T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 29 HAZİRAN 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Buz Hokeyi Ligi mahkemede bitti

Buz hokeyinde, ligi ilk sırada tamamlamasına karşın Ukraynalı oyuncusu Oleg Vasylyev'in lisansının geçersiz olduğu gerekçesiyle ikinciliğe düşürülen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, federasyonu mahkemeye verdi.

2004-2005 sezonunda Ankara ANKA Spor'da oynayan Ukraynalı Oleg Vasylyev, bu sezon başında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü tarafından transfer edildi.

Fakat ANKA Spor Kulübü, ligin 9 haftalık bölümü geride kaldıktan sonra, 19 Aralık 2005'te federasyona gönderdiği yazıda, Ukraynalı sporcunun bonservisinin kendilerinde olduğunu ve kendilerinden muvafakat alınmadan transferin yapıldığını bildirdi.

Bunun üzerine Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ANKA Spor'un başvurusunu ileten Buz Hokeyi Federasyonu, lisansın nasıl çıkarıldığını sordu ve geçerliliğinin yeniden incelenmesini istedi.

İl müdürlüğünden gelen belgeleri GSGM Hukuk Kuruluna gönderen federasyon, kurulun "Ukraynalı sporcunun lisansı geçersizdir" yönündeki mütalaasını da yine Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne 31 Ocak 2006'da bildirdi.

Fakat buna karşın Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 2 Şubat 2006'da, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'a gönderdiği yazıda, Ukraynalı sporcu için geçerli lisans çıkarıldığını ifade etti ve sporcu 2 gün sonraki Polis Akademisi ve Koleji karşılaşmasında oynatıldı.

Karşılaşmanın hemen ardından Polis Akademisi ve Koleji'nin Ukraynalı sporcu için yaptığı itiraz, federasyon tarafından yine GSGM Hukuk Kuruluna iletildi.

GSGM Hukuk Kurulu, 8 Şubat 2006'da Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne gönderdiği yazıda, lisansın geçersiz olduğunu belirterek bu yönde işlem yapılmasını istedi.

Tüm bu gelişmelerin ardından Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ukraynalı sporcunun lisansını 10 Şubat 2006'da iptal ettiğini, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü'ne bildirdi. Fakat bu kez de Kocaeli Kulübü, aynı gün Kocaeli Bölge İdare Mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı alarak sözkonusu sporcuyu oynatmayı sürdürdü.

Bu arada GSGM Hukuk Kurulu, davaya müdahil oldu. Kocaeli Bölge İdare Mahkemesi, yaptığı incelemenin ardından 2 Mayıs'ta yürütmeyi durdurma kararının reddine karar verdi. Bu tarihten sonra Ukraynalı oyuncu maçlarda forma giymedi.

Sezonu 20 maçta 19 galibiyet, 1 yenilgi ve 38 puanla ilk sırada tamamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor takımının, GSGM Hukuk Müşavirliğinin 12 Mayıs 2006 tarihli kararı doğrultusunda 14 puanı silindi, ayrıca Polis Akademisi ve Koleji'ni yendiği 2 karşılaşmayı da hükmen yitirmiş sayıldı.

Böylece puanı 32'den 36'ya yükselen Polis Akademisi ve Koleji şampiyonluğa ulaşırken, puanı 38'den 24'e düşen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, ikinciliğe indi.

11 Haziran'da Ankara'da düzenlenen kupa töreninde Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Abdülkadir Dökmeci'yi protesto eden Kocaeli ekibi, ikincilik kupasını almadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü, 28 Mayıs 2006'da federasyon aleyhine Ankara İdare Mahkemesinde dava açtı.

SPORCUNUN İSMİNDE HATA

Bu arada Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çıkarılan lisansta Ukraynalı sporcunun isminin "Vasylyev" yerine "Vasylyen" olarak yazıldığı ve bu nedenle bonservisinin ANKA Spor Kulübünde olduğunun farkedilmediği bildirildi.

BOSTANCI: "BAŞKANLIĞA ADAYIM"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü Asbaşkanı Halit Bostancı, Ukraynalı sporcunun lisansının iddia edildiği gibi geçersiz olması durumunda yalnızca 7 maçta değil, tüm maçlarda yenik ilan edilmelerinin gerekeceğini savunarak, "Bu durumda ligde 2. olmamız da düşünülemez" dedi.

Halit Bostancı, haksızlıklara son vermek için, yapılacak ilk seçimde federasyon başkanlığına aday olacağını sözlerine ekledi.

DÖKMECİ: "GSGM HUKUK KURULU'NUN KARARINI UYGULADIK"

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Dökmeci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Hukuk Kurulunun kararını uyguladıklarını söyledi.

Oleg Vasylyev'in, transfer kartına göre ANKA Spor'un sporcusu olduğunu belirten Dökmeci, "Kocaeli kulübü, sezon başında ANKA Spor'dan sporcunun bonservisini alma konusunda bizden yardım istedi. Fakat federasyonun bu konulara girmesi doğru olmadığından devreye girmedik" dedi.

  • ANKARA (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi