T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 26 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Başbakan Erdoğan'ın ağabeyi vefat etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağabeyi Hasan Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Hasan Erdoğan, yarın Rize'de toprağa verilecek.

Hasan Erdoğan'ın cenazesi, karayolu ile Rize'ye götürülmek üzere hastaneden alındı. Başbakan Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan, hastanede taziyeleri kabul etti.
İstanbul Maltepe'deki Süreyyapaşa Göğüs ve Kalp Damar Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir süredir tedavi gören Hasan Erdoğan, saat 02.15 sıralarında hayatını kaybetti.

Hasan Erdoğan'ın ölüm haberini alan yakınları hastaneye geldiler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vefat eden ağabeyi Hasan Erdoğan'ın cenazesi, karayolu ile Rize'ye götürülmek üzere hastaneden bu sabah alındı.

Maltepe'deki Süreyyapaşa Göğüs ve Kalp Damar Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir süredir tedavi gören ve gece saatlerinde vefat eden Hasan Erdoğan'ın cenazesi, Başbakan Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan, merhum Hasan Erdoğan'ın çocukları Selim ve Ahmet Erdoğan ile yakınları tarafından saat 09.20'de hastane morgundan alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına konulan Erdoğan'ın cenazesinin, karayolu ile Rize'ye götürüleceği ve Güneysu ilçesine bağlı Dumankaya Köyü'nde yarın toprağa verileceği öğrenildi.

ERDOĞAN: AĞABEYİM KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Grand Cevahir Otel'de katıldığı "3. Uluslararası Şartlı Nakit Transferi" toplantısında, basın mensuplarına ağabeyinin ölümü hakkında açıklama yaptı.

Ağabeyi Hasan Erdoğan'ın ölümünün ardından, 3. Uluslararası Şartlı Nakit Transferi Toplantısı'nın çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan'ın üzgün olduğu gözlendi.

Erdoğan, "Çok teşekkür ediyorum. Sağ olun. Yaklaşık 1 aydır ağabeyim, kanser rahatsızlığından tedavi görüyordu. Artık bütün vücudunu sarmıştı. Bu gece saat 02.00'da ebediyete intikal etti. Allah'tan kendisine rahmet diliyorum. İlgilenen tüm dostlardan Allah razı olsun. Kendisi yarın Rize'de aile kabristanında toprağa verilecek" diye konuştu.

Erdoğan, cenaze törenine katılıp katılmayacağına ilişkin soruya karşılık, ''Katılacağım'' cevabını verdi.

GÜNEYSU'DA GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Miner, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vefat eden kardeşi Hasan Erdoğan için Rize'nin Güneysu ilçesinde yarın düzenlenecek cenaze törenine yoğun bir katılım olacağını belirterek, gerekli önlemleri aldıklarını bildirdi.

Minder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süreyyapaşa Göğüs ve Kalp Damar Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat eden Hasan Erdoğan'ın cenazesinin, karayoluyla Rize'nin Güneysu ilçesindeki Dumankaya köyüne getirileceğini belirterek, cenaze töreniyle ilgili çalışmalara başladıklarını kaydetti.

"LOKANTACILIK YAPTI"

Hasan Erdoğan'ın Güneysu'da çok sevildiğini ifade eden Minder, şunları anlattı:

"Hasan dayı 30-35 yıl Güneysu'da lokantacılık yaptı. Çok sevilen bir insandı. 15 yıl kadar önce İzmit'te olan çocuklarının yanına taşındı. Ancak her yıl muhakkak gelirdi. Bu yıl da 27 Nisanda Güneysu'ya geldi. Memleketini çok severdi. Vefat ettiğinde Güneysu'da defnedilmesi vasiyetinde bulunmuştu. Çok sevilen bir insanı kaybettik. Güneysu Hasan dayısını kaybetti, başı sağ olsun."

YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

Ahmet Minder, Hasan Erdoğan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağabeyi olmasının yanı sıra çok sevilen bir insan olduğu için cenazesine yoğun katılım olacağını belirterek, cenaze töreni için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

Hasan Erdoğan'ın cenazesi, yarın öğle vakti Güneysu Merkez Camii'nde kılınacak namazın ardından Dumankaya köyündeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

  • İSTANBUL (İHA/A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi