AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Türk medyası konferansa gider

Türk basını, tartışmalı Ermeni konferansını izledi. Tartışmalı başlayan konferans medyaya oldukça ilginç yansıdı.

Özgürlüklere bol vurgu yaptılar

Hürriyet, yıllardır Ermeni tartışmalarına resmi tezlerden başka haber vermediği sayflarında, bu kez sürmanşetten verdiği haberde eski sol politikacı Erdal İnönü'nün adı ve tavrını referans alarak her zamankinin aksine "ortadan ince ayar" yaptı.

Radikal, özgürlükler açısından baktığı haberi mavi fonda beyaz harflerle yarım sayfa kaplayan bir manşet habere çevirmiş: "Konferansta 'soykırım' bile denildi, dünya hâlâ dönüyor, Türkye hala yerinde duruyor."

Milliyet, "Konferans başladı kıyamet kopmadı. Bir tabu daha yıkıldı" manşetiyle verdiği haberde, konferansı grubun diğer gazeteleri gibi yine bilimsel özgürlükler çerçevesinde ele almış: Ermeni soykırımı iddiaları ilk kez resmi görüş dışındaki tezlerle tartışıldı.

Haberler genelde ortadan verildi

Sabah, logosunun sol alt tarafındaki kısalara manşet yaptığı haberi 'Bol tartışma ve protesto' başlığında bir rutin haber edasıyla sunulmuş. İçeride ise ajans sadeliğiyle verilen haberi 28. ve 29. sayfalar da geniş fotoğraflar süslemiş.

Vatan, ilk sayfada konferanstan çok Sabancı Üniversitesi Tarih Bölümü doktora öğrencisi Nazan Maksudyan'ın "soykırım" sözcüğü ile ilgili önerisini haberleştirmiş.

Konferansa 'Kızıl elma' benzetmesi

Akşam, "Kızıl Elma Ham Çıktı" manşetiyle dinleyicileri bile hedef alan protestocuları yumurta ve domates attıkları için kınıyor mu yoksa hedeflerine ulaşamadıkları için yeriyor mu tam belli değil.

Cumhuriyet, gazetesi son derece sade bir dille protestocuların yumruklu fotoğrafını kullanarak, "Ermeni toplantısında tartışma çıktı" başlığıyla göbekten verdiği haberde ajans sadeliğiyle aktarmış.

Vakit gazetesi ise Cumhuriyet gazetesiyle hemen hemen aynı çizgide bir "Tartışmalı Ermeni Konferansı" haberi vermiş.

Konferans bazı gazeteleri kızdırdı

Tercüman gazetesi, "Günün Tartışması" bandıyla manşetini "İçimizdeki Diaspora" başlığıyla vererek, "ulusalcı çizginin" çerçevesinden konferans izlenimleri aktarmış.

Yeniçağ gazetesinin sarı zemin üzerine birinci sayfaya yaydığı haberi yorumsuz aynen şöyle: Dolapdere'de lağım patladı.



26 Eylül 2005
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED