T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 18 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'YÖK'ün fotoğraf kabinleri utanç tablosu'

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Öğrenci Seçme Sınavı Merkezi'nin (ÖSYM) bu yıl üniversite sınavına müracaat eden öğrencileri, kabinlere sokup fotoğraflarını çektirmesi, onlara adeta esir kampına ya da karantinaya sokulan insan muamelesi yapması, ülkemiz için gerçek bir utanç tablosu olmuştur" dedi.

Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen'in Van Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen bölge toplantısında yaptığı konuşmada, Van'da sendikal eğitim için bulunduklarını belirterek, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari şubeleri ile bu illere bağlı ilçelerdeki temsilcilik yöneticilerinin toplantıda bir araya geldiğini bildirdi.

Açık liseye geçişleri düzenleyen yönetmeliğin Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulmasının, halkın umut ve beklentileriyle kurumların çatışmasının yeni bir örneği olduğunu savunan Gündoğdu, şunları söyledi:

"Şimdi de açık liseye geçmiş olanların ÖSS'ye müracaatlarını geçersiz saydığına dair YÖK Genel Kurulu'nca bir karar alındığını açıkladılar. Oysa böyle bir karar alınmış değildir. Ne tutanağı vardır ne de YÖK üyelerinin imzası. Öyle anlaşılıyor ki Teziç, emrivaki ile (ben yaptım oldu) mantığıyla YÖK üyelerinin iradesini hiçe sayıp, hayali kararlarla çocuklarımızın önünü kesmeye çalışıyor."

ÖSYM'NİN FOTOĞRAF KABİNLERİ

"ÖSYM'nin bu yıl üniversite sınavına müracaat eden öğrencileri kabinlere sokup fotoğraflarını çektirmesi, onlara adeta esir kampına ya da karantinaya sokulan insan muamelesi yapması, ülkemiz için gerçek bir utanç tablosu olmuştur" diyen Gündoğdu, uygulamanın toplum mühendisliği faşizminin, eşi görülmemiş bir örneği olduğunu savundu.

Sınav başvuru merkezlerinde görevlendirilen öğretmenlere "gestapo şefi" ya da "hafiye" rolü verildiğini, kızlı erkekli yaklaşık 1.5 milyon gencin, eşi görülmemiş bir psikolojik baskı ve aşağılanmaya maruz bırakıldığını ifade eden Gündoğdu, şöyle devam etti:

"YÖK ve ÖSYM milletle kavganın alanını genişletmektedir. Bu toplum mühendisliği oligarşisi bilmelidir ki, milletle kavga olmaz. Çocuklarımızın delikanlılarımızın, onurunu rencide eden moral ve motivasyonunu derinden sarsan bu uygulamalar sona erinceye ve üniversitelerimiz gerçek bilimsel özerkliğe, özgür bir eğitim ortamına kavuşuncaya kadar mücadelemiz sürecektir."

OKULLARDAKİ ŞİDDET

Son günlerde okullardaki şiddet olaylarının, tinerci saldırılarının dikkat çekici seviyede arttığına işaret eden Gündoğdu, bu durumun veli ve öğrencilerde olduğu gibi eğitim çalışanları arasında da kaygılara yol açtığını, konunun acilen el alınması ve çözüm için çalışılması gerektiğini vurguladı.

Ahmet Gündoğdu, okullardaki şiddet olaylarının artmasını doğal karşıladığını belirterek, yeni üniversitelerin açılmamasının, yeni iş alanlarının oluşturulmamasının, okulların hayata hazırlık yerine sınava hazırlık sistemini ön plana çıkarmasının bu şiddet ortamına zemin hazırladığını savundu.

  • VAN (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi