerinin gerçek dışı olduğu kendi beyanları arasındaki çelişkiden de anlaşılmaktadır" denildi. Dilekçede, 300 bin YTL manevi tazminatın yasal faizi ile birlikte Ersoy'dan tahsili istendi.



  • 7 Eylül 2005
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED