T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 17 HAZİRAN 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çeçen lideri Sadulayev öldürüldü

Çeçenistan'da, Çeçen lider Abdulhalim Sadulayev'in öldürüldüğü bildirildi.

Rusya'daki haber ajansları, Çeçenistan Başbakanı Ramazan Kadirov'un, Aslan Mashadov'un geçen yıl Rus güçlerince öldürülmesinin ardından Çeçen savaşçıların liderliğine getirilen Sadulayev'in Çeçenistan'ın Argun kentinde öldürüldüğünü söylediğini duyurdu.

"SAİDULLAYEV ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜ"

Çeçen direnişçilerin lideri Abdülhalim Saidullayev'in, Çeçenistan'daki Rus kuvvetler tarafından silahlı bir çatışma sırasında öldürüldüğü açıklandı.

Interfax Haber Ajansı'nın verdiği bilgilere göre, Saidullayev'in öldürüldüğü Argun şehrinin polis şefi, olayla ilgili yaptığı konuşmada, "Şu anda onu çok iyi tanıyan insanlar tarafından kimliği saptanan cesedin yanında duruyoruz" dedi.

Diğer yerel ve federal yetkililer de Saidullayev'in öldüğünü doğrularken, yerel yetkililer liderle birlikte bir direnişçinin daha öldürüldüğünü açıkladı.

Operasyonda yer alan Rus İç İstihbarat Teşkilatı FSB'nin başkanı Nikolai Patruşev, silahlı çatışma sırasında bir FSB yetkilisi ve bir yerel polis memurunun da öldüğünü bildirdi.

SAİDULLAYEV, MART 2005'TE MAŞADOV'UN YERİNE GEÇMİŞTİ

Öldürülen Çeçen direnişçilerinin lideri Abdülhalim Saidullayev, Çeçen direnişçilerinin önceki lideri Aslan Maşadov'un Rus özel kuvvetleri tarafından öldürülmesinden sonra, Mart 2005'te Maşadov'un yerine geçmişti.

Çeçen direnişçileri Saidullayev'in, Maşadov'un seçilmiş varisi olarak, davalarının başkomutanı ve politik lideri olduğunu söylemişlerdi.

ÇEÇENLERİN ÇOĞU TANIMIYORDU

Saidullayev'in liderliğe adaylık döneminde, neredeyse hiç çarpışma deneyimi yoktu ve Çeçenlerin çoğu tarafından fiilen tanınmıyordu.

Londra'da siyasi sığınmacı olarak yaşayan Maşadov hükümetinin eski bakanlarından Ahmed Zakayev, o zamanlar Saidullayev'i "çok dengeli ve sorumluluk sahibi bir insan" olarak tanımlamıştı.

Saidullayev'in, Grozni yakınlarındaki Çeçen şehri Argun'da düzenlenen özel bir operasyon sırasında öldürüldüğünü açıkladı.

RAMAZAN KADİROV: BÜYÜK BİR BAŞARI

Rus basını, Çeçen direnişçilerinin lideri Abdülhalim Saidullayev'in Grozni yakınlarındaki Çeçen şehri Argun'da düzenlenen özel bir operasyon sırasında öldürüldüğünü açıkladı.

Çeçenistan'ın Moskova yanlısı hükümetinin Başbakanı Ramazan Kadirov, Saidullayev'in öldürülmesini Rusya'nın Çeçen direnişçilerine karşı açtığı savaşta büyük bir başarı olarak tanımladı.

Interfax Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre Kadirov, "Teröristlerin başı kesildi" diye açıklamada bulunurken; "Asla toparlanamayacakları kesin bir darbeyle dağıtıldılar" diye ekledi.

Çeçenistan'ın Rus yanlısı yönetiminin başkanı Alu Alhanov, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "O bir çeşit başkan değildi. O, bir grup haydutun lideriydi. O ve suç ortakları, vicdanlarında birçok sivilin ölümünü taşıyor. Ve bu olay gösteriyor ki Çeçenistan'daki bu teröristlerin sonu gelecek" diye konuştu.

YENİ LİDER, SAİDULLAYEV'İN YARDIMCISI "DOKU UMAROV"

Rus kuvvetleri tarafından öldürülen Çeçen direnişçilerin lideri Abdülhalim Saidullayev'in yerine, yardımcısı Doku Umarov'un geçeceği açıklandı.

Londra'da siyasi sığınmacı olarak yaşayan Maşadov Hükümeti'nin eski bakanlarından Ahmed Zakayev, bir Moskova radyosuna yaptığı açıklamada, "Bugünden itibaren Çeçen Cumhuriyeti'nin başkanı Doku Umarov'dur" diye konuştu.

  • MOSKOVA/GROZNİ (AA/İHA)


    Pentagon'dan işkence itirafı
    Kulov: Fergana Vadisi, sonbaharda çatışmalara gebe
    Bağdat'ta pazar yerinde patlama: 6 ölü
    Rice'tan İran'a: Cevap verin
    El Kaide: Zerkavi'nin ölümü kararlılığımızı güçlendirecek

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi