T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 26 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Küre'de Yüzbaşı Bozkır'a tahliye

Kamuoyunda 'Sauna Çetesi' olarak bilinen Küre Operasyonu davasında, aralarında Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır'ın da bulunduğu 3 sanık tahliye edildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava Cuma günü başlamıştı. Duruşmanın bugün yapılan 2. gününe, tutuklu bulunan 10 sanık ile tutuksuz sanıklardan Zeliha Tüfekçi ve sanık avukatları katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan Tüfekçi, Geyşan Masaj Salonu'nu işlettiğini ve sanıklardan Kazım Zengin ile Serdar Yük'ün salonuna gelip gitmeye başladığını söyledi.

Songül isimli masajcısının Serdar Yük'ün sevgilisi olduğunu belirten Tüfekçi, ilişkilerinin böylece ilerlediğini ifade etti. Kazım Zengin'in daha sonra bir organizasyon şirketi kurduğunu ve kendisini davet ettiğini belirten Tüfekçi, bu görüşmede Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile 'MİT'çi Osman' olarak bilinen Hüseyin Osman Selçuklu ile tanıştıklarını anlattı.

Zengin'in bu görüşmede kendisine MİT kimliğini gösterdiğini, Çakır'ın ise emekli olduğunu ve halen İnterpol'de çalıştığını söylediğini belirten Tüfekçi, "Bunlar benim masaj salonumun kendilerine lazım olduğunu, oraya gelip giden devlet görevlilerini kontrol edeceklerini, bana işletme karşılığı hafta 5 milyar lira para vereceklerini söyledi. Ben bunu kabul etmedim. Kazım Zengin, 'Birisini gönderiyorum' dedi. Gece saat 24.00'de elemanlar çıkıyordu. Gökhan Kazancı geldi. Başıma silah dayadı. Kasada bulunan bin 250 YTL'yi aldı. Korkumdan şikayet edemedim. 5-6 defa Kazım Zengin 'gönderiyorum' diye telefonda söylüyordu, arkadan Özgür Altun gelip benim verdiğim parayı alıp gidiyordu. Toplam 8-9 milyar lira para aldı" dedi. Korkudan para verdiğini söyleyen Tüfekçi, verdiği paranın 22 bin 500 YTL olduğunu söyledi. Kazım Zengin'in daha sonra kendisini yanına çağırdığını belirten Tüfekçi, şunları kaydetti:

"Benim salonumda kendisiyle ismini vermek istemediğim yanımda çalışan bir masajcının uygunsuz çekilen CD'yi seyrettirdi. Bunları Uğur Dündar'ın Arena programında yayınlatacağını söyledi. Ben de bu işi önlemeye çalıştım. Kendisi bu iş için 100 milyar lira istedi. O kadar para veremeyeceğimi bildirdim. '50 milyar lira verebilirim' dedim. Kendisi bu CD'yi parayı almadan kırdı. Bu CD'lerden çok fazla olduğunu söyledi. Birkaç gün sonra 50 milyar lirayı ben kendim götürüp Kazım Zengin'e verdim. Parayı verdiğimde Serdar Yük ve Hüseyin Osman Selçuklu da oradaydı. Bunların benden aldığı toplam para 72.5 milyar liradır. Daha sonra bu CD'leri bana vermediler."

Duruşmada dinlenen müşteki İrfan Eylen ise, Kazım Zengin ile tanıştıktan sonra Zengin'in kendisine 9.6 milyar liralık 'hatır çeki' lazım olduğunu söylediğini, ellerinde İbrahim Tatlıses'in 25 milyar liralık çeki bulunduğunu, bunu tahsil edince çeki iade edeceğini söylediğini ifade etti. Çeki daha sonra iade etmediklerini belirten Eylen, parası iade edilirse şikayetinden vazgeçeceğini belirtti.

Duruşmada tutuklu sanıkların avukatları, müvekkillerinin tahliyesini istedi. Duruşmaya yaklaşık bir saat kadar ara verildi. Aranın ardından mahkeme, sanıklardan Nuri Gökhan Bozkır, Mustafa Aksoy ile 'binbaşı' lakaplı Verdi Kırmızıateş'in tahliyesine karar verirken, diğer 7 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Aralarında ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ile Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır'ın da bulunduğu 18 sanık hakkında silahlı örgüt kurmak ve üye olmaktan dava açılmıştı. İddianamede, Tatlıses hakkında örgüte üye olmaktan 18.5 yıl hapis cezası talep edilirken, diğer sanıklar hakkında ise 2-74 yıl arasında değişik hapis cezaları isteniyor.

  • ANKARA (İHA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi